Здравейте колеги!
Обмислям покупката на усилвател или ресивър и подходящи колони, които ще се ползват единствено в режим стерео. Би могло след време да се направи ъпгрейд и към 5+1, но на този етап това не ми е нужно в никакъв случай, тъй като се кефя на това да слушам музика, не толкова в гледането на филми...
Параметри:
бюджет - до 2000 лв. (към този момент, все още не е наличен на 100%, но е целеви и е в процес...)
помещение 36 кв2
тип на слушаната музика: главно Рок, Хеви, Поп и други... без чалга.
особеност1 - почитател съм на отсечен и ясно изразен бас (да не бучи и да не се размива и резонира), и звънливи високи. Искам да чуя естествен звук, такъв какъвто е той от примерно от бас китара и барабани. Не държа толкова на висока мощност, но все пак да може да се запълни помещението.
особеност2 - не съм слушал достатъчно стерео системи, но звукът който ми харесва, може да се каже че съм си го изградил в съзнанието (виж особеност1)
особеност3 - към момента съм с едно недоразумение - Samsung 5+1, като единственото което възнамерявам да ползвам от него е CD/DVD плейъра му...
особеност4 - никога не съм имал звук, който да ме кефи и винаги съм си мечтаел да имам такъв... а смея да твърдя, че харесвам музиката... може би мечтата ми ще се осъществи, надявам се скоро

Моля да ми помогнете в избора!
Благодаря предварително.