Споменаваш малко варианти за разположение на озвучителните тела в помещението.
Фронт колоните от омплекта на Jamo, който си посочил, са със странично разположен басов говорител - това предполага сериозно внимание при разполагането, за да се избегнат неприятни ефекти, например ако между озвучителните тела има мебел и басовите говорители са насочени навътре или пък ако са насочени навън, но не е осигурено достатъчно място до страничните стени.
В същото време, тези озвучителни тела са със задно разположен бас-рефлекс порт. Това само по себе си е още една предпоставка за по-трудно разполагане в помещението.
С други думи, според мен си се ориентирал към комплект колони, които не само не предлагат нищо интересно като звук, а и има голяма вероятност разполагането им в помещението за слушане, така че да могат да предложат и малкото на което са способни, да се окаже сложна задача.
Единственото предимство, което аз намирам в такъв комплект е цената, но не мисля, че сделката е изгодна, имайки предвид какво всъшност купува човек.
Според мен е доста по-разумно решение, при положение, че бюджета е съвсем ограничен, да се стартира постепенно изграждане на многоканална система с букшелф колони. След като спомена малкото варианти за разположение в помещението, добре би било да се насочиш към букшелф колони с предно разположен бас-рефлекс порт. Така разположението в стаята ще се улесни, а и има вариант в крайна сметка да окомплектоваш прилично свиреща система.