Автор Тема: Помощ за избора на усилвател и колони за стерео режим  (Прочетена 9613 пъти)

vortexx

• Гост
Здравейте колеги!
Обмислям покупката на усилвател или ресивър и подходящи колони, които ще се ползват единствено в режим стерео. Би могло след време да се направи ъпгрейд и към 5+1, но на този етап това не ми е нужно в никакъв случай, тъй като се кефя на това да слушам музика, не толкова в гледането на филми...
Параметри:
бюджет - до 2000 лв. (към този момент, все още не е наличен на 100%, но е целеви и е в процес...)
помещение 36 кв2
тип на слушаната музика: главно Рок, Хеви, Поп и други... без чалга.
особеност1 - почитател съм на отсечен и ясно изразен бас (да не бучи и да не се размива и резонира), и звънливи високи. Искам да чуя естествен звук, такъв какъвто е той от примерно от бас китара и барабани. Не държа толкова на висока мощност, но все пак да може да се запълни помещението.
особеност2 - не съм слушал достатъчно стерео системи, но звукът който ми харесва, може да се каже че съм си го изградил в съзнанието (виж особеност1)
особеност3 - към момента съм с едно недоразумение - Samsung 5+1, като единственото което възнамерявам да ползвам от него е CD/DVD плейъра му...
особеност4 - никога не съм имал звук, който да ме кефи и винаги съм си мечтаел да имам такъв... а смея да твърдя, че харесвам музиката... може би мечтата ми ще се осъществи, надявам се скоро  ::)

Моля да ми помогнете в избора!

Благодаря предварително.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Здравей,
В този бюджет хем имаш избор от компоненти, хем разнобразието не е огромно.
На твое място бих разделил бюджета горе долу поравно - но това зависи от конкретните компоненти, на които ще се спреш, и напасването между тях.
Като колони - според мен в границата от около 1000 +- 200 лв, е по- добре да се спреш на букшелф колони. Като марки - в този бюджет на нашия пазар се намират Klipsch, Epos, Monitor Audio, Focal, B&W, Kef и други.
Не забравай, че в бюджета трябва да предвидиш и сума за стойки за тези букшелф колони, а също и за подходящи кабели.
Като стерео усилвател в началния клас, повечето от споменатите по-горе марки можеш да чуеш с Denon или NAD.

vortexx

• Гост
Да, ще се насоча към букшелф колони..., но единственото което ме притеснява е дали ще мога да намеря подходящи стойки, а ако ги намеря дали ще ми харесат...
другият вариант е да си направя по поръчка, някъде. Четох тук из форума, че могат да се изработят стойки, които изглеждат добре и са съобразени с интериора в дома.

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
Според мен може да се направи комбинация и със стоящи тонколони. Намирането на подходящи стойки като цена, вид, цвят... не е много лесно. Особено като си ограничен в бюджета.

Неактивен Sper

• Публикации: 97
Здравей, аз ти препоръчвам да чуеш  Klipsch RF-62 с NAD C 326BEE системата е с около 300 лева над бюджета но за тези, неща които си изброил като типове музика и "особеност1", аз само за тези колони се сещам.

http://www.klipsch.com/na-en/products/rf-62-overview/

http://nadelectronics.com/products/hifi-amplifiers/C-326BEE-Stereo-Integrated-Amplifier/

PSB Imagine T, NAD C355Bee, Rega Apollo, RCA QED Performance Audio 1, In-akustik  SuperFlat 2 x 2,5 mm²,

gladio

• Гост
Re:Помощ за избора на усилвател и колони за ст
« Отговор #5 -: Октомври 12, 2010, 20:14:52 pm »
Здравейте,
 Не стана ясно какъв е сорс компонент /от какъв източник ще подаваш сигнала ( CD player ? ) или нещо друго.
- По нагоре видях че се предлага NAD  интегр. стерео усилвател. Трябва да го чуеш - има много ГОЛЯМА РАЗЛИКА между много рекламиран и награждаван и свирещ усилвател ....
[/quote]

hristobote

• Гост
Re:Помощ за избора на усилвател и колони за ст
« Отговор #6 -: Октомври 13, 2010, 19:20:47 pm »
Наистина не стана ясно какъв ще е източника на сигнала. Но, ако трябва да избирам сега при бюджет от 2000 лева бих взел Epos 12.2  и Creek Evo усилвател. Двата компонента ги има в магазина на сайта и са налични. За начало може да вземеш и един CD плеър втора употреба за 100-130 лева , а по късно да добавиш и Creek Evo CD Player.
http://store.avguide.bg/index.php?dispatch=products.view&product_id=29897
http://store.avguide.bg/index.php?dispatch=products.view&product_id=29829
http://store.avguide.bg/index.php?dispatch=products.view&product_id=29946

Миля, че няма да съжаляваш от тази комбинация, защото това са марки на един доста реномиран производител. Също така електроиката свири доста "клинично", а ти това искаш :)

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
Re:Помощ за избора на усилвател и колони за стерео режим
« Отговор #7 -: Октомври 13, 2010, 19:38:20 pm »
Ако сте обърнали внимание, автора на темата вече си е решил "проблема". Как - може да видите в раздел "Моята система". ;)

hristobote

• Гост
Re:Помощ за избора на усилвател и колони за стерео режим
« Отговор #8 -: Октомври 15, 2010, 10:20:58 am »
За съжаление не съм погледнал и се извинявам за писането в приключили теми  ;)