Днес ходих да послушам малко колони и мога да кажа, че съм се спрял на Монитор аудио. Едно на ръка, че мразя французите, второ, че Фокъл чорус, които много исках да чуя се оказа прекалено перфектни за мен. Както и човека в магазина се изрази - те са супер изчистени, направени са повече за класика, джаз и от тоя сорт (средните и високите са им уникални) - на мен мониторите ми допаднаха повече - по-меки са, по звучни някак (по лигави даже - но с моя музикален слух са ми екстра).
Относно събуфера тествахме веднъж с оригиналния на монитор аудио и после Рел 2 мисля. Определено Рел-а се усеща по-твърд - по-добре е според мен.
Друго, което ми обясняваха е че не е хубаво да се мешат отделни серии, еле пък марки в изграждането на системата. Та като почнеш на една серия - си я държиш нея.. Вие какво ще кажете?
Последното което е - незнам дали беше въображение или действителност, но системата, която тествах беше монитор аудио - бронзова серия с предни букшелф колони. Накрая пуснахме бронзовата серия пак на монитор обаче стоящи - Monitor Audio Bronze BX 5 - почти съм убеден, че имаше огромна разлика.. някак по-голяма дълбочина ми се стори. Пуснахме и Monitor Audio Bronze BR6 - направо нямаше разлика - усилвателя бил слаб - ок, съгласен съм, но това,което аз можах да усетя е че няма голяма разлика в дълбочина и т.н. на звучене. Проблем се явява разполагането им в стаята - която както виждате е дооста малка и ако взема и да ги хвърля на пода... Обаче в магазина си играем, тестваме, това - онова, но като цяло сме дигали мощността до 1/3 от възможностите на ресивъра. А аз вкъщи кога ще тръгна да го слушам на повече... Мнение някакв ода споделите?
Тествахме стерео и 5.1 режим - определено мога да кажа, че при стереото стаята ми стои празна.. На 5.1 просто звука е плътен, идва отвсякъде. Поне 60-80% има подобрение според мен - незнам за вас, но за мен стерео система е празна

Което не е добре за мен де. И оттук идва и другия ми въпрос или питане - трябва ли задните колони да са за съраунд или трябва да си ги взема букшелф. Идеята е че, аз ще ги насоча странично към ушите - отзад имам стена. Тез съраунд колони, като Monitor Audio Bronze BXFX са направени така, че да разпръскват звука странично от слушателя - т.е. да запълнят стаята и чак отзад да има човек едни букшелф, които да му запълват фоновата картина. Т.е. според мен мога да сложа съраунд, но при 7.1 система, която засега няма да изпълнявам - не че не искам, ами няма място (за парите ще видим

)