Автор Тема: Rudram  (Прочетена 19383 пъти)

temp

• Гост
Re:Rudram
« Отговор #15 -: Юли 06, 2011, 16:21:35 pm »
Благодаря за хубавият отговор ,стопли ми сърцето :)
Разбира се,че музиката не се описва със технически характеристики ,а по-скоро фактор е живота,емоцията и тишината между нотите,както се изрази:)... способността да чуваш фон и едно по-обширно присъствие отвъд очертанията на инструментите.Някои го наричат въздух ,атмосфера,отворен звук ,но аз го напричам ПРИСЪСТВИЕ без основание за включване на мисловният-аналитичен апарат :)

с една дума звучене ,което описа определям като винилско,но без пуканията :)))
и с още "една" въпросителна :))))) Naim-овият саунд може ли да се нарече един доста еволюирал дух от тялото на Nad?

А между другото АРК на Брендън Пери  си го взех веднага след като излезе и за мен е най-добрият му албум,както и едно от любимите ми CDта,обаче изисква лентов високочестотен ,за да изрази достоверно и в съответният подобаващ мащаб високите честоти. Мое мнение е че звучи по-добре на трилентова система или фулрандж говорител.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #16 -: Юли 06, 2011, 19:33:36 pm »
Naim и NAD нямат абсолютно нищо общо нито като компании, нито като виждане и разбиране за звука, нито като тип звучене :). Може би няма да бъде прекалено дори ако се каже, че вървят в противоположни посоки.

Относно ARC и изискванията му, не съм на мнението, че лентовите високочестотни са задължително най-добрите на света, както и не съм фен на широколентовите системи. Но това излиза вече доста от темата. Важното е че албумът е чудесен :) и силно го препоръчвам на любителите на такъв тип музика... всъшност на всякакъв тип музика :P

temp

• Гост
« Отговор #17 -: Юли 06, 2011, 21:19:44 pm »
Далеч съм от мисълта,че има перфектен говорител :).... има подходящ говорител за дадена комбинация и не подходящ,важно е наистина музиката преди всичко да бъде поднесена така,както се харесва на този ,който ще я слуша :)
Забелязал съм,че лентовите пищялки са едни от най-трудните за съгласуване,но стане ли това,въздуха който дават е несравним с куполните и тайната е във по-голямата площ на излъчвателя,който дава фокуса, линейността и мащаба - мъката и на много много скъпи високочестотници :))))))

Но разбира се това е въпрос на Стайлинг ;) Маркетинг и Фън Шуй :))))))
Това между другото ,важно е че си подбрал система,която да поднесе музиката по начина по-който ти желаеш,за да ти достави насладата и удоволствието!
Макар че..... се съмнявам да спреш  до тук :)))
Въпросът е.... ако би ъпгрейдвал системата си ,къде според теб може да се желае още мъничко.....честно ;)???

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #18 -: Юли 06, 2011, 23:13:26 pm »
Може да се желае още не мъничко, а много... в най-различни посоки.
Това е просто една добра система в началото на средния клас.
След прекараните десетки часове в слушане на системи от най-висок клас, би било наивно или неискрено да твърдя, че системата ми е перфектна и няма какво да се желае от нея.

Въпросът е, че изграждайки система, трябва да се съобразяваме с помещението и бюджета си. В помещението, в което слушам, по-големи озвучителни тела биха създавали проблеми. А от това, което съм слушал като букшелф решения на нашия пазар, не мисля че нещо би ми дало повече като звук.

Това, което мога да предприема като ъпгрейд към днешна дата, в това помещение, е да изстискам максимума от тази система, като подобря максимално всеки компонент от нея, без да нарушавам цялостния баланс.

Това включва на пъвро място минаване към маса на Quadraspire след време.
Смяна на пясъка в стойките с Atacama Atabites.
Захранвания за плеъра и усилвателя.
По-висок клас интерконекти и евентуално захранващи кабели.

Всъшност най-слабото звено в системата ми в момента е помещението, но уви към момента нямам възможност да правя сериозни промени по него.

Когато сменя помещението, нещата биха стояли доста по-отворено като поле за подобрения - има чудесни големи стоящи озвучителни тела както от ProAc, така и от Avalon...  ;)

temp

• Гост
« Отговор #19 -: Юли 07, 2011, 10:49:08 am »
Така де :) Музикофилът както и всеко друго ЖИВО същество не може да получи пълно удовлетворение за това повече или по-малко харесваме нещо ,а категоричността е енергийна наситеност на общата воля,мотивация и причинност ,с която обективно изрязяваме безпристрастната относителна истина.

Благодаря ти за хубавото мнение :) пожелавам ти успех и попътен обстоятелствен вятър да изградиш още по-добра система:)