Автор Тема: Избор на усилвател - YAMAHA R-S700 vs. NAD С326 BEE ?  (Прочетена 10955 пъти)

Kikata

• Гост
Избор на усилвател - YAMAHA R-S700 vs. NAD С326 BEE ?
« -: Октомври 17, 2012, 15:34:18 pm »
Добър ден на всички съфорумници,явно вече в мен почва да "зрее" един аудиофил и колкото и да съм начинаещ в областта,се усещам как ставам все "по-гладен" в търсене на перфектния звук.Макар да имам задоволителна система в ниския клас,от известно време се замислям дали да не закупя един стерео усилвател ,като се колебая именно между споменатите YAMAHA R-S700 и NAD С326 BEE ( за последния чета добри отзиви ,отделно че си пасва добре с букшелфките ),които ще са вързани към колоните от подписа (съответно разположени на стойки) .Източник ще бъде настолното РС с звукови карти Asus Xonar ST+LME49720HA и M-Audio Audiophile 2496 през аналоговия изход,ще се слушат предимно FLAC,Lossless ,mp3 320kbs... Едно от изискванията ми към усилвателя е да има изход за буфер,понеже в момента слушам музика в 2.1 режим,ползвайки буфер Audio pro Evo Sub 8 DC,закупен от колегата lazarus18,на който искам да благодаря за всичко  :) ...За момента ми допада доста звученето с добавен буфер в режим 2.1 спрямо само стерео режим с двата букшелф-а,поради и което бих искал усилвателя да има такъв изход.Другият ми въпрос е дали при двата модела усилватели има опция да се свържат към 667-цата от подписа като предусилватели,понеже по спецификации виждам,че имат отзад pre out изходи и каква точно роля играят те ? Стаята ми е стандартен хол 20 квадрата,панелка с топлоизолация ,с опция за слагане на PVC дограма скоро,пода е с мокет . Далече е от стая с подходящ интериор за аудио и съм наясно с това,но за момента е така...Убеден съм в професионализма на всички от AV Guide и многократно съм получавал уместни съвети според ситуацията,затова и ще попитам до колко е оправдана покупката на усилвател от моя страна от началния клас ,за слушане на музика и филми в домашни условия ,и дали при закупуване на подобна техника в дългосрочна перспектива не е по-удачно да спестя повече средства за един NAD С356 BEE или Creek Evo 2,който обаче няма изход за буфер ?

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re:Избор на усилвател - YAMAHA R-S700 vs. NAD С326 BEE ?
« Отговор #1 -: Октомври 17, 2012, 16:43:28 pm »
И двата усилвателя, които си посочил, не поддържат типа връзване, който е описан в статията "Домашно кино и висококачествено стерео – как да ги съчетаем без компромиси!"

В тази тема, касаеща въпрос доста сходен с твоя, съм обяснил защо това е така: NAD C316 BEE като крайно стъпало към рисивър

Обикновено стерео усилвателите, поддържащи такъв тип свързване са в по-висок бюджет, а взимането на усилвател в боджет 1200-1500лв, според мен би било смислено, ако се съчетае и с по-висок клас колони :)

Иначе Creek Evo 2 има изход за субуфер - погледни упътването на сайта на производителя(ползва се pre-out изхода.)

Kikata

• Гост
« Отговор #2 -: Октомври 17, 2012, 16:52:41 pm »
@Rudra,благодаря за бързата реакция...явно ще осмисля приоритетите си - музика в 2.1 режим или филми в 5.1  :)

maxrev

• Гост
« Отговор #3 -: Октомври 17, 2012, 19:26:13 pm »
Отделно от това повечето нормални субуфъри могат да се свържат към изходните терминали на стереоусилвателя предназначени за тонколоните през така наречения high level input и в този смисъл всеки стереоусилвател става за 2.1 свързване.Най-добре естествено е както стана ясно усилвателя да си има възможност за отделяне на преда от стъпалото и да става за свързване с рисийвър с изходи от предусилвателя за да  е пълно стерео-видео щастието  и да се избегне постоянното разкачане и закачане на кабели   :)

Kikata

• Гост
« Отговор #4 -: Октомври 17, 2012, 21:37:44 pm »
@maxrev,какви ти са впечатленията от Creek Evo 2-ката,макар че много зависи и от останалите компоненти в системата - ОТ,окабеляване и т.н. ?

maxrev

• Гост
« Отговор #5 -: Октомври 17, 2012, 22:30:18 pm »
Ами като звук с цветни подробности  ;D не мога да се наема да го опиша,тъй като това са си доста субективни възприятия и до голяма степен наистина си зависят и от останалите компоненти.Мога да кажа,че усилвателят разполага с добър запас от мощност и се справя добре със сегашните ми 4 омови колони .На мен ми звучи като цяло неутрално,балансирано в смисъл нищо в звука не липсва,не дразни и не се натрапва .Пробвал съм го към няколко различни като размери Х-ки и тип звучене тонколони /бюджетни / и с всички се е  справял чудесно като контрол ,без да е чудовище като мощност,но и без да дава повод за критики  . Като за ценовия си клас мисля,че се справя повече от прилично и нито за миг не съм съжалявал,че го имам и на този етап не мисля и да го сменям още повече ,че добре си пасна и с тонколоните ми и ми разсея всички притеснения в тази насока  :).Като функционалност е добре  и това,че има възможност да се отделя преда от крайното стъпало ,което позволява да се интегрира в система за домашно кино,а освен това може ако някой сметне за уместно да го ползва в  най-различни варианти като примерно да се ползва с друг предусилвател или да се ползва неговия пред за усилване на друго крайно стъпало .Ако ползваш грамофон обаче няма вградена фоноплатка и трябва да се взима допълнително . Не ми допада особено наличието на дисплей на предния панел и смятам,че и без него можеше да мине,но това е дреболия и се преглъща .

Kikata

• Гост
« Отговор #6 -: Октомври 17, 2012, 23:48:29 pm »
Благодарско за мнението...доста се изкушавам дали да не събера некой лев отгоре за  Creek Evo 2-ката или да се задоволя с 326-цата,ама имам време за размисъл.

iwoto

• Гост
« Отговор #7 -: Октомври 18, 2012, 01:44:54 am »
Kikata преди време ти бях предложил да си разменим по гости,нали сме градски, да си чуем системите ,да обменим опит и тогава щеше да знаеш как точно звучи НАД-а , тъй като в момента съм с такъв,без никакъв проблем мога да го донеса да го чуеш у вас на твоите колони.
Ти предпочиташ да питаш maxrev как му звучи Крика , на неговата система ???  (wtf)
Опит се трупа със слушане ,не с четене на чужди мнения.Особено като си решил да даваш немалко пари си е задължително.

Kikata

• Гост
« Отговор #8 -: Октомври 18, 2012, 10:55:45 am »
@iwoto,много бих се радвал ако имаме възможност да направим теста с NAD-чето на букшелфките,кафето и сладките са от мен  :),па може и бира да е ... Защо ли бях останал с впечатление,че си с друго озвучаване,ама карай...Bay the way ,ти си с по-старата версия на усилвателя -325-цата,има ли причина,че не си избрал 326-цата,че ми стана интересно ? Я дай някакви координати на лично,като съм по-свободен ,да се разберем нещо  :)

iwoto

• Гост
« Отговор #9 -: Октомври 18, 2012, 11:32:20 am »
Бях с друго озвучаване , но нещата се менят динамично , особено в аудиото.
Разбира се ,изборът на стария модел е чисто финансов , не съм го сравнявал с новия ,но ще предобиеш обща представа за НАД звученето.

Kikata

• Гост
« Отговор #10 -: Октомври 18, 2012, 12:00:13 pm »
Ок,при първа възможност ще организираме един тест в домашни условия за да преценя как ще пасне с букшелфките...Голямо благодаря за помоща.