Автор Тема: Избор на ресивър иколони  (Прочетена 19654 пъти)

sisan

• Гост
Re:Избор на ресивър иколони
« Отговор #15 -: Март 25, 2011, 16:49:54 pm »
Привет,
след провеждане на семеен съвет, работата загрубя  (rock) . Ще се прави нова секция. Понеже настоящата секция е едно цяло и няма как да се раздели, ще се прави нова, която ще бъде разделена на две части, едната от които ще бъде преместена на друга стена и така ще се отвори място за Audio-Video кът, но въпреки това мястото няма да с кой знае колко повече, защото нова секция може да се направи но нова стена на стаята няма как  ;D

sisan

• Гост
« Отговор #16 -: Март 25, 2011, 17:52:50 pm »
Извинявам се, че пускам два поста един след друг, ако модератора желае нека ги слее.

Този кът, ще бъде с дължина 1,40м, в единия ъгъл на стаята. Ето как го виждам едно шкафче за техниката с размери 50-60см. височиа и 85-90 см. дължина, от двете му страни по една тонколона, като тази, която е в ъгъла, ще я дръпна 20-30см. минимум от стената. отгоре ТВ. Мисля ето тези колони да сложа  http://store.avguide.bg/index.php?dispatch=products.view&product_id=29904 .Тази цена 1140 нали е за два броя? После след време един център, ще взема. Ресивъра, ще е един от трите които препоръчахте, обаче имам един въпрос относно него. Понеже 100%, ще си купя плеар Asus O!Play или WD Live, те имат Digital Optical изход, чрез който, ще се свържат с Digital Optical входа на ресивъра. Обаче телевизора също има Digital Optical изход, а Denon AVR-1611 притежава само един Digital Optical вход, та как ще се направи AUDIO връзката  между ТВ и ресивъра (надявам се въпроса ми да не много тъп). Естествено говорим по цифров път да стане, а не по аналогов. Все пак сме 21 бек, а не 20.

П.С. Телевизора, ще е този  http://www.digitalnewsroom.philips.com/pressreleases/7000_series_Smart_LED_TV/FS_7000_Series_Smart_LED_TV_32_37_42_47_and_55_inch.pdf

Неактивен drpetar

• Публикации: 239
« Отговор #17 -: Март 25, 2011, 18:05:26 pm »
Медиа плеърът ще свържеш с рисивъра чрез ХДМИ, после от рисивъра към ТВ пак ХДМИ, а от ТВ - оптикал към рисивъра

Неактивен dr_slavov

• Публикации: 133
« Отговор #18 -: Март 25, 2011, 18:14:01 pm »
Ако ще започваш се тези колони мисля че е по-добре рисивъра да е 1911.
A-200
Denon 1910 + Focal Sib&Cub
Sony KDL46W5500

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #19 -: Март 25, 2011, 18:23:39 pm »
Цената на колоните е за чифт.
Колко инча ще е телевизора?
Това 1,40 пак ми се струва много малко като разстояние. Можеш ли да дадеш схема на стаята да видим какво може да си измисли.

sisan

• Гост
« Отговор #20 -: Март 25, 2011, 19:17:02 pm »
В момента трябва да излизам. Така че набързо стаята е правочгълник 3м на 4,7м. Плюс балкон, който е вкаран вътре, балкона беше на дългата страна. На едната къса страна е разположена кухнята. На другата къса страна в момента е дивана. Дивана, ще отиде на дългата страна срещу прозореца, а срещу него на разтояние 3м, ще е ТВ. Понеже там прозореца е махнат, стеничката е с размер 93см и ще я удължа до 1,4м. По този начин хем ще имам 1,4 за колоните а също тка и заради Ambilight-a на ТВ-то. Мислил съм да удължа стената още, но става вече супер грозно. В момена е точно на обратно секцията е на дългата страна с/у прозореца и няма спасение от светлината, която пече дирекно телевизора и ми е писнало постоянно да слагам щори, все едно съм в пандиз затова искам ТВ да е с гръб към прозореца.

Пустата му теснотия писнало ми е, ама няма как.

sisan

• Гост
« Отговор #21 -: Март 28, 2011, 15:44:52 pm »
Привет,
lazarus18- мислех си за 40PFL7605, но се забавих във времето, и сега гледам почват да идват новите модели от 2011г. Даже вчера ходих до ТМ, и там видях 37PFL6606, не съм се заглеждал много по картината му, но на пръв поглед беше добре, също така външността му ми хареса много, още по тънка рамка максимално изчистена. За моя радост или тъга, прочетох, че Филипс тая година в 7-ма серия май няма да пускат 40", а 37 и 42, незнам дали ще е така. Разглеждайки брошурата на 42PFL7606, дето съм я дал по-горе видях, че габаритните размерите на новата 42"са намаляли и сега са с 2.6см. по-големи от колкото размера на старата 40PFL7605, и с оглед на това, че в 7-ма серия няма да има 40", се замислих за тая 42-ка. Друг е въпроса само ценово, да не решат, за 5 см.диагонал повече да дерат кожи.
Искам да попитам за съраунд колоните има ли специални стойки, или се ползват тези букшелфа, защото имат по-специална форма. Гледам, че някой имат куки за монтаж на стена, обаче това добре ли е да се прави, да не паднат от вибрациите. Все пак моята стена е тухлена, а там куца работата с закрепването. Питам за това, за да не се иненадам по-късно неприятно, след време.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1871
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #22 -: Март 28, 2011, 15:58:08 pm »
Темата за избор на телевизор е в друг раздел!
Що се отнася до колоните, ако се ползват стандартни букшелф колони - се ползват стандартни стойки за под-100см. или за стена.
Ако се ползват Би/Ди полярни колони - те са предвидени да се поставят на стената.

Успех!