Автор Тема: Revel f12 ОТ-има ли някой впечатления за тях  (Прочетена 8116 пъти)

lz3ty

• Гост
Преди известно време двете ми колони tannoy merc. v4 отидоха на ремонт/двете пищялки изгоряха,а нямаха за смяна и ги върнах/.Сега имам намерение да купя нови ОТ.След известно време предвиждам закупуване на стерео  усилвател и  смяна на ресивъра-сега е Пионер-520.Имам и суб-Velodyne q8,centyr TannoyVC ,Tannoy VR.Стаята е около 20кв.м Лошото е,че импеданаса на Rever f12 е 6 ома,а останалите компоненти са 8.Слушах тези колони,сравнявах ги с други и ми харесаха.Има ли някой впечатления от тях?

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re:Revel f12 ОТ-има ли някой впечатления за тях
« Отговор #1 -: Юли 16, 2011, 16:34:14 pm »
Какви други колони в този диапазон слуша и какво те насочи именно към Revel? Минаването изведнъж на доста по-висок клас колони е сериозна стъпка и е добре да обмислиш повече възможни варианти. Да захраниш такива колони с настоящия си рисивър никак не ми се вижда разумна идея - може да се наложи ъпгрейда на усилвател и източник да е скоро след колоните.

Силно те съветвам каквито и колони да избереш, да се постараеш центъра да е максимално еднороден с тях.

Успех!

lz3ty

• Гост
« Отговор #2 -: Юли 21, 2011, 16:07:54 pm »
Да,така е.При мен се появи проблем-можех да сменя колоните със същите, или да купя други с доплащане от Технополис.Разходих се до Младост и там видях Ревела.Имаха само едни,които можах да сравня с всички  JBL-i,Tannoy,Infiniti.Имаше едни Tannoy-висок клас,твърде големи за мен/и като цена-10000лв/които звучаха фантастично-с един концентричен голям говорител-те не са обявени в страницата на Технополис-страхотен звук!Revel f12 също не са показани на страницата им,прочетох малко и отидох да ги чуя/2 пъти/,след което ги взех-малко скъпички/2200лв/ но нищо друго там не ми хареса.
Впечатления:много добър бас,стегнат, високите не съскат като на JBL-ите средите също ми допадат,но м/у тях и ниските като че ли нещо куца....но това са първи впечатления за 1 ден...Сега мисля за добър усилвател-интегриран с рисивър.Него няма да сменям за сега. Благодаря на Rudra за отговора. Поздрави!

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #3 -: Юли 21, 2011, 23:36:11 pm »
Честито за новите колони!
Идеята ми беше да обиколиш другите магазини и да послушаш и други предложения в този бюджет. Има доста интересни варианти на най-различни производители.
Твоя случай обаче, е бил обвързан с Технополис заради старите колони и т.н.
Важното е че си доволен!
На твое място бих направил всичко възможно да потърся Revel Concerta C12 - ако трябва и втора ръка, и да осигуря подходящ сериозен усилвател и рисивър :)
Още веднъж честито и успех!

P.S. Като наредиш нещата - понаснимай и сложи в "Моята система", сигурен съм, че на някои потребители ще им е интересно.

Неактивен p01s0n

• Публикации: 181
« Отговор #4 -: Юли 21, 2011, 23:52:18 pm »
Мда аз съм любопитен :)

Неактивен dimitar_genchev

• Публикации: 8
« Отговор #5 -: Ноември 19, 2011, 22:37:06 pm »
С малко закъснения но и аз да си кажа :) ,относно Танойя за 10 000 звучеше много зле , никаква сцена , никава дълбочина просто някави свирещи колони , но те бяха вързани с кино ресивър Маранц (AV Процесор AV 7005 и краино стъпало от серията ) , за источника се ползваше SASD на Маранц или Дива :) . Това са вариянтите които бяха  вързани в технополис . Същите колони обаче обаче съм ги слушал вързани с пред и краино на NAD (не помня модела) коренна ралика много различен звук с дълбочина и сцена :)   

Николай Милков

• Гост
« Отговор #6 -: Юли 02, 2012, 00:45:34 am »
В най-авторитетното по мое мнение списание за аудио има също така ревю за тях. Самият факт, че Стереофайл се занимава с тях е показателен. Никога не биха го направили за нещо некачествено. Изводите са доста прилични. Впечатляващо е, че ги сравняват с колони от 10 000$ и нагоре, като казват, че съотношението цена -качество е по-добро, отколкото разликата в цената.
http://www.stereophile.com/floorloudspeakers/706revel/index.html
От прочетеното на мен ми се струва, че един въпрос трябва да се има предвид. Колоната е сравнително голяма за малките стаи, каквито имаме в България. В тези случаи е рисковано да няма прекомерен бас. Смятам, че това няма да е проблем. Първо, под 50 херца децибелите започват да падат доста. Второ, имащите опит с 12-тицата казват, че примерно в стая 4 на 3 метра резултатът е добър и трето, личното ми мнение е, че е по-добре да имаш Ферари, което да караш само до втора скорост, отколкото Москвич с 4 скорости. Тези ОТ се оказват доста гладни за мощност. Не заради чувствителността, която е доста добра- над 90 дБ, а заради импедансната крива. Може да Ви се наложи да сменяте усилвател (евентуално), защото не знам с какво разполагате.
Приятно слушане.