Автор Тема: Здравейте, Моля за мнение за усилвател  (Прочетена 44768 пъти)

svetlo555

• Гост
Re:Здравейте, Моля за мнение за усилвател
« Отговор #30 -: Февруари 16, 2011, 02:41:50 am »
Окей ,разбрахте .
Именно чрез слушане най ми допада монитор аудио .
Сега кажи ,моля,къде да отида да гледам за ДАк -ове в София ?

Неактивен RossT

• Публикации: 21
« Отговор #31 -: Февруари 16, 2011, 10:12:12 am »

svetlo555

• Гост
« Отговор #32 -: Февруари 16, 2011, 20:58:25 pm »
Искам да благодаря на всички ,който се включиха в темата .
Послушах някой от съветите Ви и сега съм много доволен .
Все още не съм купувал други неща ,но промених малко местоположението на колоните ,свалих няколко флак-а ,кабелите от 2 метра ги направих по 50 сантима и то други взех скъпи ,
Може и да си внушавам ,но разликата за мене е голяма .
Мерси

svetlo555

• Гост
« Отговор #33 -: Февруари 26, 2011, 14:11:40 pm »
Колеги ,като напъна малко звука ,усилвателя се самоизключва .
Значи , ли че усилвателя е слаб?

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #34 -: Февруари 26, 2011, 17:27:51 pm »
Какво е за теб малко напъване на звука?
До колко часа(образно казано) увеличаваш за да се изключи усилвателя?

svetlo555

• Гост
« Отговор #35 -: Февруари 26, 2011, 17:57:42 pm »
Пускам флак формат ,нивото на усилване на усилвателя е на 12 часа .
И по едно време се изключи сам ,ясно ,че е някаква защита .

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #36 -: Февруари 26, 2011, 18:01:38 pm »
Напълно възвожно е да се претоварва, или да прегрява - като гледам си сложил монитора върху него, така че пречи на охлаждането!
Ако продължи да го прави - пробвай да махнеш монитора... и ако проблема не се реши - възползвай се от гаранцията!

svetlo555

• Гост
« Отговор #37 -: Февруари 26, 2011, 18:14:46 pm »
Натоварване или прегряване категорично няма .говорим за пускане на първа песен за около една минута ,и като усиля на 12 се самоичключва ,после рестартирам и слушам по лекинко .
Мисля ,че не може да ми захрани колоните .

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #38 -: Февруари 26, 2011, 18:31:11 pm »
Това е съвсем възможно, по принцип RX1 никак не са от най-трудните за захранване колони, но пък са на 6 ома... и дърпат повечко ток от усилвателя. В тази връзка, не съм убеден че 50см за кабел за колони е най-разумното решение...
PMA 510АЕ е слабичък и съвсем начално ниво ... и като го увеличиш сериозно явно му идва в повече - с други думи - претоварва се  :).
Кое те накара да избереш именно този усилвател, за тези колони?

diannedel4ev

• Гост
« Отговор #39 -: Февруари 26, 2011, 18:53:26 pm »
Това ми напомня за моя опит да захраня с моя Пайнер 2Х35вт. колонки Динаудио с подобна големина. Свиреха, но трябваше да се усили до средата, за да се чуе що-годе някаква динамика, така му глътваха мощността. За сравнение колоните ми Пайнер, въпреки че са доста по-големи, но са бюджетни на нивото на усилватела, свирят плътно и динамично на всички нива и на 10 часа се чуват през два етажа надолу. Същите Динаудио с Майкромега и Денсен пък си свиреха идеално. Така, че не е желателно да се смесват различни класове техника. Скъпото си иска скъпо. Твоите колонки съм ги чувал бегло с усилвател Сайръс, но и няколко минути са достатъчни, за да се чуе, че са добре захранени и контролирани и всичко е наред. Денонът ти е по-скоро на нивото на ВХ 1 и 2. За RX1 според мен се иска по-сериозен усилвател, проблемът не е в мощността. Тук хората професионалисти могат да кажат, но на мен ми се струва, че за тези колони марката Денон не е подходящия избор, по-скоро нещо от нивото на Аркам и Ротел.  :) Освен това, не знам при теб как е, но при мен нивото от звуковата карта като сила е по-ниско, отколкото от CD плейъра ми и когато слушам от лаптопа, за да се стигне ниво и динамика на звука равни на 9 часа със CD плейър, трябва да усиля до 11 часа, така че вероятно ако слушаш CD плейър няма да ти се налага да усилваш чак толкова и усилвателя няма да стига до претоварване.  :)

svetlo555

• Гост
« Отговор #40 -: Февруари 26, 2011, 19:10:51 pm »
Rudra - Като ги купувах от софия аудио център ,ма рх1 ,ми казаха ,че този усилвател ми бил достатъчен .Явно са искали да не ме плашат с големи суми ,де да знам .

Колега Диян Неделчев .Изключваме всякакви спекулация към моя мак про и картата му .
На този комп работят всички профи в озвучаването .Няма известно студио за преработка на аудио или миксиране ,или каквото там и да е било да работи под Винбоус .Мисля проблема е в усилвателя .

П.С . Сега следва да ме нахокате да ходя и да слушам усилватели .
Нямам време ,просто ми дайте съвет .Или някои колега ако ползва или е слушал ма рх1 .
Аз все си мисля ,че Рудра ,може да ми помогне .
От сайта на монитор аудио ,ми писаха да избера между Над ,Наим , Денон го бяха поставили на последно място .Незнам защо

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #41 -: Февруари 26, 2011, 19:21:43 pm »
Това, което са ти написали е съвсем в реда на нещата.
Както неведнъж съм казвал, според мен Denon, Onkyo и т.н. имат чудесни решения в сегмента "домашно кино", но ако ми се наложи да търся стерео усилвател или източник в среден бюджет, бих се насочил към други производители.

В твоя случай Naim Nait 5i - макар и чудесен усилвател, според мен е хем скъп, хем ... с този източник надали ще усетиш потенциала му.

Чудесни решения в по-скромен и все пак отговарящ на колоните ти бюджет, според мен са:

NAD C356 BEE
и
Creek Evo

От там нататък, ако си решил да вдигнеш още бюджета, на дневен ред идват Naim, Arcam, Exposure... но пак казвам, не съм убеден че инвестицията си струва за твоята ситуация.

Успех!

VB studio HI-FI

• Гост
« Отговор #42 -: Февруари 26, 2011, 21:56:15 pm »
Колеги ,като напъна малко звука ,усилвателя се самоизключва .
Значи , ли че усилвателя е слаб?

Дали пък не ползваш еквалайзер на софтуера и/или тон-корекция на усилвателя (бас, високи, лоуднес)?
Това би довело до подобно поведение на 12часа, защото вече си в режим на големи изкривявания.
Ако отговора е: Да. то мини в директен режим и без софтуерни корекции (не само от плеъра, но и от настройките на звуковата карта) и провери все още ли го има "проблема"

Още нещо!
Това че дадени усилватели имат "врътка" било то с някакви означения или не, не означава, че усилвателят би работил нормално в целия и диапазон. Общо взето след 12 (а понякога и там) започват изкривяванията. До този момент съм срещал само 3 усилвателя, които не "клипват" и на 3часа, но са във високия клас.

svetlo555

• Гост
« Отговор #43 -: Февруари 26, 2011, 21:59:41 pm »
Source direct ми е на Он ,еквалаизера мие на нула децибела .
Мисля да купувам НАД а ,да видим ))
След месец два ще правиме пак ъпдеит .)

svetlo555

• Гост
Купувам усилвател Роксан Кенди К2
« Отговор #44 -: Март 09, 2011, 11:10:20 am »
Който има да пише )
Мерси

Rudra: След като темата за покупка на Roksan Kandy К2 премина в дискусия за подходящи усилватели и сервиз... и след като svetlo555  явно няма още ясна представа какво търси... мисля че е най-добре, темата да се прикрепи към тази, която е в същия дух.