Автор Тема: ОТ за ARCAM alpha 7  (Прочетена 14671 пъти)

Неактивен asiurib

• Публикации: 9
ОТ за ARCAM alpha 7
« -: Април 14, 2013, 22:19:19 pm »
Здравейте!
 Предстои ми купуване на ОТ.Докато събирах пари си слушах със старите радиотехника s-90f,които ме изненадаха приятно.Проблема при тях е че "оцветяват" звука,имат изразен бас,който на моменти отнема цялото ми внимание.Ако някой е слушал колони подходящи за въпроисния аркам да сподели :)
Бюджет 1000лв.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re:ОТ за ARCAM alpha 7
« Отговор #1 -: Април 15, 2013, 12:14:11 pm »
А в какво помещение ще свирят тези озвучителни тела? Колко далече от стените? Кави са музикалните ти предпочитания? Какво търсиш като звучене ?

Неактивен asiurib

« Отговор #2 -: Април 15, 2013, 18:00:41 pm »
26 кв. и ОТ ще са близо до стените,затова басрефлекса трябва да е отпред.днес цялата сутрин слушах с B&W DM601 и monitor audio bronze предишния модел на bx2 със заден басрефлекс,както и с едни радиотехника s-30b.последните ги имам от години заедно с s-90f. учудващото е че не мога да направя съществена разлика между трите :( .единствено при включен директ B&W са по-живи и чувствителни,радиотехниката е леко глуха,а monitor audio са по средата.
предпочитам стоящи колони,не bookshelf,но вече не знам.днес и трите модела ми харесаха,най вече B&W.от друга старана радиотехниката си я имам,а разликите в звука са само при включен директ.това което ми хареса и в трите модела е че за разлика от колоните с който слушам обикновено(радиотехника s-90f),свирят по-вярно.честно казано не вярвах че руските колони са толкова добри.май трябва да събера повече пари за по-висок клас колони,но тогава и аркама трябва да сменя :)
в зависимост от настроението слушам различна музика,почти всякакви стилове

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #3 -: Април 15, 2013, 19:41:59 pm »
Нямам представа как си слушал предишния модел на BX2 със заден бас рефлекс, при положение, че поне 3 поколения назад - BR2, B2 и Bronze 2, са все с предни портове.

Не мисля, че за сериозно слушане на музика, нови, стоящи колони до 1000лв са най-разумното решение.

Ако приемеше варианта за букшелф, в бюджета ти влизат KEF Q300, Klipsch RB-61 II и Focal Chorus 706V.
Arcam често се спрягат като добър партньор на Monitor Audio и ако имаше повече място, със сигурност бих пробвал комбинацията с Monitor Audio Silver RX1, но уви случая не е такъв.

В момента във форума има и интересна обява за ATC SCM 11 на старо, за не непосилно висок бюджет, но не мисля, че твоя усилвател би се справил добре с тях.

maxrev

• Гост
« Отговор #4 -: Април 16, 2013, 00:56:23 am »
Принципно подкрепям варианта,който предлага Rudra ,за букшелф за 1000 лв.+/- някой лев ,вместо стоящи тонколони за същите пари.Включително и за букшелфите със заден порт,в 26 кв.м. стая ,смятам,че все ще се  намери вариант ,в който да осигуриш  около 50 см. свободно място зад тонколоните и 0,50-1.00 м. отстояние към стените отстрани,дори и с цената на леко разместване,което ти разширява доста избора като количество и най-вече качество.Поне при мен , в подобно като размери помещение не беше проблем да поразместя  малко заради по-доброто разположение на букшелфките си и резултатът е ,че старите ми подови колони не ми липсват изобщо,нито като качество,а още по-малко като количество /звуково налягане/,на което по принцип не държа,ама понякога се налага ;D .Примерно освен изброените в горния пост може да разгледаш и вариантите на АЕ,които в момента са на промоция при вносителя им за Бг или Epos от предлаганите в Бг или по-новите им модели epic 1/2 от чужбина,също и DALI icon1/2.Все пак ако държиш на стоящи на всяка цена за тези пари, погледни тонколоните на DALI в бюджетните им модeли Lektor 6,Zensor 7,които за цената си от около 1000 лв.за чифт в Бг са съвсем прилични  и да кажем не отстъпват по нищо на съответните МА ВХ или Klipsch RF ,чиято цена над 1000 лв. се дължи по-скоро на политиката на производителя,вносителя и т.н. за Бг пазара,а не на позиционирането им в някакъв по-висок клас.Иначе за букшелф с преден порт може да видиш как стои въпроса и с Tannoy Revolution DC6 и B&W685/стар модел,който все още се намира,включително и в Бг/.

maxrev

• Гост
« Отговор #5 -: Април 16, 2013, 01:10:36 am »
Ще си позволя и да добавя,да обмислиш сериозно предложението за ATC SCM11,които се предлагат в момента за продажба във форума и са доста по-висок клас от всичко изброено до момента.Действително усилвателя ти може би не е най-подходящия за тях,но пък усилвателите не са свещенни крави в крайна сметка и трябва да се напасват по тонколоните,а не обратно.....поне според мен  ;)
П.П.Извинявам се за поредните постове,ама нещо се залисах и ми свърши времето.

vas2308

• Гост
« Отговор #6 -: Април 18, 2013, 12:28:01 pm »
Ще ти пратя на ЛС   телефона си. Ако си от София може да дойдеш в нас да ти демонстрирам букшелф ОТ. Просто минах вече през стоящите и за мен лично  за помещения до 25 кв. м е  много, много по добре с букшелф. (аз обичам постоянно да експрементирам с нови техники и съм посъбрал за последните години бая :) )
Серьозно сега съм отпуска и имам време да се занимавам с това приятно хоби, ако искаш ела с твоя усилвател и може да прослушаш няколкто ми чифта букшелф поне да натрупаш слушателки опит и да се орентираш как ти звучи с раличните колони услилвателя. А може и да се разделя с един чифт , че събирам  пари за Dynaudio Contour S 1.4

Ще може да чуеш Quad 11L(заден бас рефлекс) , B&W 685(преден бас рефлекс), B&W 601 S2 (преден бас рефлекс), B&W DM1200(затворен обем монитори), DynAudio Audience 52(заден бас рефлекс).

Неактивен asiurib

« Отговор #7 -: Април 21, 2013, 10:19:12 am »
Благодаря на всички за мненията! Тъй като има с какво да слушам,няма да бързам. Ще ми треябва време да посъбера повече пари.Има и друг вариант да взема нещо по-добро за повече пари и да ме изгони жената :)

Неактивен asiurib

« Отговор #8 -: Юни 02, 2014, 00:44:15 am »
От една година се каня да споделя как се развиха нещата с мен. Преди година купих от vas2308, B&W 601s2. Чухме няколко колони с аркам-а и на мен най-много ми допадна звука с quad 11l, но бяха жълти и твърде несъвместими с интериора в къщи. Всъщност звука беше много добре и с двата чифта, но твърде различен. Аркам-а е добре с по-малки букшелф колони и то е разбираемо, все пак е 2 по 40 вата при 8 ома. B&W 601s2 са невероятни колони. За хора с нисък бюджет бих ги препоръчал. Направих доста сравнения с тях. Последното сравнение което направих беше с focal 726 и kef iq9. За пореден път тези колони ме изненадват.Изглеждаха супер невзрачно до съперниците си. focal 726 и kef iq9 са невероятни колони и всъщност има неща в тяхното звучене което ми допада повече от B&W 601s2,  но от гледна точка на музикалност B&W е по-добре. Има невероятно изпъкване в средата, от което детайлите и гласовете звучат невероятно! Естествено при високи нива B&W-то започна да издиша, докато другите звучаха спокойно и уравновесено, без кривене. В крайна сметка искам да кажа, че за хора с ограничен бюджет да кажем 1000 лева, комбинацията от Arcam Alpha 7R Amplifier, Arcam Alpha 7SE CD Player, Arcam Alpha 8 AM/FM Tuner и B&W 601s2 с кабели Talk 3.1 е невероятна! Това важи за малко жилище като моето, за стая 26 кв.м.