Автор Тема: Универсално дистанционно FAQ/ - мнения ,обсъждане ,предложения  (Прочетена 59412 пъти)

martosblack

• Гост
civica,сподели за 1.5 лири до Варна как става,ако не ти е трудност,Че и аз искам да поръчам 1 такава дистанция?Натрупах 5,6 дистанционни и като пия 2,3 ракии настава пълен АД  >:(

marinov-design

• Гост
Имам 1 въпрос свързан с тези дистанционни управления на Logitech. Възможно ли е наред с всички уреди да управляват и Компютъра?

Да управляват мишката и бутони от клавиатурата за да се управлява плеър (например GOM). За тази цел би следвало да има нужда от USB инфраред приемник, така ли е?

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
Ако съществува такъв уред за компютър той може да го замести. Не съм чувал обаче за нещо такова.
Купи си от оная странната мишка - MX Air.

kokolinon

• Гост
Имам 1 въпрос свързан с тези дистанционни управления на Logitech. Възможно ли е наред с всички уреди да управляват и Компютъра?

Да управляват мишката и бутони от клавиатурата за да се управлява плеър (например GOM). За тази цел би следвало да има нужда от USB инфраред приемник, така ли е?

http://www.speedcomputers.biz/product/infrared-distancionno-za-kompjutrlaptop-usb/
Само за инфо. Има и за по-малко пари.

Неактивен stiv 68

• Публикации: 28
Точно този тип дистанционни са големи боклуци. Имам такова на TRUST ,купих си го преди година и половина и така и не го ползвам. Работи само с медия центъра на vista и с нищо друго .Гледам че на това на линка пише същото.

kokolinon

• Гост
Точно този тип дистанционни са големи боклуци. Имам такова на TRUST ,купих си го преди година и половина и така и не го ползвам. Работи само с медия центъра на vista и с нищо друго .Гледам че на това на линка пише същото.

Малко търсене в гугъл не е излишно.

http://www.promixis.com/girder.php - това е най-добрата програма, която съм ползвал.

Настройка на IR приемника:

borxes

• Гост
Здравейте,
търся дистанционно за стерео предусилвател. Повечето днес на пазара са ореинтирани към тв и климатици, компютри и т.н.
Модела на преда е Sony TA-E80ES ровя се в нета от около 2 седмици и нищо..Изискванията са скромни да се включва / изключва, да преминава през различните източници и най-важното да може да се увеличава/намалява.
Ако може някой да даде съвет/модел ще съм му много благодарен.

Неактивен lazarus18

• Administrator
Гледам, че го има в базата на Logitech Harmony значи всяко тяхно дистанционно ще и свърши работа.
Имат модели от 50 до 500$.

borxes

• Гост
Мерси, можеш ли да ми кажеш къде гледаш че става, и дали да речем не може да се измисли някое по евтино друга марка/модел?

Неактивен lazarus18

• Administrator
В американския или английския сайт на logitech.com. Там има Remotes и като избереш модел има Compability Check, избираш какъв тип устройство търсиш, на кой производител и някакви букви от модела и то ти казва дали е базата данни.
Ако е вътре значи можеш да го ползваш пълноценно.

Сигурно има и някакви други варианти, но дали ще поддържат твоя модел е трудно да се каже. Другите работят с разни кодове, трябва да имаш кода на твоя усилвател.... Сложна работа.

Потърси си някакво 2-ра употреба Logitech в ebay.

borxes

• Гост
Съвета беше много полезен, разтърсих се из интернет и попаднах на това:
http://iskampc.eu/multimediq/61-logitech-harmony-525-.html
С нарушена опаковка са, малко поодрани по лъскавата част, но иначе нови бутони и дисплей.
Командва всичко без грешка:)

kloker

• Гост
Голямо търсене падна с тези дистанции, миналата седмица гледах в сайта им и се обадих, но нямаха налични. Днес гледам, че вече има, но са на други цени. Обадих се и си поръчах, било нова доставка.
Аз си взех http://iskampc.eu/multimediq/660-logitech-harmony-555-univeaslno-distancionno-za-doma.html
Да питам borxes доволен ли си, лесно ли се настройват и дали работят с всичко?

Неактивен lazarus18

• Administrator
Настройката не е много лесна. Не заради друго, но просто има хиляди опции. Със сигурност е по-лесно обаче от всяко друго дистанционно. Веднъж като го настроиш ползването е песен.
Аз досега не съм чувал нещо да не може да се управлява с Harmony. Можеш да си провериш дали техниката ти я има в базата данни от сайта им /не българския/. Дори и да го няма можеш да си го добавиш ръчно и да си обучиш нужните бутони.
Тоя сайт, който си дал е доста съмнителен. Много ниски цени. Дори в Ebay трудно може да ги вземеш на подобна цена като нови. Дано всичко е наред. Доста гадно са откладнали и името на сайта на hardwarebg.
Иначе 555 модела го има от известно време и в Техномаркет, но е за 150 лв.

kloker

• Гост
Днес го получих и настроих и всичко е супер квато техника има из нас е добавих много съм доволен.
Иначе незнам как преценявате кое е съмнително и кое не, но снощи им звъннах в 0:45  да им пробвам поддръжката нали пише 24/7 и наистина веднага ми вдигнаха и ми казаха, че днес ще го получа и в сутринта си го получих. незнам как са цените на другите места и за да съм честен не съм търсил, но съм доволен наистина имат поддръжка, гаранцията е получих по мейл ( електронна ) дистанционното си работи сякаш не е догосвано единствено дето опаковката в единия край я сякаш захапана но друго няма. За името на hardwarebg незнам... а и какво значи крадено име? все пак момчетата са сериозни и цените им сякаш са добри. Защо винаги плюем някои който не познаваме? Доволен съм от покупката и гаранция има дано не се налага  да се стига до ней де :) мерси за бързи отговор

Неактивен lazarus18

• Administrator
Никой не съм плюл. Мога само да се радвам, че някой предлага нещо интересно на ниски цени.
Аз по принцип съм мнителен като видя далавера и ми е чудно какво се крие зад нея.
Това, че ти си поръчал и е дошло е добре. Радвам се, че не съм бил прав.
Би ли казал към кой му е гаранцията?