Автор Тема: Търся пътя / Стерео система до 2000лв.  (Прочетена 10260 пъти)

ichthys

• Гост
Търся пътя / Стерео система до 2000лв.
« -: Декември 01, 2011, 15:01:55 pm »
Здравейте, от скоро се интересувам от HI-FI. Чета тук и в чужди сайтове или каквото ми попадне включително ревюта - един вид информирам се :) Днес ходих на "Hi-fi expo Sofia 2011" и слушах доста озвучителни тела с различни усилватели. Решил съм да взема интегриран усилвател и озвучителни тела до 2000лв. като не съм се ориентирал към нищо конкретно, може би предпочитам свободно стоящи тонколони защото обичам да слушам силно музика, но и едни добри букшелф тонколони не бих отказал. Помещението в което мисля да ги разположа е около 25кв.м. като нямам много място зад озвучитените тела(30см.). Източникът засега е компютърът и сателитен приемник - мисля да ги ползвам за гледане на телевизия и слушане на музика в стерео, няма да ъпгрейдвам в последствие до домашно кино.
Ще помоля за напътствия относно моят избор, знам че има подобни теми и съм ги прочел. Спрял съм се на  следните усилватели: NAD C326BEE, Exposure - 2010S2 Integrated Amp,и OT: KEFQ300, KEFC7,  MA BX2, AE Aelite 3 като и много други. Като направя един разбор - мисля че за мен е важна силата, отчетливостта на баса(но не харесвам силен бас), музиката която предпочитам е рок, денс-диско, класика. Това което търся е баланс между ОТ и усилвател за бюджета си.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re:Търся пътя / Стерео система до 2000лв.
« Отговор #1 -: Декември 01, 2011, 15:38:30 pm »
Здравей,
При положение, че нямаш много място зад озвучителните тела, добре е да обмисляш колони с преден порт или затворен обем. Този съвет повтаряме толко често, че може би трябва да го сложим като подзаглавие на форума ;D.
Някои озвучителни тела със заден порт също биха могли да свирят приемливо с 30см. зад тях, но това зависи изключително много от конкретното помещение и колони, и без тест на място аз не бих рискувал със заден порт толко близо до стената.

Относно споменатите от теб предложения:
Exposure - 2010S2 е добър усилвател, но сам по себе си изразходва почти целия споменат от теб бюджет. Не мисля че има смисъл при общ бюджет на системата от около 2000лв, да се обсъждат усилватели на такава цена.
BX2 са чудесни озвучителни тела за цената си, доста добри отзиви се чуват и за KEF Q300, щом си ги слушал, предполагам сам можеш да прецениш дали отговарят на изискванията ти за качество и сила на звука.
При положение, че си любител на рок и денс музиката, и на силното слушане, едно от предложенията, които веднага се появяват като идея е например NAD C326BEE + Klipsch Reference RB-81 II, но не съм убеден, че Klipsch са идеалния вариант за слушане на класическа музика...

Ако намериш вариант за разполагане на озвучителните тела по-далеч от стената, то възможностите за избор биха се увеличил значително.

Силно препоръчително е да обмислиш мястото на източника в системата си и ако си решил той да остане компютър, да се ориентираш към приличен ДАК.

ichthys

• Гост
« Отговор #2 -: Декември 01, 2011, 18:54:19 pm »
Днес ми вметнаха вариант които не бях обмислял досега - да закупя нови озвучителни тела като така ще мога да взема нещо по-добро и усилвател втора ръка с тенденция след време когато съм готов финансово да подменя усилвателя с друг.

ichthys

• Гост
« Отговор #3 -: Януари 27, 2012, 13:10:11 pm »
След като разгледах повечко и чух няколко неща се убедих, че 2000лв. не е добър стартов бюджет за мен и затова малко го увеличих. Това на което се спрях в момента е Еxposure 2010s2 и AVI Duo с кабели Chord CrimsonPlus - аналогов интерконект и Chord Carnival SilverScreen - кабели за озвучителните тела. В момента за източник ползвам сателитен приемник и компютър-през стерео жак. Прави ми впечатление, че звукът от компютъра е доста по-качествен от този на приемникът(предполагам това се дължи на качеството на излъчване на сат. телевизии и радиа). Хвърлил съм око на Еxposure 2010s2 DAC, но още е доста нов и няма отзиви за него. Софтуерът който ползвам  през компютърът за да пускам музика е - Foobar2000.Страшно съм доволен от този плеър - според мен е направен идеален за тази цел, има всичко необходимо та даже и повече.

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #4 -: Януари 27, 2012, 13:28:03 pm »
Може би трябва да смениш името на темата, че като гледам си надхвърлил доста посочените 2000 лв. :)

Да са ти честити новите компоненти!

С каква звукова карта е компютъра?

Kikata

• Гост
« Отговор #5 -: Януари 27, 2012, 13:35:14 pm »
Хм,май още е рано за честитки  :) ... Ако финансите са главната въпросителна,то според мен един Greek Evo 2 + MA BX2 ще бъдат добър вариант + качествено окабеляване...

ichthys

• Гост
« Отговор #6 -: Януари 27, 2012, 14:20:52 pm »
Благодаря за честитките, всъщност посочените по-горе неща са закупени и много им се радвам :)
А що се отнася до компютъра - той е с висок клас дъно(на 4години вече) с вградена звукова карта - нямам си и на идея каква е точно. Това което ми харесва в случая е, че щом сега ми харесва звука то когато закупя DAC - ще му се радвам много повече :)

Неактивен sss

• Публикации: 95
« Отговор #7 -: Януари 27, 2012, 14:52:58 pm »
В момента за източник ползвам сателитен приемник и компютър-през стерео жак. Прави ми впечатление, че звукът от компютъра е доста по-качествен от този на приемникът(предполагам това се дължи на качеството на излъчване на сат. телевизии и радиа).

Повечето програми излъчват Mpeg аудио, което е силно компресирано, а и като добавиш факта, че
използваш аналогия изход на приемника не можеш да очакваш много ;)

Неактивен dimitar_genchev

• Публикации: 8
« Отговор #8 -: Януари 27, 2012, 20:09:19 pm »
Честито , много да те радва новата система . Чакаме и снимки в подходящия раздел :)

Kikata

• Гост
« Отговор #9 -: Януари 28, 2012, 00:06:49 am »
Ами честито тогава  ;) ,но при възможност разкарай тая вградена звукова и се насочи или към сносен ДАК или висок клас звукова карта,разликата е осезаема...

hgi

• Гост
« Отговор #10 -: Януари 28, 2012, 14:35:54 pm »
Да, бих казал при първа възможност. С мойта система дет е по-нисък клас имаше доста голяма разлика откак минах от Creative X-Fi Extreme Music на външния DAC, представям си сравнение с вградена карта...