Автор Тема: Съвет за надграждане ...  (Прочетена 15590 пъти)

Неактивен Toni

• Публикации: 31
Съвет за надграждане ...
« -: Януари 09, 2011, 20:24:51 pm »
Здравейте.Искам да ви помоля за съвет за надграждане на моята система.Разполагам с ресивър Denon avr 2310 и колони Focal 726 /незнам дали не збърках че не взех B&W 683,но Focala като чели повече ми хареса,както казвате по цветни/ Та мисля да взема усилвател,но не знам кои ще се върже добре с моята система.Става въпрос за нещо до 2000 лв.Мисля нещо като Naim 5i,Denon 1510,/710 като по евтин варянт/ Arcam A28,Nad и ако има някои друг които си заслужава до тези пари разбира се.
И още 1 въпрос /може би не е за тук,но да не разкъсвам темата/ Кои блу реи ще е по подходящ,тъи като ще го използвам и за музика,поне за сега? Panasonic DMP-BD85 или новият Denon DBP-1611.За Panasonica има доста отзиви и то все положителни,но за Denona не знам нищо :-[ БЛАГОДАРЯ ви предварително ;)

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re:Съвет за надграждане ...
« Отговор #1 -: Януари 09, 2011, 20:47:48 pm »
Здравей, ако плануваш да свържеш стерео усилвателя и рисивъра, и да ползваш стерео усилвателя като стъпало в кино система - то тогава Nad и Denon 710 отпадат като вариант! Нито Nad, нито Denon 710 поддържат AV Pass through.
Оттам нататък и Nait 5i, и Denon 1510, и Arcam A28 са популярни и харесвани предложения, с доста различен звук и характер.
Не съм слушал Arcam с Focal, от другите две предложения - аз предпочитам 5i, но има и достатъчно фенове на Denon.

Относно блу рея ...
1- имаш ли богата колекция от филми на блу рей - и обмислял ли си варианта за HD Media Player?
2- ако плануваш да правиш прилична стерео система - което се предполага от изброените усилватели, блу рей плеър не е идеален вариант за източник... от тази гледна точка, да дадеш 1000лв за блу рей плеър само с идеята да го ползваш временно за Цд .. не мисля че е разумен разход.

Успех!

Неактивен Toni

« Отговор #2 -: Януари 09, 2011, 21:08:48 pm »
Мерси за бързият отговор ;) Нямам никаква колекция от блу реи,но ми допадат концерти такива,и се надявам да си заприходя.На вапроса за медия плеара,да мисля и за такъв защото имам флакове но на компа.Зна4и ли 4е твоя съвет е да си взема по евтин блу реи,а другите кинти да кажем за по добро CD? Наима дали би свирил добре с моите колони,/по принцип дали вообще съм направил добар избор за колоните?/и зна4и ли това 4е какъвто и усилвател да взема е добре и CDто да е от същата марка?/ ако е наим маи ми става доста соленко имаики предвид 4е и CD е баиа пари4ки. /По дяволите,ще се поболея.Хем искам да е добро,хем няма кинти,ма.....му  :-[/

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #3 -: Януари 09, 2011, 21:29:44 pm »
Първо... сериозно се замисли за начина по който пишеш...
Второ, дали си направил добър избор с колоните - щом на теб ти харесват значи избора е добър!
Относно Naim + Focal, вече писах за това.
Що се отнася до CD пелъра - Както неведнъж е обсъждано тук, най-важното нещо в една система е баланса.
С други думи, ако вземеш чудесни колони, чудесен усилвател ... и компромисен източник - смисъла на инвестицията за колони и усилвятел рязко намалява - ако сигнала тръгне компромисен ... нататък по веригата няма как да стане по-добре.
Със същата сила това се отнася за другите компоненти, ако имаш чудесен източник и усилвател, но посредствени колони... няма да чуеш много от извлечената от носителя музика ...
Ако пък усилвателя е компромисен, и не може да захрани и контролира добре колоните ...всичко е нахалос.
Има и варианти в които всички компоненти сами по себе си са чудесни .. но съчетани заедно не се представят добре.

Като извод... Ако си решил да правиш прилична стерео система, то тя трябва да е на добро ниво във всичките и звена.
Да си купиш усилвател за 2000лв и да му сложиш Цд за 300 ... никак не е добра идея.
Това не значи, че всичко трябва да става наведнъж.
Относно марките, някои системи свирят най-добре, когато електрониката е от един производител, при други са възможни разнообразни комбинации.
В случая с Naim - най-често срещания и най-сполучлив вариант е цялата електроника да е на Naim.
В някои системи комбинират Naim и Rega.. с добри резултати - не съм слушал и не мога да дам мнение от първа ръка.
И накрая, ако нямаш богата колекция от качествени записи и държиш да направиш нещата максимално пестеливо откъм бюджет, не е лошо да се замислиш за варианта - медия плеър/стриймър + външен Дак.
Arcam сега имат евтино предложение за което хората е изказват ласкаво - rDAC

Неактивен Toni

« Отговор #4 -: Януари 09, 2011, 22:03:53 pm »
ок.Благодаря ти.

Има и варианти в които всички компоненти сами по себе си са чудесни .. но съчетани заедно не се представят добре.
Точно това имах и аз в предвид и за това написах каква ми е система,ако може да ми кажете с коя марка или модел би се вързала най добре и с коя не,за да не стане че само съм похарчил парите за нещо,а ефекта е минимален.
Благодаря ти още веднъж :)

diannedel4ev

• Гост
« Отговор #5 -: Януари 09, 2011, 23:18:36 pm »
От тези, които си изброил съм слушал тази комбинация Naim Nait 5i+Naim CD 5i+Focal 726 и според мен звучи перфектно. Как ще е според твоите уши и възприемане на звука и музиката ще трябва да провериш сам. Според мен също е по-добре, че си взел Focal, а не B&W, дълго е да обяснявам защо, така или иначе ги имаш. :) NAD и Denon съм слушал с други колони и не мога да отговоря коректно. Arcam са ми познати само от интернет. :)

Неактивен Toni

« Отговор #6 -: Януари 10, 2011, 00:39:52 am »
Мерси и на теб  :)

Неактивен PIP

• Публикации: 44
« Отговор #7 -: Януари 10, 2011, 22:01:55 pm »
До сега единствения път когато съм харесал звука на focal беше с комбинация на плеър и усилвател на sugden.

Неактивен Sper

• Публикации: 97
« Отговор #8 -: Януари 10, 2011, 23:39:03 pm »
Има една стерео система  която ти влиза в бюджета  NAD 356 и  NAD CD 545, ще имаш колосална разлика в звука.

П.П Преди 2 години слушах  B&W 683 и повисокия модел на Focal 736 с усилвател  и CD плеър на Ротел, за мен  B&W 683 тогава  звучеше като някоя хай-едн колона.
PSB Imagine T, NAD C355Bee, Rega Apollo, RCA QED Performance Audio 1, In-akustik  SuperFlat 2 x 2,5 mm²,

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #9 -: Януари 10, 2011, 23:42:28 pm »
Човека говори за надграждане на кино система със стерео усилвател.
NAD не поддържат такъв тип свързване... и вече стана дума за това!

Неактивен Sper

• Публикации: 97
« Отговор #10 -: Януари 11, 2011, 00:18:02 am »
Невиждам смисъл да се слага стерео усилвател без СД плеър  ??? , няма да има много голяма разлика като слуша СД-та от ДВД или медия плеър.
PSB Imagine T, NAD C355Bee, Rega Apollo, RCA QED Performance Audio 1, In-akustik  SuperFlat 2 x 2,5 mm²,

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #11 -: Януари 11, 2011, 00:19:52 am »
Да... затова сме обсъдили и варианта за ЦД плеър или ДАК ... не е ли по-добре да прочетеш цялата тема преди да отговориш?

Неактивен Toni

« Отговор #12 -: Януари 12, 2011, 02:41:44 am »
Благодаря за съветите,но да попитам и за варянта с краино стъпало.Дали е по добър варянт?

Неактивен dimitar_genchev

• Публикации: 8
« Отговор #13 -: Януари 12, 2011, 09:56:45 am »
С крайно стъпало ще ползваш предусилвателната част на твоя ресивър , така стерео звученето няма да се промени кой знае колко , не напразно колегите (от форума ) ти препоръчват стерео усилвател с опция да работи като крайно стъпало в режим "кино" ,а за музика си го ползваш като чист стерео усилвател. Ако случайно не си прочел това направи го там добре е описана идята за пълноценно стерео и кино.
http://www.avguide.bg/?page_id=230

Неактивен Toni

« Отговор #14 -: Януари 16, 2011, 01:58:02 am »
Мерси на всички.Така и ще направя,ще се ориентирам към интегриран и ново цд./че в момента съм с един Technics sl-ps770A :)