Автор Тема: Densen B200 + B330  (Прочетена 7759 пъти)

trokadero

• Гост
Densen B200 + B330
« -: Май 19, 2011, 21:25:37 pm »
    Здравейте колеги .
 Имам Densen В 110 от който съм изключително доволен , но ровейки се из нета попаднах на една разпродажба на
демо техника . Това което ме шокира е комбинацията от Densen B200 + Densen B330 на пакетна цена от 2200 паунда . Струва ми се доста добро предложение , при положение че в България цената на този комплект излиза над 10 000 лв.
    Въпросът ми е струва ли си инвестицията в по висок клас продукти от същата марка , или с моите колони разликата е несъществена и не си заслужава .
    Ще съм благодарен на всички които споделят опита си !

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re:Densen B200 + B330
« Отговор #1 -: Май 19, 2011, 21:54:48 pm »
По принцип колкото по-добре захранени са едни колони(не само като мощност), толкова повече може да се извлече от тях като звук. Това с особена сила се отнася за трудни колони от типа на Dynaudio, ATC и т.н.

От друга страна в момента имаш система от която си доволен и си склонен да дадеш над 5000 лв. за компоненти които са намалени, но за които няма да имаш гаранционна поддръжка в България.
Предполагам, че с предусилвателя и стъпалото на Densen ще си още по-доволен, отколкото с интегрирания.
Но стъпката от бюджетна гледна точка, дори след намалението е доста сериозна. В общи линии ако не бъркам до тук си дал толко за цялата си система.

Ако плануваш ъпгрейд на колоните в обозримо бъдеще, разполагаш с излишъци в бюджета и си склонен да поемеш риска - действай, надали ще останеш разочарован.

От друга гледна точка... не се сещам дали си споменал нещо за настоящия си източник.
Не е ли по-добре да се замислиш за подобрения в тази посока?

P.S.
Убеден съм, че на доста хора ще им е любопитно да видят снимки на системата в подходящия раздел ;)

trokadero

• Гост
« Отговор #2 -: Май 19, 2011, 22:58:25 pm »
   Бюджета на системата ми е около 7500 лв. ( усилвател , колони , кабели ) . За източник ползвам един DS на LINN и WD-2TB . Обикновенно цената на усилвателя трябва да е преблизително около цената на колоните , но при мен не е съвсем така . Нямам намерение да подменям колоните , понеже много ми допадат  като дизайн , а и съм  изключително впечатлен от тяхното звучене , но електрониката може ( стига да е оправдано ). Четеики на сайта на Densen , разликата в усилвателите е предимно в мощността .
   Има ли шанс разликата да е едва доловима ?

Неактивен p100ynov

• Публикации: 133
« Отговор #3 -: Май 19, 2011, 23:12:33 pm »
Според мен няма шанс разликата да е едва доловима. Нямам опит с електроника на Densen, но при смяна на интегриран усилвател с комбинация от предусилвател и крайно стъпало на същата фирма и серия, би следвало резултатът да е ъпгрейд, не даунгрейд. Едва ли разликата е само в мощността...
Аз, преди да се сдобия с пред и крайно на Naim, имах интегрирания усилвател от същата фирма, като по "паспорт" и двата усилвателя са по 50 вата. Разликата е много голяма... в полза на пред+зад, естествено :)
Ясно е, че трудно ще намериш някой, който е борил конкретно твоите усилватели, но щом имаш възможност, действай смело (и безотговорно).
Успех!
you're nobody without a naim

trokadero

• Гост
« Отговор #4 -: Май 20, 2011, 19:54:28 pm »
   Дано си прав ! Никога не съм се замислял за отделни елементи в системата си и винаги съм смятал , че те се ползват при нужда от по сериозни мощности , които в домашни условия са излишни . Има и още нещо , което ми е непонятно . В спецификацията пише , че е готов за "SAXO electronic crossover" . Какво представлява това и за какво се ползва ?

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #5 -: Май 20, 2011, 20:25:00 pm »
Разделянето на компонентите на Предусилвател и Крайно стъпало е съвсем стандартна практика при продуктите на сериозните производители от определен клас нагоре и невинаги има пряка връзка с мощността на крайното стъпало.

При такова разделяне,
-първо не се налагат компромиси от необходимостта всички елементи да се съберат в една кутия
-и второ, избягват се негативните ефекти, които е възможно да се породят от близкото съжителство на крайното стъпало (много ток, магнитни полета, а понякога и отделяна топлина) с чувствителния на влияния предусилвател.

Повишават се многократно и вариантите за ъпгрейд и комбинации. Например някои компании произвеждат чудесни крайни стъпала и не толко чудесни предусилватели, при други е обратното ... възможностите за комбинация са разнообразни.

Самият факт че един усилвател е физически разделен на предусилвател и крайно стъпало не го прави автоматично много добър, просто създава повече предпоставки за добър звук.

Често интегрирани усилватели от висок клас и бюджет се представят доста по-добре от разделни компоненти от по-ниско ниво... и това е съвсем естествено.

Относно въпроса ти за "SAXO electronic crossover" - в твоя случай тази екстра не ти върши работа.
SAXO е активен кросоувър, който може да бъде вграждан в крайното стъпало и позволява активно свързване с колони, които го поддържат. Bi-Tri-Quad ампинг и т.н.
Dynaudio не поддържат такъв тип свързване.

trokadero

• Гост
« Отговор #6 -: Май 20, 2011, 21:40:06 pm »
                 Благодаря за изчерпателния отговор Rudra !
       Според теб в кой клас се нареждат тези продукти ?
 В саита на Densen модела В 110 е най слабият интегриран уселвател , а В 200 най слабият от предуселвателите . Аналогично е и мястото на В 330 . В такъв  случай  вероятно не трябва да очаквам съществена разлика ?

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #7 -: Май 20, 2011, 22:00:22 pm »
Имам чувството че сам се опитваш да се убедиш, че новата покупка няма да е оправдана :)

Няма как да ти кажа каква ще е разликата, при положение че не съм слушал  B200 + B330 с твоите колони.
В случай, че говорим за продукти на един и същи производител, и комбинацията от предусилвател + стъпало като бюджет е на поне два пъти по-високо ниво от началното ниво интегриран усилвател на компанията, предполагам има защо да е така :)
Противно на някои от мненията изказвани по българските форуми, аудиофилите с финансови възможности не са задължително със забавено умствено развитие :) и ако разликата беше незначителна просто надали някой би похарчил двойно повече пари за  B200 + B330.
Всичко това разбирасе са свободни съчинения, тъй като пак казвам, не съм слушал  B200 + B330.