След като при няколкото прослушвания на Velodyne CHT-10Q все нещо не ми харесваше

, преди три седмици в пристъп на лудост се хвърлих в неизвестността и вчера пристигна новият ми субуфър, който се казва BK Electronics XXLS400-DF

. От вчера е инсталиран и настроен, и си отдъхнах, че този път съм взел правилното решение. Басите са великолепни и точно такива, каквито харесвам

. За тези субове научих от постoвете на vanquished, за което му благодаря, също беше важно и сравнението, което направиха vanquished и dimitar_genchev. Доста мейли обмених с BK и много четох в AVForums.com, преди окончателно да реша.
Само за информация. Субуфърът е 40 сантиметров куб, затворен обем, с 12 инчов насочен надолу драйвер Peerless, 400W, с възможност за симултанно свързване към рисивър чрез RCA и към стерео усилвател чрез Neutrik Speakon интерконект, в комплекта са включени и двата вида кабели.
... Сега след като имам чудесни фронтове и субуфър ... отивам към следващата поредна лудост

и тя е, че си сменям изцяло концепцията за това което искам като аудио система ... Оказва се, че всъщност винаги съм искал не 5.1, а стерео система ... В случая 2.1 стерео ... Така че се местя в стерео раздела и тази тема е за ключ.