Автор Тема: Съвет за ресивър Onkyo TX-SR 608  (Прочетена 12827 пъти)

kadich

• Гост
Съвет за ресивър Onkyo TX-SR 608
« -: Юли 17, 2011, 19:22:14 pm »
Здравейте,                                                                                                                                                       Бих искал да ви питам,възможно ли е "Зона2" на ресивъра да се използва за допълнително свързване на стерео усилвател,тъй като липсват "pre-out"-и на задния панел и въобще какво е мнението ви за този модел?

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re:Съвет за ресивър Onkyo TX-SR 608
« Отговор #1 -: Юли 17, 2011, 19:34:38 pm »
Каква би била целта на такъв тип свързване според теб?
И какво те насочи към този рисивър? TX-SR 608 е много добре оценен модел, но цената му в България, както и цената на продуктите на Onkyo тук въобще, е силно завишена!
Съответстващите му модели от Denon и Yamaha, които в Англия са на една цена с Onkyo 608, тук са с по 200-300лв по-евтини. Или може би е по-редно да кажа, че Onkyo 608 в България e 200-300лв по-скъп отколкото би било редно :)

civica

• Гост
« Отговор #2 -: Юли 17, 2011, 19:41:10 pm »
Съгласен съм с колегата , шефа Rudra , Онкио 608 е високо оценен в доста класации н водещи HI-FI издания и форуми , но това за 2010 година ! Нещата вече се променят , но ако искаш изгодна покупка на този модел , съвет от мен , не го купувай от БГ , но ако имаш излишни пари - твоя воля !

И какво ще постигнеш при това свързване ?

kadich

• Гост
« Отговор #3 -: Юли 17, 2011, 19:52:18 pm »
Целта на този тип свързване е евентуално по-добро звучене в стерео режим.До скоро смятах да свържа стерео усилвател към стария ми ресивър-Yamaha-650,но след дълго умуване стигнах до извода,че и той е морално остарял и е необходима подмяна.Чувал съм хубави отзиви за Onkyo и затова гравитирам около него(не че съм решил твърдо да бъде той)Иначе покупката ще бъде отвън,защото тук наистина са доста надути цените.

civica

• Гост
« Отговор #4 -: Юли 17, 2011, 19:56:47 pm »
" Евентуално по-добро звучене " - евентуално може и да не се получи при тази комбинация !
Иначе Онкио-то си го бива като ресивър , но както казах това е за 2010 година ! И цените в БГ са високи , понеже вносителя е един и ценовата му политика е много странна , поне за мен !

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #5 -: Юли 17, 2011, 20:04:29 pm »
Идеята на свързване на стерео усилватели и кино рисивър е - при кино режим стерео усилвателя да захранва предните 2 колони, а кино рисивъра останалите 3(5), а в стерео режим да работи само стерео усилвателя.
Такъв тип свързване НЕ се прави с изходите за зона 2 - те са предназначени за съвсем друго нещо, често поемат сигнал само по аналогов път и не биха ти свършили работа.
Относно вкарването на Onkyo от чужбина - цената е значително по-добра, но помисли за гаранционната поддръжка - както виждаш от предишната тема - налага се  ;)

kadich

• Гост
« Отговор #6 -: Юли 17, 2011, 20:21:41 pm »
На задния понел има надпис "zone 2 line out".Смятах,че този изход може да се използва за свързване на стерео усилвател,но явно съм се заблудил.А за гаранцията Rudra e прав,но цената в Бг. е наистина двойна спрямо цените навън.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #7 -: Юли 17, 2011, 20:28:10 pm »
Този изход Може да се ползва за стерео усилвател - но сигнала който върви по него е независим от основния 5.1/7.1 сигнал.

Идеята на такъв тип свързване е при желание човек да сложи стерео усилвател във втората зона - друга стая!
Това няма да ти помогне по никой начин за интегриране на стерео система и система за домашно кино в едно помещение - въпросът който всъшност те вълнува, и за който има статия тук във форума.

Относно Онкиото, цената и гаранцията - както вече споменах, има алтернативи от други производители, но с нормални цени и гаранция в България. Някои от тези алтернативни предложения имат и нормални предусилвателни изходи.

Успех!

kadich

• Гост
« Отговор #8 -: Юли 17, 2011, 20:36:09 pm »
Благодаря ти,Rudra.Нещата вече ми се изясниха.Явно ще се оглеждам за някой друг модел.А чувал ли си нещо за Integra?Продават ги в един магазин на "Солунска"?

civica

• Гост
« Отговор #9 -: Юли 17, 2011, 20:44:23 pm »
То си е Онкио -флагмански клас ! И са по-разпространени в Щатите ! А и не са евтини !

kadich

• Гост
« Отговор #10 -: Юли 17, 2011, 20:49:05 pm »
Мерси,civica!