Автор Тема: Пясък за тонколони  (Прочетена 4091 пъти)

Неактивен sarrummann

  • Публикации: 48
Пясък за тонколони
« -: Октомври 08, 2015, 12:35:15 pm »
Здравейте! Имам тонколони Mission M73, които имат в долната си част отделение за запълване с пясък. Не съм имал досега такива тонколони и никъде не можах да намеря информация какъв точно пясък се използва за тази цел - предполагам кварцов пясък, но по-ситен или по - едър трябва да е, няма ли опасност при изсипването му да се запрашат филтрите и др. части на тонколоната, тъй като ми се струва, че има малък процеп, който свързва това отделение с горната част на тонколоната, където са филтрите и говорителите. Ако някой има опит в това отношение, ще съм благодарен да го сподели.

Активен Rudra

  • Administrator
  • *****
  • Публикации: 1830
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re:Пясък за тонколони
« Отговор #1 -: Октомври 08, 2015, 16:17:19 pm »
Обикновено за запълване на стойки се използва Кварцов пясък. Вярвам, че би ти свършил работа и за запълване на колоните.
На твое място бих писал едно кратко писмо до Mission, питайки има ли действително процеп между частта, предвидена за запълване и горния корпус - в тази връзка безопасно ли е да се ползва твърде фин пясък за целта.
Запълването на колоните - след като са предвидени за това, предполагам би подобрило нещата особено що се отнася до ниските честоти, но не бих очаквал чудеса.

P.S. Премествам темата в по-подходящ раздел. Питането е за пясък, не за озвучителни тела.

Неактивен sarrummann

  • Публикации: 48
Re:Пясък за тонколони
« Отговор #2 -: Октомври 09, 2015, 11:00:43 am »
Благодаря за отговора. А ефектът от пясъка в тонколоната предполагам би трябвало да е подобен на ефекта от пясъка в стойките за тонколони, описан в темата Въпрос за пълнеж на стойки