Автор Тема: Klipsch Reference RF-52  (Прочетена 28321 пъти)

svetlo555

• Гост
Re:Klipsch Reference RF-52
« Отговор #15 -: Април 05, 2011, 22:58:47 pm »
Клипса не съм го слушал ,но съм слушал фокал , Аз съм впезатлен от фокалките .
А и на дизайн повече ми харесват фокалките .
За стоящи колони бих взел фокалките

Rudra: Преглеждай мненията си преди да ги публикуваш! Всяка втора дума е сбъркана! Ако продължаваш така директно ще трия, докато не се научиш да пишеш!

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #16 -: Април 06, 2011, 00:09:27 am »
Не е много ясно дали RF-52 са с по-голям обем от RB-81. Не се заблуждавай по картинките. Наживо са стряскащо големи.

bluEyes

• Гост
« Отговор #17 -: Април 06, 2011, 19:46:53 pm »
Е какво става то, давам 1080лв за RB-81 и след това 250лв. за стоики, по добре да дам 1400лв. за RF-62, а и имам и среда... Нямам търпение вече да ги чуя и да ги сравня....

hgi

• Гост
« Отговор #18 -: Април 06, 2011, 20:01:01 pm »
Надявам се да не се е заблудил от моя коментар (колонки). Това са най-големите съвременни букшелф колони, които съм виждал и ме е жал, че не са им пуснали да свирят още няколко херца надолу, но явно така са преценили че е най-качествен звука.

@bluEyes - На RF-52 им е по-голяма само височината и са със заден басрефлекс. Интересно ми е да споделиш впечатление от разликата в звученето ако сравняваш RF-62 и RB-81, защото аз се бях ориентирал само към букшелф колони и не съм сравнявал двата модела.

Според мен се заблуждаваш от допълнителния говорител че ще имаш среда - доколкото виждам има само една честота на срез, т.е. големите говорители би трябвало да свирят в еднакъв диапазон.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #19 -: Април 06, 2011, 20:06:20 pm »
bluEyes незнам защо си си втълпил и продължаваш да повтаряш постоянно, че RF 52 / 62 "има и среда" ???

Както ти е споделил hgi:
И RB-81, и RF-52/62 са двулентови колони!
Просто стоящите модели имат два басови говорителя.

За сметка на това, букшелф варианта има по-голям говорител и предноразположен басрефлекс - нещо, което се опитахме няколко пъти да ти обясним, е от сериозно значение при разполагането на озвучителните тела.

bluEyes

• Гост
« Отговор #20 -: Април 06, 2011, 20:29:23 pm »
Искренно се радвам на търпението с което ми разяснявате и ме търпите, всъщност се окзава, че сте прави и наистиня нямат среда, което означава че е хубаво да се насоча към:
http://store.avguide.bg/index.php?dispatch=products.view&product_id=29904
или
http://store.avguide.bg/index.php?dispatch=products.view&product_id=29797

за фокала, чувам хубави коментари, хммм жалко на външен вид клипша, наистина страшно мн ми харесват, но остават мнпгп въпроси един от които е, дали останалите компоненти от системата озвучителни тела биха компенсирали липсата на среда, и другия е кое да бъде, Монитор или фокал :)

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #21 -: Април 06, 2011, 20:50:34 pm »
Не виждам никакъв смисъл да се отговаря оттук нататък на въпросите ти, при положение че явно не обръщаш внимание какво се пише и си правиш сам изводи и заключения на базата на... ??? на какво?

1 - Защо реши че в един и същи бюджет 2 1/2 лентовите колони са по-добро решение от чистите 2лентови?
2 - Защо си мислиш че нещо трябва да се компенсира?
3 - Как ще коментираш факта, че голяма част от производителите на озвучителни тела в по-сериозния клас, в моделите си до 3-4-5 хиляди лева, а често и много нагоре имат Само двулентови решения с два говорителя!

Идеята на форума е да се помага на хора с по-малко или никакъв опит. За да се случва това обаче, тези хора трябва да се опитват да вникват във това което им се говори. Иначе защо питат? И защо някой да си прави труда да им отговаря!?
Няколко човека ти обясниха че в този бюджет много често букшелф варианта е за предпочитане и съотношението цена/звук при букшелф много често е по-добро, сравнено със стояща колона за същите пари. Ти отсичаш че букшелф е безмислено ... при това без да си слушал!
Сега отсичаш че 2лентовата колона е безмислена ... защото  ??? няма среда?

Замисли се сериозно за изводите които си правиш и нещата които пишеш...

Неактивен Sper

• Публикации: 97
« Отговор #22 -: Април 06, 2011, 21:21:52 pm »
На Клипша хорната възпроизвежда високи и средни чистоти, за Фокал, Монитор Аудио аз бих добавил и PSB Image T5 те са към 1450 лева даже ги имат и в наличност не ти пречи и тях да чуеш заедно с Клипш рф52.  (y)
PSB Imagine T, NAD C355Bee, Rega Apollo, RCA QED Performance Audio 1, In-akustik  SuperFlat 2 x 2,5 mm²,

svetlo555

• Гост
« Отговор #23 -: Април 06, 2011, 22:20:03 pm »
RUDRA , разбирам те напълно какво искаш да кажеш .
Но колегата не може да разбере просто логично как една по голяма колонка (стояща ) ,
може да свири по - зле от една букшелф колана (която и е по малка ).
То и аз отначало така мислиех като него ,докато не чух сам .
Така ,че не се обиждай ,просто обяснявай повече .

Активен dimitar_genchev

• Публикации: 8
« Отговор #24 -: Април 06, 2011, 22:35:17 pm »
bluEyes  стига си избирал между снимки на колони и технически характеристики. Спрял си се на 3-4 модела колони който се намират в 2 магазина , отдели време - 2 часа в единия магазин 2часа в другия и не купувай , прибери се осмисли преживяното , сподели(във форума) емоцийте си от прослушването задай пак някой въпрос ако изникне , ако трябва втори път иди да слушаш и като си абсолютно сигурен какво желаеш поръчвай. Фокал , Монитор аудио и Клипш звучат много различно и някой от тях може да не ти харесат. Например аз като избирах ,слушах едни колони точно 5 минути (няма да споменавам имена) и за това време аз разбрах че това не е моята идея за звук . Иди послушай и тогава ще коментираме пак ,поне ще имаш някаква база за сравнение.    

bluEyes

• Гост
!!!
« Отговор #25 -: Април 10, 2011, 14:10:53 pm »
Здравейте, както писах по-рано имах намерение да направя прослушване и го направих, това което ще напиша в следващите редове са мойте впечатления от няколко модела и марки, не съм разбирач, нямам опит с про системи и качествена техника, но и това е един от плюсовете на нетретирания слух, неговата непристрастност.
Klipsch:
Почнах магазините по геогравски принцип и това е първият в който попаднах. Имах намерение да чуя rf-52, но бяха супер малки и слушах rf-62
http://www.klipsch.com/na-en/products/rf-62-ii-overview/,
 в стерео режим само тях, а в кино режим те бяха част от система с rc-52
http://www.klipsch.com/na-en/products/rc-52-ii-overview/,
rs-42
http://www.klipsch.com/na-en/products/rs-42-ii-overview/
и rw-10d
http://store.avguide.bg/index.php?dispatch=products.view&product_id=29853.
Ресийвъра беше NAD, за съжаление не помня точно модела, но мисля че беше 60 или 90W на канал, усилен на около 25%, помещението не беше по голямо от 15кв.м. и бе акустично обработвано, килими завеси и прочие. Първо слушах в кино режим и мога да кажа, че звука беше убииствен, просто бях попаднал в истинско домашно кино. Звука те обгръщаше, беше навсякъде, отчетлив, подробен. Независимо от сцената или филма ефектите бяха толкова истински, че на моменти се хващах, как вече просто гледам филма и като че ли бях забравил точно за какво съм там. Впечатлен съм... След това пуснахме 62-те в стерео режим. Чухме няколко парчета, от които и джаз. Звука беше, като картина, ясен, ненатрапчив, но отново подробен, ясно се чуваха всички детайли, всеки инструмент. Всичко това мн ми допадна и всякаш все още го чувам. Определено rf-62 за цената си от около 1400лв. си струват всеки лев, трябва да кажа че за първи път чувам колони с хорни в домашна среда, а не в клуб или заведение и съм много доволен.
(В магазина попаднах и на едно прослушване на колони в стерео режим в друго помещение, прослушване, на което имах щастието да попадна. Системата беше усилвател, пред, плеяр NAD и някакво захранване, чието име не помня, общата цена беше около 8 000 ако не се лъжа. Колоните за сравнение бяха Klipsch rf-83
http://www.audioarte-bg.com/?products&gid=1&tid=47&pid=231
и Klipsch Palladium P-39F.
http://www.klipsch.com/na-en/products/p-39f-overview/#specifications .
 Слушахме няколко акустични парчета от диск и накрая парче на Майкал Джексън от 90-те от грамофон. Паладиума смазаха 83-те, направо ги смазаха. Но за съжаление, цената и на едните и на другите е твърде далеч от моите възможности.)

Focal и Monitor Audio:
На второто място исках да чуя Focal 714v, които се побират в бюджета който съм избрал, за съжаление ги нямаха и слушах Focal 716v
http://store.avguide.bg/index.php?dispatch=products.view&product_id=29798,
 които вече ми идват скъпи. Слушах ги в кино режим в оригиналния комплек от серията им от останалите тела, захранвани от Denon 1911, за които мога да кажа, че не предпочитам пред моя Harman, но това все пак е мое мнение, но мисълта ми е че като мощност са сходни. Денона беше отново на около 25% усилен. В кино режим слушах концерт Джаз. Не мога да кажа, че звука ме впечатли с нещо, да на моменти се усещаше динамика, но звуковата картина ми се струваше някак замазана, без отчетливо да мога да различавам компонентите на мелодията, някак не беше подробно. В стерео режим слушах само 716-те и отново някак бяха обикновени, твърде меки. Ще отбележа, че къта в който беше системата беше с килим, но като цяло беше част от доста голямо помещение, може би над 50кв.м. което със сигурност е повлияло на звука. Но тук странното бе, че след тях моментално чух Monitor Audio bx5
http://store.avguide.bg/index.php?dispatch=products.view&product_id=29904
в същото това голямо помещение, на същото джаз парче което бях чул по рано (но не от концерта в режим кино), казвам странно защото те са много по-евтини(<600лв), много по-малки(разбира се по-лесно се захранват), но свиреха много по-добре от Фокалите, подробно, отчетливо, но сега като се замисля се чудя, дали не бяха, малко по твърди и рязки от това което търся. Но пак казвам, тези малки колони, някак стояха по-добре от Фокалите.

JBL:
Нямах намерение да слушам JBL, поради и аз не знам точно какви причини, може би просто защото искам да съм малко по различен от масата хора в бг за които JBL са върха на сладоледа. Но поради близоста на магазина, до този в който бях нямаше как да пропусна шанса, да направя съпоставката. Тук акустиката също беше проблем, под от теракот, много стъкла и голям обем помещение. Ако не се лъжа чрез огромен превключвател слушах и сравнявах директно колоните L880(надхвърлят бюджета ми), ES100(над бюджета) и ЕS80
http://audio-factor.com/pdf/JBL_Home_2011.pdf.
Усилвателя беше стерео, ако не се лъжа Harman Kardon HK990 – 150W на канал, което сравнено с 50W на канал при моят е огромна разлика. Хубавото тук беше, че усилвателя е същата марка, като моя и звука би следвало да е възможно най-близък на това, което би следвало да се чуе вкъщи. След абсолятно всичко което бях чул до момента през деня 80-та ми се струваше рехава и обикновенна, дори сравнена с 100-та и 880 се губеше, и като сила, и като качесво, и като звукови данни. Тук интересното сравнение беше м/у 880 и 100, те са на една цена, но 100 е по голяма, с по големи баси и очаквах, да се представи по добре, но това не се случи. 880-та поне според мен е по добрият избор, на едно от парчетата слушах акустична китара. Буквално си представих, как изпълнителката докосва струните с пръсти, докато същото парче на ES100 звучеше малко по замазано, несериозно, думкащо и не така истинско. Определено от моделите на JBL L880 ми хареса най-много, за съжаление ми идва скъпичко.
Равносметка:
От всичко, което успях да чуя за себе си реших, че харесвам колони с отчетлив звук, на които мога да усетя възможно повече от мелодията и да мога да се насладя на подробностите. За мен избора остава м/у Klipsch rf-62 и JBL L880.
Съжалявам, че не мога да събера всички горе изброени колони в едно помещение и да ги пусна на един единствен усилвател(евентуално моя) и да ги сравнявам директно, защото иначе все има нещо, което да влияе на звука или мнението ми. Но това, което смятам да направя следващият път е да избера 2 или 3 мои парчета да ги прослушам на системите, за които вече имам изградено мнение и ми е много интересно дали, някое от впечатленията ми ще се промени. Ако ли не има огромен шанс да се спра на Klipsch rf-62.

Ако някой има подобни или различни възгледи от конкретните модели нека си каже мнението.

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #26 -: Април 10, 2011, 14:48:04 pm »
Наистина е добре да ги чуеш с твои парчета или поне с едни и същи /от един и същ диск/.
Иначе ти си може би първия човек, на който Monitor Audio са по-рязки от Klipsch и Focal.
Като гледам не си чул поне за сравнение и букшелф варианта RB-81.

Активен dimitar_genchev

• Публикации: 8
« Отговор #27 -: Април 10, 2011, 17:48:48 pm »
Ето така се гради мнение ,вече реално знаеш кое ти харесва и кое не. Относно двата модела на който си се спрял не мога да изкажа лично мнение (слушал съм други модели на марките) , този JBL 880 много говорители много нещо и тези четири ленти нещо ме плашат. До сега не съм слушал четирилентова колона , но съм слушал доста трилентови и двулентови и при еднакъв бюджет определено двулентовите по ми харесват. Очаквам да видя какво ще се случи на следващото прослушване .

diannedel4ev

• Гост
« Отговор #28 -: Април 10, 2011, 22:40:45 pm »
Тези Фокали ги слушах с Naim и звучат перфектно, масивен фундаментален бас.
Скоро успях да чуя и МАbx2 и също ги намирам за по-резки от Фокал и по-точно
високите им звънтят и имат един такъв метален отенък, имат нужда от мек усилвател
да ги успокои малко, защото наистина дразнят, Денон в никакъв случай по моя слух.
Явно пищялката на Фокал е много по-добра като технология, защото въпреки, че е
метална звучи доста полирано.Клипш още не съм чул, но по принцип стоя далеч от
всякакви хорни и говорители с метални мембрани. :)

Неактивен p100ynov

• Публикации: 133
« Отговор #29 -: Април 10, 2011, 23:54:37 pm »
Колега,
Дотук си свършил работата наполовина. Чул си колоните, които си набелязал... с някаква музика.
Моят съвет е следващия път /задължително трябва да има поне един следващ път/ да си вземеш поне 2-3 твои диска, да забравиш първите впечатления и да прослушаш пак всички колони. Често първата любов не е най-голямата. Мисълта ми, основно, е да дадеш втори шанс на Monitor Audio.
you're nobody without a naim