Автор Тема: Компактна аудио система Philips mcm 906  (Прочетена 4606 пъти)

Неактивен borisov

  • Публикации: 3
Компактна аудио система Philips mcm 906
« -: Юни 20, 2011, 21:33:53 pm »
Привет на всички форумци! Аз предимно чета тук, но реших и да кача някоя и друга снимка от системката Philips MCM 906. Взех я под влияние на моментно желание и от разни форуми, като я купувах ми я пуснаха за бързо и толкова. После се оказа, че очакванията ми не се оправдават. Вярно, че звукът е топъл и мек, някак плътен, обаче дотам. От Филипс толкова са задълбали в желанието си за пестене на енергия и "простота" (simplicity), че са прекалили. Системата е капризна, няма никакви почти опции за настройка на звука, басът е незадоволителен - плътен е, не криви, но е бавен според мен. Като дизайн е екстра, че и тези лампи. За слушане на класическа музика става, но за рок и по-хард музика, денс и т.н. не ме удовлетворява. Приятно е цялостното впечатление, но сега не бих купил точно тая система. Сумата от 750 лв. дето дадох за нея можеше да отиде за я за усилвател я за колони, а така хем платих, хем не съм особено доволен. Поне вече се научих да не купувам аудио от четене и реклама, а трябва да се купува след пускане на съответната предпочитана музика. Естествено това е лично мнение за системата, може на друг много да се понрави звука от нея.

Audyssey

  • Гост
Re:Компактна аудио система Philips mcm 906
« Отговор #1 -: Юни 22, 2011, 02:33:27 am »
Здравей, колега. Интересна мини-система. Ламбите дали свирят или само светят с рекламна цел? Ако си слушал ламбови усилватели в ниския ценови клас би ли могъл да ги сравниш със звука от твоя Philips?
На пръв поглед говорителите ми се струват евтини ( то и от цената на цялата система това става пределно ясно ), но се замислям какво ли би се получило, ако се закачат едни хубави колони към това ламбово изпълнение ( доколкото всъщност е ламбово ). Би ли проверил на колко ома са тонколоните? В характеристиките, които успях да открия в интернет, това не е описано.

Неактивен borisov

  • Публикации: 3
Re:Компактна аудио система Philips mcm 906
« Отговор #2 -: Юни 26, 2011, 21:02:16 pm »
Здрасти, 4 ома са, както можеш да видиш от снимката. Може би колоните са компромисната част, уж били с копринено-куполна пищялка - каквото и да означава това. Иначе корпусът е от алуминий, изглежда ми някак масивен. Според списания Хай-фи "това с лампите не е просто някакъв рекламен трик, а звученето придобивало пълнота и мекота". Аз обаче не мога да преценя дали ламите реално допринасят за звука, не съм слушал друг лампов усилвател, иначе съм мераклия. Някои албуми звучат особено добре, други хич ги няма - визирам само оригинални дискове.