Автор Тема: Сравнение ресийвъри  (Прочетена 25962 пъти)

Неактивен pnikolov

• Публикации: 71
Сравнение ресийвъри
« -: Октомври 26, 2010, 21:27:19 pm »
То аз незнам какво да им сравняваме, при положение ,че май са в доста различна ценова категория, но ето за какво иде реч:
NAD T 747 A/V Surround Sound Receiver
Denon AVR-1911 или 2311

Днес направо ме хвърлиха в музиката с изказването, че денона не е лош, но му умира усилвателя при пикове и т.н. при гледане на домашно кино. И реално при натоварване от 100вата на канал отива към 10-20. Докато НАД си ги държи. Знам че НАД е класна история и откъм усилватели са много сериозни машини, но пък как се справя с видеото и дали си заслужава да се набият пари в него? Ясно е че колкото по-скъпо гледаме, толкова е по-хубаво, ама то аз не правя кино за обща употреба ебаси...  ;D ще го гледам в 20кв.м. стая  ;D

Как се справя тоя НАД с видео обработката? И ако да кажем са на едно ниво, усилвателя, толкова ли е по-добър, че да се инвестира в него?

Неактивен dimitar_genchev

• Публикации: 8
Re:Сравнение ресийвъри
« Отговор #1 -: Октомври 26, 2010, 23:07:50 pm »
Нада не съм го слушал, обаче е много комично изказването за Денона и за пиковете . 2311 се държи много добре  на високи мощности и е добър ресивър , можеш сам да се убедиш като отидеш в магазина и послушаш.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1871
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #2 -: Октомври 26, 2010, 23:38:13 pm »
Чакай сега да видя дали съм разбрал...
В началото искаше да останеш с компютърните ти колонки ... после лека полека се убеди да вземеш нормални букшелв колони + начален клас рисивър...
А сега някой нещо ти е казал ... и си готов да дадеш 2500 лв за рисивър... защото бил стабилен на 100 вата!?!?

Разбираемо е всеки дилър да си хвали стоката... Не е разбираемо да се говорят глупости и да се сменя концепцията на всеки 3 дни.

До колко NAD са класни машини - NAD имат много приятни стерео усилватели и плеъри в началния клас, но никога не са били, и никога не са претендирали да са компания предлагаща висок клас компоненти!
В началния клас стерео, NAD са едни от най-популярните решения на пазара.
При киното обаче, далеч по-предпочитани са Onkyo, Yamaha и Denon и това не е случайно, и не е продиктувано от нисък бюджет, и трите гореспоменати марки имат компоненти с наистина сериозни цени...

Относно стоте вата - имаш ли представа колко са 100 вата ... особено с чувствителни колони като Klipsch...

Неактивен pnikolov

« Отговор #3 -: Октомври 27, 2010, 01:11:02 am »
Мдам.. човек като се зачете и заслуша и може направо да откачи.

Много благодарско на Лазарус, че ме сваля на земята - най-малкото човек трябва да се разпростира според чергата си. А и за тиквеник като мен, а и като прочетох повечко виждам, че аз би следвало да наблегна повече на видеото отколкото на аудиото.
А и доколкото се зачетох , НАДа с тоя чип не е в никакъв случай по-добър от денона. Еле пък от 2311.

Чакайте сега да видим как мога да направя следната врътка.. имам си аз хола дето ще е системата, големия ТВ и прочие. Ще имам още 2 или 3 телевизора - в всяка стая общо взето без банята  ;D. Какво мога да направя по въпроса, че да прекарам кабелната през ресийвъра и му ползвdм обработките?

Неактивен Sper

• Публикации: 97
« Отговор #4 -: Октомври 27, 2010, 14:36:17 pm »
Според мен сравнението е НАД 747 и Денон 3310, а не 2311 защото нада няма 3д рейди.

П.П За мен НАД 765 е добро решени защото винаги ноже да му добавиш модул за звук или картина, доколкото разбрах до края на годината ще пуснат мудол с 3д рейди.
PSB Imagine T, NAD C355Bee, Rega Apollo, RCA QED Performance Audio 1, In-akustik  SuperFlat 2 x 2,5 mm²,

Неактивен pnikolov

« Отговор #5 -: Октомври 27, 2010, 15:08:02 pm »
Ама тоя пък НАД дето го слагаш е направо без пари  ;)

Явно ще се ориентирам към денона - въпросът е дали 1911 или 2311. Втория като цяло е по-мощен и има по-добър видео скелинг, ама пък и двата имат по един HDMI изход, а на мен ми трябват поне 2 или 3. Ако имам проектор и ТВ в стаята би следвало да захраня проектора с ХДМИ, а ТВто с някакви чинчове.. евентуално. Така че кел файда че обработва много добре видеото, ако трябва да сменям всеки път кабели отзад.. не ми се връзва.

другия вариант какъв е? някакви ХДМИ делители? ще стане ли..

Неактивен Sper

« Отговор #6 -: Октомври 27, 2010, 15:14:24 pm »
Да наистина е много скъп този НАД,  проектора може и прес компонент да го вържеш, виждъл съм много скъпи проектори които са вързани по този начин.
PSB Imagine T, NAD C355Bee, Rega Apollo, RCA QED Performance Audio 1, In-akustik  SuperFlat 2 x 2,5 mm²,

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #7 -: Октомври 27, 2010, 15:34:50 pm »
Ама тоя пък НАД дето го слагаш е направо без пари  ;)

Явно ще се ориентирам към денона - въпросът е дали 1911 или 2311. Втория като цяло е по-мощен и има по-добър видео скелинг, ама пък и двата имат по един HDMI изход, а на мен ми трябват поне 2 или 3. Ако имам проектор и ТВ в стаята би следвало да захраня проектора с ХДМИ, а ТВто с някакви чинчове.. евентуално. Така че кел файда че обработва много добре видеото, ако трябва да сменям всеки път кабели отзад.. не ми се връзва.

другия вариант какъв е? някакви ХДМИ делители? ще стане ли..
Трудно ще намериш ресийвър с няколко HDMI изхода, пък и не е необходимо. Точно за твоя случай са измислени HDMI сплитерите.
http://store.avguide.bg/index.php?dispatch=products.view&product_id=29961
Предполагам, че може да намерим и по-евтино решение с по-малко изходи.

Точно проектора не е добра идея да се върже с компонентния защото кабела е нужно да бъде по-дълъг и ти трябва много скъп кабел.

Неактивен Sper

« Отговор #8 -: Октомври 27, 2010, 16:17:59 pm »
Добре и при двата случея мо трябват дълги кабели, немисля че с евти ХДМИ щестане, пък и за 385 лева ще намери приличен компонентен кабел. Намерих с два изхода.
http://store.avguide.bg/index.php?dispatch=products.view&product_id=29960

П.П Колко метра горо доло ще ти трябват.

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #9 -: Октомври 27, 2010, 16:50:14 pm »
На него ще му трябват 7-10 м.
От кабелите на inakustik да кажем, 7.5 м. Premium HDMI е 51 евро. Ще му свърши идеална работа.
Хубавия им компонентен кабел е 137 евро, а най-евтиния им Star, с който едва ли ще прекара 1080р, струва 60 евро.
Просто няма смисъл да се мъчи с аналогов сигнал.

Неактивен Sper

« Отговор #10 -: Октомври 27, 2010, 21:06:20 pm »
Искам да попитам защо не си вземе Денон 3310 като гледам към тази марка се е насочил, за какво ти е 3д и без това ти трябва 3д проекто или ТВ,  когато пуснат ХД медиа плеари които ще подържат 3д картина, ще искарваш звука от Денон а картината директно към Телевизора или Проектора.  ;D

kol_caffe

• Гост
« Отговор #11 -: Октомври 27, 2010, 22:37:26 pm »
Yamaha rx-v767 има два HDMI изхода. За жалост вносителя е зле и ресийвъра още не е внесен и не се знае кога ще се внсе. Иначе цената очаквам да е околу 1350-1450лв.

Неактивен pnikolov

« Отговор #12 -: Октомври 27, 2010, 23:30:26 pm »
Мдам - тая ямаха наистина звучи много добре като и гледам спецификациите - нещо обаче не можах да намеря с какъв видео чип е и доколко е ефективен спрямо 1911 и 2311. Никъде нищо не се споменава по въпроса, та може и да не е толкова хубав :)

hristobote

• Гост
« Отговор #13 -: Ноември 03, 2010, 18:28:53 pm »
Мдам - тая ямаха наистина звучи много добре като и гледам спецификациите - нещо обаче не можах да намеря с какъв видео чип е и доколко е ефективен спрямо 1911 и 2311. Никъде нищо не се споменава по въпроса, та може и да не е толкова хубав :)
Първо чиповете за ъпскелинг отдавна не са "лоши" , второ Ямаха винаги звучи "особено" (разбирай по-остро), така че без да си я чул и харесал ще е трудно да свикнеш с този звук. Трето тези спецификации винаги са верни на 50-60 %  ;D

По темата - Над наистина правят доста добри ресивъри и са заложили на идеята за разширяване на възможностите чрез ъпдейт на платките. Но  стабиления ресивър от който се очаква да свири добре на стерео е Arcam.
За мен удачния вариант е 2311, и то само заради предусилвателната му секция. Аз съм един от тези, които преди 2 години не взе подобно решение и още се обвинявам.

Неактивен pnikolov

« Отговор #14 -: Ноември 15, 2010, 16:10:49 pm »
такааа - от няколко дена се обзаведох с една серия на JBL. Знам За и Против, слушах ги, а и са ми основно за домашно кино. Взех ги втора ръка, така че цената е безумно разумна. Само за сравнение - клипш серията излиза двойно и отгоре.
Обаче сега понеже тия колони са бая зверове и трябва подходящо нещо да ги движи. Коментираме тук с колегите, но се оказа, че май трябва да скачам на нещо от Денон примерно 3310 и нагоре  :-\
Опитвам се да намеря някъде нещо втора ръка, ама навсякъде удрям на камък. Никой не си дава ресиивърчетата. Кажете нещо аналогично от другите марки с тия параметри моля