Автор Тема: Bi-Amping / Bi-Wiring свързване  (Прочетена 51746 пъти)

Неактивен lilscrappy

• Публикации: 189
Re:Bi-Amping / Bi-Wiring свързване
« Отговор #60 -: Октомври 20, 2012, 13:57:51 pm »
здравейте случайно попаднах на тази тема, и тъй като не съм запознат искам да ви попитам мога ли да направя така, че колоните да звучат по добре при гледане на филми и слушане на музика:
Фронталните колони са Klipsch RF-82 II вързани с този кабел QED Original ( гледам има малко по скъп с него да ли ще звучат по добре, QED Silver Anniversary-XT ? )
и двете са вързани отгоре и плюса и минуса, и вмомента разбирам, че има варианти с които може да се подобри звука, примерно плюса да се върже в долните входове а минуса да си бъде отгоре и обратното, но в настройките на усилвателя какво трябва да се зададе ?
имам три опции Normal, Bi-Amp и Digital Crossover от както са взети си е на Normal !
Или за най добър резултат трябва да купя по още един кабел и да ги вържа и на долният ред плюс и минус ?

Неактивен lilscrappy

• Публикации: 189
« Отговор #61 -: Февруари 12, 2015, 00:00:32 am »
Здравейте дойде ми една идея и искам да попитам дали е възможно такова свързване:
Вмомента съм с Chord Epic Twin с банани очаквам скоро време и Chord Signature speaker links x4 за мост към високи и ниски за фронталните, мисълта ми е тъй като имам и високи фронтални колони, мога ли да не ги връзвам тях към усилвателя както са вмомента и ползвам Bi-Amp канала, а кабела да влезе в фронталната колона ?
Или по точно към усилвателя да са вързани само фронталните а високите фронтални даги вържа към стоящите ?

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #62 -: Февруари 12, 2015, 10:32:20 am »
С подобно свързване не само ще загубиш идеята от поставянето на високи фронтални в системата, но и рискуваш да изгориш колоните си.
Придържай се към описаните схеми на свързване в упътването.