Anto, както вече много пъти е ставало дума, за да очакваш по-полезни съвети, добре е да дадеш по-пълна информация за плановете ти, цялостната визия за бъдещата система, крайния максимален бюджет, особеностите на помещението и още куп неща.
До тук знаем само, че са ти харесали озвучителните тела на Dali, че не си чул нищо или почти нищо друго и че не ти се захваща тепърва с изграждане на фонотека от качествени дискове.
Да се спрем за момент на въпроса с фонотеката. Противно на мненията на svetlo555, все повече сериозни аудиофили по света се ориентират към ползването на файлове, като основен източник на музика. Вариантите за това са няколко и са описаи в статията за изграждане на стерео система, поместена на сайта.
Ползването на такъв тип източник не значи задължително да разчиташ на пиратски файлове от торентите.
Много сериозни звукозаписни компании паралелно с пускането на компакти диск, пускат на сайта си даден албум за изтегляне срещу заплащане. Качеството на тези файлове може да е равно или дори по-високо от това на компакт диска, в зависимост от това в какъв формат и битрейт са записани(пояснение - тези файлове НЕ СА рипнати от ЦД!)
От там нататък, ако се спреш на тази концепция, в зависимост от бюджета и цялостното ниво на системата, можеш да избереш дали да заложиш на плеър + ДАК или на специализиран мрежов аудио плеър.
Що се отнася до колебанието ти за стерео усилвател, maxrev вече даде няколко отзива по въпроса.
Аз също мисля, че Creek звучи по-неутрално, и на първо слушане според някои може да изглежда "ЛЕК" в басовия регион.
NAD от друга страна звучи подчертано по-басово и плътно, по-характерно и според мен не чак толко неутрално, но много хора предпочитат именно този звук.
Ако се спреш на варианта за Плеър + Дак, добре е да вземеш предвид две неща:
1- В момента във форума се предлага втора ръка Cambridge Audio DacMagic на прилична цена.
2- NAD C356, когато пристигне, ще се предлага и във версия с вграден ДАК.