Темата с проекторите е интересна. Нека споделим мнения и опит

Скъп,евтин,марков или не толкова марков... DLP или 3LCD.
Разумен избор или поредната прищявка

При мен беше комбинация от двете

Бяха изминали година и половина от като си взех плазмата Panasonic и някак с и започнах да се оглеждам в проекторчетата..... от това ,което прочетох из интернет си направих равносметка аджаба какво желая и тъй като вече имах FullHD плазма,реших да не се изхвърлям и с HD проектор,той ми трябваше за мащабност.
И така.... четене четене сайтове за ревюта на проектори.... оказа се, че по-хубавите машинки имаха по-къс живот на лампата ,която както знаем не е хич евтина

))))
Поради тази причина изборът ми наклони към един базисен модел на Benq,който на книжка уверяваше че живота на лампата му бил до 5000часа

. Естествено това ме зарадва,макар че не вярвах напълно на това твърдение... както и да е!
Оказа се ,че един приятел ей така на шега без да разбира особено си взел модела ,на който се бях спрял и се разбрахме се да го донесе,пусна го и ми хареса...... яркостта е повече от достатъчна, стаята ми свети цялата когато прожектирам и разбрах защо стените по кината са тъмни

)))))
Нативната му разделителна способност е скромната 800x600,където изображението е най-ясно и фокусирано ,но тръгва и на 1900х1080 ,обаче размазано.
Сорсът е видео карта на Ati 4850,която вади страхотна цветова гама,а образът е топъл ,жив и ясен

Така за 500лв човек може да добави към системата си и такова чудо!
След като го имах вече отидох и в кино Арена ,гледахме последният Predator и ми се стори че лампата беше изгоряла... толкова мътно тъмно и размазано беше ,че си казах "ебати тая въшка за 500лв ми доставя много по-голямо удоволствие от истинско кино" грейна една усмивка на лицето ,едно спокойствие ме обзе и кротнах.... за сега:)))))
Нека и някой друг сподели своето виждане за нещата,така че да могат хората да направят своя личен избор с обща помощ