Автор Тема: Сравнение ресийвъри  (Прочетена 25961 пъти)

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1871
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re:Сравнение ресийвъри
« Отговор #15 -: Ноември 15, 2010, 18:10:07 pm »
Многократно сме обсъждали, че взимането на голям флорстендър, за малко пари... никак не е добра идея.. от гледна точка на звука и всичко останало.
За под 1000 лв - стоящи колони с 1000 говорителя, незнам, това е цената на един начален клас приличен букшелв... ти се сещай кой от какво е пестил :)
Да не говорим, че в твоята стая, където се чудехме как да се съберат букшелв колони ... сега ще слагаш шкафове :)
Идеята - дадоха ми ги евтино, за мен не е разумна, защото един недотам добър продукт ... и без пари да ти го дадат... пак си остава недотам добър продукт... Лошото е, че се говорят сума време разни неща, съвети, обсъждания и т.н. и накрая се прави избор в точно противоположната посока... какъв е тогава смисъла от обсъжданията?
Но... щом ти харесват честито!

Сега на конкретния въпрос - да взимаш за такива колони AVR3310, или подобен клас рисивър е абсолютно излишно изхвърляне, без никакъв смисъл за мен.
Колоните според спецификациите поне, би трябвало да са лесен товар, и по-скромен рисивър да свърши работа.
Да се наливат огромни суми за рисивър, за такъв клас колони, за мен е неразумно и ненужно.
Успех!

Неактивен dr_slavov

• Публикации: 133
« Отговор #16 -: Ноември 15, 2010, 18:38:01 pm »
Какви са колоните, в край на сметка?
A-200
Denon 1910 + Focal Sib&Cub
Sony KDL46W5500

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #17 -: Ноември 15, 2010, 19:58:58 pm »
JBL L890, L830, L8400

Неактивен pnikolov

• Публикации: 71
« Отговор #18 -: Ноември 15, 2010, 22:22:01 pm »
Еее, голямо оплюване ми хвърлихте  :D

Сега, колоните първо не са чак толкова супер зле както ги описахте. Ок, не могат да се сравняват по чистота с другите, но ги слушах и голяма разлика не намерих. При това съм ги слушал на музика. С киното е още по-така работата. Плюс това както колегата услужило отговори вместо мен серията (забравих да я напиша) виждате, че не съм взел първия комплект от магазина, дето е струвал 1000лв, ами нещо по-така все пак. Пак обяснявам, не съм супер разбирач, нито пък намирам огромна разлика в звученето и на едните и на другите.

Та по конкретно на въпроса - виждате ги какви са като размери и мощности - как да ги захраня? Не съм наясно при положение, че предните ги дават 125в., а съраундите по 75в. примерно 1911 дали ще ги захрани?? Или трябва 2311 или недай си боже 3311. Понеже разликата между първите два е направо двойна, но между вторите е вече някак си по-поносима  ;D та...?
Гледах и някакви други варианти, но по-добър чип от този на anchor bay (за видеото) нещо не се среща и остава мощността. Та въпросът е колко от тези ватове дето ги пишат ще останат като се пуснат  ::)
Отворен съм към всякакви предложения

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #19 -: Ноември 15, 2010, 23:04:24 pm »
Както вече се опитах да ти обясня, колоните ти по спецификации би трябвало да са лесен товар. Да се дават много пари за скъп рисивър с тези колони за мен е неразумно!

AVR1911 или аналозите му от Onkyo или Yamaha са предостатъчни!

Неактивен bozhidarg

• Публикации: 126
« Отговор #20 -: Ноември 16, 2010, 19:47:28 pm »
Леле като гледам мойте значи са супер зле колонки,и ресивъра май  :)

Неактивен RossT

• Публикации: 21
« Отговор #21 -: Декември 07, 2010, 11:15:52 am »
Няма смисъл да купуваш нагоре от 3310, ако искаш мощност. Няма да я получиш. По-добре добави стерео усилвател към системата. Така ще имаш прилична музика. В кино режим задните и бездруго се включват само като мине хеликоптера... Относно ресийвърите, принципно пазарувай над 23хх, по-ниските класове са зле музикално. Разликата е голяма и лесно чуваема дори и с чувствителни колони.

Неактивен pnikolov

« Отговор #22 -: Декември 07, 2010, 11:34:31 am »
Мерси колега. Разбрах, че така ще трябва да станат работите, имам го впредвид. Сега обаче изчиствам концепцията за проектор и екран. И пускам майстора да прави окабеляването, че колко жица трябва да се пусне  ;D

gatekeeper

• Гост
« Отговор #23 -: Декември 09, 2010, 20:53:18 pm »
Готин, ако ще е за домашно кино си вземи Denona! А това с видео обработката и т.н. Само да ти спомена, че всички нови телевизори така или иначе я правят. Ако все пак толкова много си се надъхал вземи си нещо с Faroudja а не с REON. Въпреки твърденията, че реона е по хубав на практика не е така. По хубав е в високият клас видео процесори от по 100 000 парчето. И освен това ако искаш хубава видео обработка ще трябва да смениш марката с такава която не е популярна при меломаните :). За многозоново видео се иска ппедварително проектиране така да се каже. Тая работа с сплитера не е добра защото ще имаш само едим видео сигнал навсякаде!!!. Ако са ти нови ТВ-тата нямаш нужда от подобрения а от многозонов ресеивер.
За видеото разгледаи Sony 6400,5500,5600 и Onkyo 3007,3008 за yamaha не съм гледал видео през нея. Забрави за HK,Marantz и евтините Denon-и.

make fun

Mitko

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #24 -: Декември 10, 2010, 12:31:39 pm »
Не съм съгласен, че Faroudja чипа е по-добър в този клас. И на теория и на практика, моделите с Anchor Bay и особено Reon са по-добри при обработката на SD сигнал.
Аз доколкото съм запознат, автора не иска многозоново видео, а просто да може да ползва един проектор и един телевизор с един ресийвъра без да разкача всеки път кабелите. Реално няма да ги ползва едновременно защото екрана пада пред телевизора и сплитера му върши идеална работа.

gatekeeper

• Гост
« Отговор #25 -: Декември 10, 2010, 20:05:06 pm »
Така е Реона е по-нов и съответно по-добър / зависи от използваната верси дсп /, но реализацийте с фаруджата като че доста по-читаво се справят / естественно според мен /. Особенно в ниските ценови деапазони. В АВР-те Реона не ме впечатли много / наи-вероятно заради версията на дсп-то или заради сорса /. Имах удоволствието да си поиграя с няколко различни реализаций от различни марки. Тези с Реон се справят значително по-зле ако се прави конверсия на интерлеав сигнал отколкото тия с Фаруджа. Държа да подчартая, че това си е моето наблюдение, някъде по книгите може да пише и друго. Ако приемем, че всичко ново така или иначе си е ХД, остава ТВ-то и стари ДВД-та. Затова лично препоръчвам да не се ползва тая финкция, а ако имате БД то той конвертира до ХД не по-лошо на далеч по-приемлива цена  :D. А тя нашата телевизия хич не става като качество така, че няма какво да се конвертира много много освен ДВД-та :)
Незнам за кои АВР с Реон конкретно казваш, че комвертира по-добре видеото. Аз при скъпите модели разлика не виждам. Ако някои ще си купува Денон с Реон заради конверсия на видео по-добре да се откаже и да си купи Денон заради звука и екстрите. Деноните, ХК и Мз са най-зле в видео часта от всичко което съм виждал.

Неактивен pnikolov

« Отговор #26 -: Декември 10, 2010, 20:24:51 pm »
Добре де - мерси за идеите. Аз засега съм се спрял на Денон 3311. След твоя пост поразгледах Онкио - 3007-3008 и съответно 5007-5008, които обаче са ми вече тотално извън бюджета.
Бих казал, че тия 3007-3008 ми изглеждат много добре, и сигурно си заслужават разликата от 400 долара някъде върху денона. Отделно ги гледам, че на кг са двойно на денона  ;D което определено има значение, обаче...

по тази логика ако тръгна накрая трябва да си взема нещо за 3000$ и сигурно пак ще има нещо дето да не е наред. Та ако сравним денон 3311 и онкио 3008 като първия съм го намерил за 860$ a втория за 1260$ в САЩ вие какво ще кажете? Път, транспорт и ит.н. няма да ги коментираме сега, но онкиото предвид че е 25кг. ще е по-скъпо за докарване..  ;)

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #27 -: Декември 10, 2010, 20:28:02 pm »
За колоните, които избра, всеки от изброените модели е "Overkill". На път си да изградиш тотално небалансирана система ... и после да се чудиш защо си набил пари, пък нещо не е както трябва...
А пък идеята за внасяне на електроника от USA направо няма да коментирам! Ако ти е скъпо от България, търси промоции и намаления в Европа. От USA... ще има да пускаш после теми по форумите.

Неактивен pnikolov

« Отговор #28 -: Декември 10, 2010, 20:46:48 pm »
Аз пък не виждам какво толкова си ми нарочил "колонките". Неколкократно обясних, че най-вече ще гледам кино. Не съм супер тънък познавач на чистия звук. От нещата които пък чух смея да твърдя, че моите JBL си свирят много пък добре. 44ти лентови, и т.н. и т.н. ок, обаче аз като ги слушам и са ми екстра. Сигурно ако ги сравним с някои стоящи за 3-4 бона чифта мога и да намеря някаква разлика, ама чак пък толкоз. Плюс това ако толкова се зарибя по аудиофилството и кристалния звук ще си направя една стерео система в спалнята и готово. Така доволни ли сте?  ;D

Пък и не виждам какво против имаш докарването на техника от САЩ??? Ако мога да я докарам като мина тънко по митници и ддс-та, кое точно ми е проблема? Захранването - ок, само че повечето от тая техника е мултинейшънъл, така  че си работи на всичко и със всичко - 110, 220, пак, секам, нтсц и т.н. Не виждам проблем, освен това почти цялата ми дребна техника - фото и т.н. си е оттам и си ги ползва та пушек се дига.

Та аз се опитвам да вникна в разликите на таз видеобработка, но така като чета се вижда, че не е разлика от земята до небето. Така ли да разбирам?

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #29 -: Декември 10, 2010, 21:47:06 pm »
За нивото на чиповете може да се съди и по класовете техника, по които се слага. Повечето евтини модели са с Faroudja, а по-скъпите с Reon HQV.
Признавам, че side-by-side сравнение с Anchor Bay не съм правил, но съм виждал Onkyo 875 и бях впечатлен.
Също ми хареса и чипа в Denon 2310 - по-хубавия чип на Anchor Bay.
Виждам съм Faroudja в най-различни модели - на Ямаха, Пайниър и тн. и не са нещо особено. За някои операции са добри, но при скалирането отстъпват.
Автора на темата ще го ползва с проектор с голям екран и разликата ще е видима.
Иначе е вярно, че вече рядко се налага да се ползва тази екстра. Телевизията е шит отвсякъде, ДВД-та се пускат рядко и предлагането на HD е огромно.
ВЪпреки че като се замисля, след време като пуснат HD телевизия тя идва 1080i/720p, а те също могат да се възползват от хубав процесинг ако ще се гледат на проектора.

Пламене, както ти казах оня ден, 3311 в Щатите е на 110 волта. Не разчитай на "мултинешънъл", а помисли къде ще сложиш сериозен по габарити и килограми траф.