Автор Тема: Избор на ресивър и плейър в нисък-среден клас  (Прочетена 31991 пъти)

chefo20

• Гост
Здравейте,

Зачетох се в различни теми и виждам, че са дадени адекватни предложения за техника от ниския и средния клас от хора, които познават и високия клас и са наясно с разликите в рамките на даден бюджет.
Затова да споделя своя въпрос:

Имам система която ползвам за музика и кино
Denon AVR 1705
Tannoy Fusion 3 + Center + SubWoofer TS 10" + JBL C1 за задни
Навързани са още DVD Panasonic S49, HD мултимедия с хард диск и старо видео.

Видеото ми отива директно в TV, а звука отделно в ресивъра по оптика и коаксиал.

Нуждая се от 2 съвета:
1. Предложение за добър Blu-ray плейър на цена до 600лв.
2. Нуждая ли се от подмяна на ресивъра заради Blu-ray понеже нямам HDMI i/o (по друга причина освен да намаля кабелите)
Имам достатъчно HDMI входове на TV.

Харесвам звука от този Denon - изнесени ясни вокали, детайли при високите. За бас разчитам на SubWoofer-а при кросовър 100Hz
Музика слушам в режими direct или stereo. Помещението е около 30кв. м.
Моля за предложение за ресивър, с който няма да загубя от гледна точка на аудио. Нека предложенията да са на цена до 1700лв ако има такива.

Благодаря.

Неактивен pnikolov

• Публикации: 71
Re:Избор на ресивър и плейър в нисък-среден клас
« Отговор #1 -: Януари 17, 2011, 14:14:19 pm »
Аз набързо мога да кажа - пак Денон 2311. Само мааалко трябва да доплатиш. Иначе 1911 ти е перфектен. Виж в магазина - в линкчето отгоре. Има ги и двата, като освен малката разлика в мощността, видеообработващия чип в 2311 е доста по як от този в 1911. Това е като цяло разликата, която не е малка.

Неактивен dimitar_genchev

• Публикации: 8
« Отговор #2 -: Януари 17, 2011, 14:38:02 pm »
Denon 2311 е много добро предложение . Като изключим въпроса с кабелите който за теб е маловажен с този ъпгрейд ти ще получиш - нови декодери  Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio , 3D съвместимост , чип на Anchor Bay за видео скалиране и конвертиране , доста по голяма мощност , по добро  качество на възпроизвеждане. Мога смело да кажа че ако се решиш на тази покупка ще останеш много доволен . Дерзай :)

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #3 -: Януари 17, 2011, 15:05:50 pm »
Ползвания от ресийвър в момента е по-скоро от ниския им клас преди няколко години. Смяната му с 1911 и още повече 2311 ще е стъпка нагоре и като мощност, и като функционалност и като качество /за последното само гадая защото не съм слушал никога 1705/.
При положение, че имаш вече HD плеър /какъв е ако не е тайна/ и мислиш за BD плеър, ще е добре да имаш и HD Audio поддръжка от новия ресийвър.
Аз лично не съм голям поддръжник на закупуването на скъп BD плеър защото все още има какво да се желае при тях откъм изчистване на бъгове, но ако си решил да похарчиш пари а нещо такова, виж Panasonic BD85. Доста го хвалят.
Иначе спокойно може да спешниш пари от плеъра за сметка на ресийвър /или нещо друго/ и да вземеш BD35.

Crossblade

• Гост
« Отговор #4 -: Януари 17, 2011, 15:48:31 pm »
За BD давам глас за PlayStation 3  ;D

chefo20

• Гост
« Отговор #5 -: Януари 17, 2011, 16:04:40 pm »
HD плейърът ми е TVIX HD M-6500
http://www.tvix.co.kr/ENG/products/HDM6500.aspx

Нистина ми се иска да прочета коментар от някой, които е слушал и по-старите Denon 1705/6 или 1905/6. http://www.denon-bg.com/articledetails.php?ArticleID=74
Аз чух в магазин 1911 на колони Tannoy MERCURY V4 и не останових по-динамичен и богат на дитайли звук от този на моята комбинация.
Сравних при еднакъв диск през оптика.

Затова се кахъря - да не би да сбъркам с по-нов модел на Denon, където е заложено на видео обработки и може би спестено от аудио качествата на предходните модели...

Новите кодеци при новите модели определено са плюс (и необходими за BluRay), но има ли компромис в режим direct ?

Още нещо: В avguide.bg не виждам 2311. Къде мога да видя цена ?

Благодаря.

Неактивен dimitar_genchev

• Публикации: 8
« Отговор #6 -: Януари 17, 2011, 16:31:27 pm »
2311 освен че е по нов модел е и по висок клас би трябвало да звучи доста по добре от твоя и в стерео режим. Около 1900 лв. май беше.

Crossblade

• Гост
« Отговор #7 -: Януари 17, 2011, 16:36:02 pm »
Затова се кахъря - да не би да сбъркам с по-нов модел на Denon, където е заложено на видео обработки и може би спестено от аудио качествата на предходните модели...

Можеш да разбереш при директно сравнение. Или занасящ твоя на място в магазина или намираш как да вземеш новия във вас (някой колега може да донесе?).

Кажи като направиш такова сравнение как е хавата.

Неактивен vanquished

• Публикации: 12
« Отговор #8 -: Януари 18, 2011, 11:30:09 am »
1705 е от времето ,когато Денон имаха друга номерация - 17хх,19хх,21хх(равен на сегашните 19хх). Сега 1705 отговаря като клас на 1310/1311 ,не на 1610/1611.Така че няма как 1911/2311 да звучат по-кофти,напротив.
Dune HD TV101 - Roksan Kandy MKIII + ATC SCM 11 - TH42PV80

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1871
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #9 -: Януари 18, 2011, 11:36:56 am »
vanquished, не си съвсем прав.
Действително 1705 е от времето, когато номерацията на Денон беше малко по-различна.
Но е по-редно да се сравнява с 1611.
1311 е тазгодишно нововъведение в съвсем ниския клас, силно ограничен откъм функции, екстри и цена.
Така или иначе, да се съпоставят стари и нови модели пряко не е добра идея, защото преди няколко години стана силно разместване в гамата ... изчезнаха 28** и 38*** на тяхно място се появи междинен 33** и т.н.
При всяко положение 2311 е  ъпгрейд и като звук и най-вече като функционалност.

Неактивен vanquished

« Отговор #10 -: Януари 18, 2011, 18:50:57 pm »
1705 беше 700лв,1905 - 900лв,2105 - 1200лв .Имаше и 1505. Освен това ресийвърите тогава тежаха повече,тези от 1200лв бяха по 13-14кг,сега са 11.Интересно ми е тези 2-3 кила ,от какво са спестени.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1871
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #11 -: Януари 18, 2011, 19:03:46 pm »
И ти ли си от любителите на килограмите :)
Едно от момчетата, които работят при вносителя на Denon има забавния навик, като срещне такъв любител, да му направи кратка сметка - колко му излиза цената на рисивъра - лев за килограм ;D

Иначе, килата може да са намалели просто от оптимизирани захранвания, и смяната на алуминиевия преден панел с пластмасов при сегашния среден клас.

А може и от друго да е, за мен това е без значение, след като новите рисивъри се представят по-добре като възможности, а според доста тестове и като звук от старите.

Относно това кой на кой отговаря - пак ще ти кажа, некоректно е да се правят такива сравнения, защото от **05 серията до сега, Denon направиха доста промени в гамата си - и като номера и като типове модели, и като предлагани екстри в различните нива.

Успех!

Неактивен vanquished

« Отговор #12 -: Януари 18, 2011, 19:16:32 pm »
Чак некоректно не бих казъл.Много ясно е,че от 2004та до сега има много подобрения.Но ценовите класове са си едни и същи.Исках да окуража chefo20,че неговият няма да е по-добър от сегашните по-висок клас.
Относно килограмите - бих искал по-тежък ресийвър,защо не?Arcam AVR600  ;D

chefo20

• Гост
« Отговор #13 -: Януари 18, 2011, 21:00:08 pm »
Здравейте отново

Ще съм благодарен да чуя мнения и за модели на Onkyo, Yamaha, harman kardon, Pioneer в ценови диапазон до 1700лв. ?
2311 ми е скъп, 1911 ми изглежда много 'орязан' (като погледна гърба) спрямо Pioneer 1020 или 920 например на същата цена (макар да имам предчувствието, че ще харесам повече звука на 1911).

Истина е, че ъпгрейдът е заради HDMI и декодерите, но
музикалните качества са ми наистина важни. Декодерите ги има всеки приличен плейър и ако трябва и през чинчове ще свържа плеъра с усилвателя. Видео обработката касае главно стари DVD-та, а и като не е HD - не HD и това е.

Факт е, че алуминиевите радиатори на крайните стъпъла разделят захранването от сигналите и предусилвателите в старите модели като 1705 и виждам, че ламаринените радиатори в 1911 са изнесени напред нашироко, за да смогват. Конструкцията повече прилича на PC отколкото на добър стерео усилвател... само дето вентилатори няма. Дори дисплеят на 1705 се изключва, за да не влияе на звука. Може и тези неща да не говорят за занижаване на аудио възможностите - не съм експерт.
Съжалявам, че нямам възможност да сравня едновременно, затова и разпитвам.

martosblack

• Гост
« Отговор #14 -: Януари 18, 2011, 21:52:06 pm »
Виж не праави грешката,която направих аз-купих миналата година ресивър Пионер 519 (който продадох преди 2 часа:)))не ,че бе толкова лош като звучене -та реших да чуя и по-новите му братя  820 и 920 (на които слушах disc na Blue Man Group-DTS -MA)  и то не на моите ОТ и разлика с 519 не направих -при все ,че  pioneer vsx 519 не притжава dts -ma !!!a 820 и 920 -ги притежават новите кодеци!виж за 1020 нищо не мога да кажа.Успех :)