Автор Тема: Мнения за JAMO S-606 HCS 3 или препоръка на други ОТ...  (Прочетена 14812 пъти)

TWizard

• Гост
Здравейте!
Предстои ми закупуване на ОТ и на пръв поглед си харесах писаните по-горе Jamo. Скоро ще отида и да ги чуя в някой от магазините, но там едва ли ще добия добра представа за звукът, който ще се получи и в къщи...и все пак - по-добре от нищо. Ресийвърът ми е Onkyo TX-DS595. Та...въпросът ми - какво ви е мнението за тези ОТ и можете ли да ми препоръчате нещо по-добро за тези пари? Става въпрос за 5 тонколони (предни, съраунд и център) и цената на Техномаркет за този модел на Jamo е за такъв комплект. Далеч съм от мисълта за нещо качествено...не само заради цената,но и заради малкото варианти за разположение на ОТ в помещението. Не на последно място и визията на горепосочените ОТ, която ми хареса доста :)

Наскоро ми предложиха и PIONEER S-ES3TB. Някой има ли впечатления от тях? Искам да чуя и тях, защото на пръв поглед не ми вдъхват доверие...

Благодаря предварително!

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
Re: Мнения за JAMO S-606 HCS 3 или препоръка на други ОТ...
« Отговор #1 -: Януари 10, 2013, 11:04:26 am »
На тази цена, на която го предлагат този комплект няма как да вземеш нещо /по-/ добро.

TWizard

• Гост
« Отговор #2 -: Януари 10, 2013, 11:06:30 am »
Това е ясно...А сравнени с Pioneer-а как са?

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #3 -: Януари 10, 2013, 11:36:55 am »
Споменаваш малко варианти за разположение на озвучителните тела в помещението.
Фронт колоните от омплекта на Jamo, който си посочил, са със странично разположен басов говорител - това предполага сериозно внимание при разполагането, за да се избегнат неприятни ефекти, например ако между озвучителните тела има мебел и басовите говорители са насочени навътре или пък ако са насочени навън, но не е осигурено достатъчно място до страничните стени.
В същото време, тези озвучителни тела са със задно разположен бас-рефлекс порт. Това само по себе си е още една предпоставка за по-трудно разполагане в помещението.
С други думи, според мен си се ориентирал към комплект колони, които не само не предлагат нищо интересно като звук, а и има голяма вероятност разполагането им в помещението за слушане, така че да могат да предложат и малкото на което са способни, да се окаже сложна задача.
Единственото предимство, което аз намирам в такъв комплект е цената, но не мисля, че сделката е изгодна, имайки предвид какво всъшност купува човек.

Според мен е доста по-разумно решение, при положение, че бюджета е съвсем ограничен, да се стартира постепенно изграждане на многоканална система с букшелф колони. След като спомена малкото варианти за разположение в помещението, добре би било да се насочиш към букшелф колони с предно разположен бас-рефлекс порт. Така разположението в стаята ще се улесни, а и има вариант в крайна сметка да окомплектоваш прилично свиреща система.

TWizard

• Гост
« Отговор #4 -: Януари 10, 2013, 18:17:37 pm »
По-късно тази вечер ще пусна и размерите и разположението на стаята.
А за тези какво ще кажете?
THUNDER THS-8505F BLK
THUNDER THS-8003F

Неактивен dimitar_genchev

• Публикации: 8
« Отговор #5 -: Януари 10, 2013, 19:14:15 pm »
Тъндър са мнго зле бягаи далече от тях

TWizard

• Гост
« Отговор #6 -: Януари 10, 2013, 20:21:56 pm »
Бях длъжен да питам за Thunder-a..и аз мисля така дори и без да съм ги чувал, но предполагам, че вие имате повече наблюдения :)

Ето и снимка на стаята ми... Отстрани на бюрото ще бъдат предните тонколони. Бюрото ще се скъси с 20 сантиметра и така ще останат свободни по 30 сантиметра от всяка страна. От стената до лицето на бюрото разстоянието е 60 сантиметра. Центърът ще е закачен на стената между телевизора и ноутбука. Наистина мястото е малко и дори и изнесени възможно най-напред Jamo-то, ще им остане 20 сантиметра до стената и около 5 сантиметра от едната им страна до бюрото. Говорителите така или иначе мислих да сочат навън - то за това друг вариант няма...

maxrev

• Гост
« Отговор #7 -: Януари 10, 2013, 20:45:57 pm »
В подобен бюджет като определения за въпросното джамо(около 700 лв.) ,може да чуеш и бюджетната серия на tannoy - mercury v серията.За мен лично свирят по-прилично от джамо,тъндър,пайнер и ямаха за тези пари.Изброените ги има в техномагазините и може да ги чуеш лично и да си прецениш на теб какво ти харесва,като естествено не трябва да очакваш чудеса.
От друга страна е добре да обмислиш и варианта за постепенно събиране на система с малко по-висок клас тонколони,не за друго,а просто за да не се окаже след няколко месеца,че просто си хвърлил на вятъра едни пари сега,с които е можело  да поставиш основата на нещо по-добро.
Това последното е само предложение естествено,може пък това за което питаш да те удовлетворява и да ти носи наслада дълго време.