Автор Тема: Focal chorus 714 v-подходящ усилвател за тях?  (Прочетена 11093 пъти)

Неактивен ivogmarinov

• Публикации: 141
Здравейте!Купих си този модел тонколони http://www.hifiedge.com/pictures/Focal/Focal-Chorus%20714%20V.jpg и сега съм отделил около 1000 лв за усилвател.Музиката която слушаме е доста разнообразна от джаз,поп и по тежък рок.Досега съм ги чул с cambridge audio azur 640a и marantz pm6003.С cambridge audio повече ми допаднаха като звук.Ориентирал съм се към тези марки-Rega brio 3,Roksan kandy mk-1,Arcam,Yamaha a-s 500,Mrantz pm7200.Понеже немога да ги прослушам всичките,а някой дори ги няма в Бг търся съвет от вас.Не изключвам вариянта за втора ръка.Благодаря ви предварително!

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re:Focal chorus 714 v-подходящ усилвател за тях?
« Отговор #1 -: Март 10, 2011, 21:37:35 pm »
Здравей, Focal Сhorus 714V са лесни за захранване колони и избирането на усилвател би следвало да е насочено по-скоро към това да си пасват темброво, и да ти допада съчетанието.

Ако се насочиш, към по-бюджетни решения, то едни от възможните решения са :

Denon PMA710AE
и
NAD C326 BEE

Ако пък си склонен да използваш целия бюджет, то тогава не е зле да обърнеш внимание на:

Creek Evo
а защо не и на ROTEL RA - 05, но мисля че го нямат наличен.

Не разбравяй да предвидиш бюджет за източник и кабели!

Неактивен ivogmarinov

« Отговор #2 -: Март 17, 2011, 17:55:36 pm »
Благодаря ви.Аз се насочих към Yamaha A S500.Надявам се да съм избрал подходящия партьор за моите говорители.Нямам възможност да го чуя за мое голямо съжаление,понеже не го продават в България.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #3 -: Март 17, 2011, 18:01:31 pm »
Отзивите в интернет за Yamaha A S500 са чудесни, но убеден ли си че идеята да вземеш усилвател без гаранция за България е добра?

Неактивен p100ynov

• Публикации: 133
« Отговор #4 -: Март 17, 2011, 19:57:18 pm »
Ако избираш тази Ямаха само заради отзивите в специализираната преса, тогава им се довери докрай. А това ревю
http://www.whathifi.com/review/yamaha-a-s500 гласи, че усилвятели свири леко ярко и не си партнира добре с остро звучащи колони, а твоят случай е точно такъв. Преди време имах Chorus 716S и съм ги слушал със по-срата Ямаха и бих се съгласил с този извод.
Бих те посъветвал да се ориентираш към нещо по-меко звучащо. В този ред на мисли вариантите, които Rudra ти е посочил мисля че са по-подходящи. Естествено трябва да имаш предвид и какъв ти е или ще бъде източника, защото и той трябва да си пасва с усилвателя...
В крайна сметка всичко е въпрос на вкус и на мирис, успех с избора:)
you're nobody without a naim

diannedel4ev

• Гост
« Отговор #5 -: Март 17, 2011, 20:45:17 pm »
p100ynov, пак уцели десятката с коментар. :)
От моя опит мога да кажа, че досега не съм чувал усилвател/ вкл. ресивъри/ на Ямаха, който да свири добре, въпреки че гордо са лепнали в надписа " натурален звук". / лично мнение/
Усилвателите, които съм чувал, звучат сухо с твърд и неприятен бас и натрапчиви остри високи честоти, имат и една с нищо некомбинираща се, дразнеща среща и са сложили един вариращ лауднес, с който малко се поубива, но на директ свирят особено гадно. / лично мнение/
Твърдата пищалка на Фокал по никакъв начин няма да пасва с Ямаха, направо не ми се мисли що за плосък, сух и дразнещ звук би излязъл.  :)

Неактивен ivogmarinov

« Отговор #6 -: Март 19, 2011, 10:39:47 am »
Аз също не съм голям почитател на Ямаха,но пишат,че е напълно нова разработка а и отзивите са много добри затова се насочих към него.Ако трябва да търся усилвател по-меко звучащ,то Марантц пм7200 е точно такъв,така го описват.Продават го нов в един български сайт,макар че е доста стар модел и това също е вариянт за мен.А относно предложенията на Rubrа съм любопитен за Креека. Денон пма 700ае и пма 1500ае (по старите модели)съм ги слушал с колоните и разликата е огромна,в полза на пма 1500ае добре звучи.Те ми го бяха препоръчали в магазина от където купих говорителите но цената е 2000 лв и не ми се вързва в моя бюджет,имайки предвид че ще трябва да купувам и ЦД.Благодаря ви!

Неактивен ivogmarinov

« Отговор #7 -: Март 29, 2011, 17:52:35 pm »
Здравейте!Купих си Marantz PM7200 и за няколкото дни от както го имам съм доволен от покупката.Благодаря ви!Скоро ще трябва да помисля и са ЦД!!!

hristobote

• Гост
« Отговор #8 -: Април 01, 2011, 16:39:45 pm »
Здравейте!Купих си Marantz PM7200 и за няколкото дни от както го имам съм доволен от покупката.Благодаря ви!Скоро ще трябва да помисля и са ЦД!!!
Браво това е страхотно!

Задаваш въпрос, изчиташ всички мнения, харесваш си нещо във виртуалното пространство и .... си купуваш каквото си си наумил :)
Това е чара на всеки форум....
 Не ме разбирай грешно, не е лош избора ...