Автор Тема: Съвет за избор на 5.1 колони + рисивър  (Прочетена 26257 пъти)

Неактивен drpetar

• Публикации: 239
Re:Съвет за избор на 5.1 колони + рисивър
« Отговор #15 -: Януари 06, 2011, 01:13:06 am »
...Направи прослушването което ти каза Лазарус с евтиния и го сравни после със скъпия (ако е възможно). Но наблегни на първото - не как е спрямо по-скъпия (100% е по-зле), а до колко добре се комбинира с предните.
Щом си взел по-скъпи основни колони се предполага, че наблягаш на стереото. ...
Така е  ;)

Като всички сте такива пуристи на тема център, защо не ползвате СЪЩАТА като колона като предните, а ползвате различна  ??? ;D
Някои все пак са го направили  :D

Неактивен vanquished

• Публикации: 12
« Отговор #16 -: Януари 06, 2011, 16:03:27 pm »
Ама не е гот така :) Ако си с голeми колони,къде ще пльоснете по средата още една ?
drpetar - като си си купил готини колони за стерео,ще си купиш и готин център.Ама ха! :) (много дебело тоя център наистина и на мен би ми свидило)
Dune HD TV101 - Roksan Kandy MKIII + ATC SCM 11 - TH42PV80

Неактивен drpetar

« Отговор #17 -: Януари 06, 2011, 18:01:03 pm »
... Разрови се по английските магазини,може да спестиш някой лев(сега видях ,че тук е 1000 кинта ) https://www.forumhifivisual.co.uk/Speakers/Centres/MORDAUNT_SHORT_MEZZO_5_CENTRE_CHANNEL_SPEAKER_1907.html
В интерес на истината, благодарение на един колега от друг форум, фронталните мецо 2 си ги купих от английски онлайн магазин, което ми излезе вкл. и с транспортните разходи доста по-евтино. От друга страна е парадоксално, че в Англия в момента чифт мецо2 струват дори малко по-евтино от центъра мецо5.

...Ако е така, не виждам проблем да се направи компромис с качеството на центъра, а разликата в парите да се изпие  ;D
...И непременно на фона на хубава музика  :D

Неактивен drpetar

« Отговор #18 -: Февруари 05, 2011, 17:02:14 pm »
След като при няколкото прослушвания на Velodyne CHT-10Q все нещо не ми харесваше  :( , преди три седмици в пристъп на лудост се хвърлих в неизвестността и вчера пристигна новият ми субуфър, който се казва BK Electronics XXLS400-DF  ;D. От вчера е инсталиран и настроен, и си отдъхнах, че този път съм взел правилното решение. Басите са великолепни и точно такива, каквито харесвам  :). За тези субове научих от постoвете на vanquished, за което му благодаря, също беше важно и сравнението, което направиха vanquished и dimitar_genchev. Доста мейли обмених с BK и много четох в AVForums.com, преди окончателно да реша.

Само за информация. Субуфърът е 40 сантиметров куб, затворен обем, с 12 инчов насочен надолу драйвер Peerless, 400W, с възможност за симултанно свързване към рисивър чрез RCA и към стерео усилвател чрез Neutrik Speakon интерконект, в комплекта са включени и двата вида кабели.

... Сега след като имам чудесни фронтове и субуфър ... отивам към следващата поредна лудост  ;D и тя е, че си сменям изцяло концепцията за това което искам като аудио система ... Оказва се, че всъщност винаги съм искал не 5.1, а стерео система ... В случая 2.1 стерео ... Така че се местя в стерео раздела и тази тема е за ключ.

Неактивен PIP

• Публикации: 44
« Отговор #19 -: Февруари 05, 2011, 19:35:07 pm »
Честито за новия суб, жалко че си толкова на далече. Точно този модел отдавна ми се иска да го чуя.

Неактивен vanquished

• Публикации: 12
« Отговор #20 -: Февруари 06, 2011, 01:07:46 am »
...който се казва BK Electronics XXLS400-DF  ;D.
Като се прибера във Варна някой път ще се свържа с теб да го чуя.Честито!!!
Dune HD TV101 - Roksan Kandy MKIII + ATC SCM 11 - TH42PV80

Неактивен drpetar

« Отговор #21 -: Февруари 06, 2011, 14:01:21 pm »
Благодаря колеги  :)

gatekeeper

• Гост
« Отговор #22 -: Март 02, 2011, 12:45:01 pm »
Привет, аз съм с 4xMezzo6 и Mezzo5, за център си вземи mezzo-то нищо че е по скъпо няма да съжаляваш.
Прекрасен и доста непопулярен избор на марка честито, наистина добра колон за цената си.

make fun
Mitko