Автор Тема: Как ви се струва комбинацията Denon 1912 и Focal 806  (Прочетена 8304 пъти)

Неактивен hariair

• Публикации: 8
За съжаление нямам място за по-големи колони.Другият вариант който обмислям е Denon 3312 и Focal 807(не съм слушал, само по отзиви в нета).
Та въпроса ми е  заслужава ли си разликата в цената (почти двойна)
Стаята ми е 20 кв., със страшно много трегери и чупки (не очаквам супер акустика)
Идеята ми е 2.1 с надграждане до 7.1

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re:Как ви се струва комбинацията Denon 1912 и Focal 806
« Отговор #1 -: Ноември 28, 2011, 22:50:40 pm »
А какъв ще бъде фокуса на ползване на системата?
Ще се набляга ли основно на слушане на музика(в такъв случай със сигурност бих пепоръчал комбинация със стерео усилвател + рисивър)
Или пък системата ще се ползва основно за домашн кино?
Какъв ще е основния източник, какъв е максималния или оптималния бюджет и т.н.
С повече информация бихме могли да те насочим по-добре.

Неактивен hariair

« Отговор #2 -: Ноември 28, 2011, 23:09:02 pm »
Ще се ползва за музика и филми.За сега източника ще е медия плеар AC Ryan а по -късно и CD плеар (например отново на Denon).
Неизкам да пълня стаята с техника а просто понякога да послушам хубава музика.
Нямам лимит (в рамките на разумното).

midas

• Гост
« Отговор #3 -: Ноември 28, 2011, 23:16:36 pm »
Здравей! Ако си решил твърдо вариант само ресивър за кино и музика то по-добре ресивър от по-висок клас.Denon 3312 не съм го слушал,но мисля за тази цена YAMAHA RX-A2010 също заслужава внимание.За мен лично 5.1 конфигурация за домашни условия е напълно достатъчна.

Неактивен p100ynov

• Публикации: 133
« Отговор #4 -: Ноември 28, 2011, 23:22:37 pm »
Лично на мен Denon + Focal ми се струва не особено подходяща комбинация. По-скоро бих мислил в посока озвучителни тела от Острова, с цел по-малка агресия във високите. В AV Guide магазина има и Monitor Audio, и ProAc, има и други варианти. Разбира се, всичко е въпрос на вкус... и на опит.
you're nobody without a naim

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #5 -: Ноември 28, 2011, 23:26:53 pm »
Ситуацията е обсъждана многократно.
Ако държиш на сериозното слушане на музика, то обикновено кино рисивърите, особено пък тези в началните класове, никак не са добро решение.
От тази гледна точка, Denon 1912 е чудесен рисивър за изграждане на бюджетна система за домашно кино, но не бих го препоръчал за сериозно слушане на музика.

Това, което бих те посъветвал, както вече е ставало дума не веднъж е, да се насочиш към кино рисивър от среден клас, с предусилвателни изходи.
Така ще можеш да изградиш добра кино система постепенно, а в бъдеще, ако пожелаеш да надградиш системата - с цел постигане на по-добро качество при слушане на музика - ще имаш възможност да го направиш сравнително лесно(в статия на сайта е описано как).

При тазгодишните модели на Denon, предусилвателните изходи стартират чак при 3312.
При Yamaha, предусилвателни изходи имат всички модели от 771 нагоре. Като Aventage серията представлява чудесно съотношение цена/функции/качество.

Що се отнася до озвучителните тела, ако се избира между посочените от теб и слушането на стерео музика е сериозно застъпено, то според мен определено 807V си струва по-високата цена.
Ако става дума по-скоро за система ориентирана основно към домашното кино, то мисля че компромиса с 806 не би бил толкова явен.

Неактивен hariair

« Отговор #6 -: Ноември 28, 2011, 23:43:44 pm »
Слушал съм 1912 и за мен звучеше супер приятно.Yamahata не е влизала в сметките ми за сега (каде мога да е чуя).
А и още нещо суббуфера ще е зад слушателското място ( не бих размествал интериора на жена ми  ) а предните колони ще са на 20 см. от стената.
Слушах BX2 и не се впечатлих.

А комбинацията Yamaha 2010 и Focal 807V как ви се струва или да се насоча към други колони?

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #7 -: Ноември 29, 2011, 00:09:05 am »
Мисля че и Yamaha 2010, и Denon 3312 биха били чудесна основа на една добра система за домашно кино.
За пореден път обаче те съветвам да прецениш приоритетите си навреме.
Дали интересите ти клонят повече към домашното кино, или към стереото.
В първия случай, двата по-горе изброени модели биха били чудесно решение.
Във втория случай, аз лично бих се насочил към по-никък модел рисивър, например Yamaha 810, а спестения бюджет бих инвестирал в стерео усилвател!

Неактивен hariair

« Отговор #8 -: Ноември 29, 2011, 00:20:11 am »
Добре, а идея за добър стерео усилвател и колони за него - в случай че тръгна в тази посока.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #9 -: Ноември 29, 2011, 00:28:03 am »
Мислех, че вече си се спрял на озвучителни тела.
Що се отнася до стерео усилватели, поддържащи възможността за интегриране в AV система - в стерео раздела са изброявани такива модели в няколко теми.

Конкретни интересни предложения са например:

Creek Evo 2

Naim Nait 5i

Неактивен hariair

« Отговор #10 -: Ноември 29, 2011, 10:43:59 am »
Все пак  ще си направя кино най-вероятно с Denon3312 заради Dolby Pro Logic IIz като си оставям вариант за включване на по късен етап и на стерео усилвател.
Предложение за добри колони?

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #11 -: Ноември 29, 2011, 11:50:22 am »
До тук единствената насока, по която да ти препоръчваме озвучителни тела е това, че ще бъдат разположени близо до стената. В такъв случай бих ограничил търсенето до озвучителни тела с предноразположен бас рефлекс или такива със затворен обем.

В раздел озвучителни тела(и в стерео частта на форума, и в тази за домашно кино) има теми, в които са обсъждани подобни варианти - прегледай и ако се заформят по-конкретни въпроси или изисквания, бихме могли да обсъждаме конкретни варианти.

Неактивен hariair

« Отговор #12 -: Ноември 29, 2011, 12:17:40 pm »
Благодаря, ще прегледам колоните.