Автор Тема: Моля за съвет!  (Прочетена 43028 пъти)

Неактивен Anto

• Публикации: 94
Re:Моля за съвет!
« Отговор #60 -: Ноември 30, 2011, 12:34:19 pm »
Основният критерий за избор на точно този усилвател беше именно добрата цена у нас. Това го знае прекрасно представителя във Варна.А защо първо не пуснахте инфо ,че цената ще се вдига,въпряки че отлично сте знаели за това дълго преди да се случи.Не говориме ли в случая за нарочно укрита информация с цел облагодетелстване?

Неактивен Anto

« Отговор #61 -: Ноември 30, 2011, 12:39:28 pm »
Всъщност ти си го казал-вносителят сам си решава...което твърдя и аз.А относно коректността на внасителя,има много по- коректни,повярвай ми!

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #62 -: Ноември 30, 2011, 13:06:00 pm »
Всъшност екипа на AV Store, уведоми своевременно поне двама свои клиенти, които бяха заявили сериозен интерес към Creek, и те съумяха да реагират на време и да се възползват от старите цени.

При положение, че си решил да се възползваш от услугите на варненския дистрибутор, мисля че претенциите ти следва да бъдат отправени единствено към него!
В крайна сметка никой търговец не е длъжен да споделя такава информация, решението по-скоро е персонално и зависи от отношението към конкретния клиент или към клиентите въобще.

Реално в твоя случай, ако въобще може да се говори за някакви чисто морални претенции, то те следва да бъдат към варненския дистрибутор - защото реално от него си пазарувал.

Относно това твое изказване:
Цитат
А защо първо не пуснахте инфо ,че цената ще се вдига,въпряки че отлично сте знаели за това дълго преди да се случи.

Мисля че е редно да се въздържаш от конспиративни теории, особено при положение че реално нямаш никаква представа кой кога е научил за промяната в цените!

P.S. Обърни внимание на правилото във форума, касаещо последователните публикации. Преди да пишеш обмисли всичко, което искаж да кажеш с конкретната публикация и го пусни наведнъж!

Неактивен Anto

« Отговор #63 -: Ноември 30, 2011, 14:07:44 pm »
OK!Казах каквото исках да споделя и не смятам за нужно тази тема да се развива допълнително,още повече в тази посока.

lz3ty

• Гост
« Отговор #64 -: Ноември 30, 2011, 17:27:48 pm »
Anto,аз съм клиент като теб и седмица преди да вдигнат цените им се обадих за съвет по друг повод,между другото споменах,че в бъдеще обмислям  да купувам ЦД плеър.Посъветваха ме,ако ще бъде крийк от същата серия да побързам,защото цените се вдигат. Иначе не познавам никого от AV Guide.

Kikata

• Гост
« Отговор #65 -: Декември 04, 2011, 13:41:51 pm »
Така е,поздравявам всички работещи от AV Store за страхотно отношение към клиентите,с радост бих пазарувал оттам отново за в бъдеще...Нека продължават и занапред да помагат със съвети и мнения на нуждаещите се .Поздрави.

Неактивен Anto

« Отговор #66 -: Януари 13, 2012, 19:38:03 pm »
След период на дълги размисли и ...страсти в крайна сметка реших да направя завършена система и си поръчах CD Creek Evolution 2.С две думи ,така изградената система надмина очакванията ми.Останах супер доволен!С всяко пускане, не преставам да се възхищавам на качеството на саунда.Разбира се, ползвам основно няколкото оригинални диска с качествен запис,които си купих междувременно.Като казах завършена система, имах в предвид и това ,че добавих и ресивър на Ямаха RX-V771 и интерконектен кабел между стерео компонентите Audioquest King Kobra.Между ресивъра и усилвателя стои по-обикновен кабел на Profigold.Аудиото, което получавам от мултимедията през Ямахата е в пъти по-добро от това ,което беше до момента и си го обяснявам най-вече с по-добрите фронтални колони и може би по-доброто обработване на сигнала в ресивъра.Остава да добавя и подходящия център и ще покажа снимки в завършен вид.Не съм сигурен ,дали тук е мястото да попитам, но не искам да разводнявам добрия форум с отделни теми касаещи само мен.Интересува ме при положение ,че съм вградил усилвателя към ресивъра и фронталните ми колони са 8 ома, дали мога да включа към ресивъра център ,който е 6 ома.Има ли някакъв риск и в какво се изразява.Ресивърът има настройка за промяна на импеданса на озвучителните тела, но на задния капак са посочени само две възможности:А.8 ома,фронт+ останалите колони също 8 ома и В:6ома ,като в този случай фронта може да е 4ома а останалите колони 6ома.Идеята ми е центърът да е от същата серия на Dali-ikon vokal2 MK2.В същност фронталните ми колони са от старата серия на Ikon2 и от там идва разликата в съпротивлението.Старата серия е 8 ома, а новата т.е. Ikon2 МК2 е 6 ома.Странна работа ,но факт.Друга възможност е по-старият и по-малък модел Ikon vokal 1, но като чели съм убеден ,че по-добър вариант ще е Vokal2 MK2.
Благодаря предварително!

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #67 -: Януари 13, 2012, 21:28:19 pm »
При положение, че ползваш стерео усилвателя като стъпало в кино режим, Фронт колоните НЕ оказват товар на самия рисивър. Реално изходите за фронт колони на рисивъра ти са свободни.
Нагласяш рисивъра да работи на 6омов режим и всичко е наред.

Успех!

Неактивен Anto

« Отговор #68 -: Януари 13, 2012, 22:01:14 pm »
Благодаря Rudra!Пропуснал съм да поясня, че съраунд колоните са също 8 ома и пак има несъответствие в това отношение.Не знаех обаче ,че този тип на свързване освобождава фронта на ресивъра от натоварване.Преди да попитам тук, се опитах да намеря инфо по въпроса.Разбрах,че не е препоръчително към 8 ома, примерно, да се връзват ОТ с по-нисък импеданс.Но обратното не води до риск.И всичко това стои като правило.В моя случай,вероятно, категоричен отговор не може да се даде.Като гледам обаче задния панел на RX-V661,където е посочено,че при настройка на 6 ома могат да се включат А+В фронт колони от по 8 ома ,започвам да си мисля ,че това е моето решение, точно както ме съветваш.Дали е така наистина?