Автор Тема: помощ за YAMAHA RX667  (Прочетена 7137 пъти)

lubaca

• Гост
помощ за YAMAHA RX667
« -: Декември 07, 2011, 17:41:41 pm »
Здравейте,
От няколко месеца се боря с един проблем и не намирам решението му - дали поради липса на време или търпение.
Имам ресивър YAMAHA RX667. С HDMI кабели съм включил към него два компютъра, звука е чудесен, изкарвам и отлична картина на един SAMSUNG B2430HD TV MONITOR пак с HDMI кабел. Но не мога да изкарам звук на този телевизор, а той се намира в друго помещение!!!!! Мога да свържа втория кръг високоговорители и да сложа две колонки там. Но все ми се струва, че нещо не съм настроил в Ямахата, не може да не излиза звук през HDMI изход. Бъркам ли нещо и какво?!?????
Благодаря на всички откликнали на неволята ми!  :)

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re:помощ за YAMAHA RX667
« Отговор #1 -: Декември 07, 2011, 18:25:53 pm »
Здравей,
На страница 87 от упътването на рисивъра ти е описано менюто, в което трябва да зададеш какво да се случва със звука - постъпващ в рисивъра през HDMI.
Там имаш възможност за избор дали звука да се предава към рисивъра или да се предава към телевизора.

lubaca

• Гост
« Отговор #2 -: Декември 07, 2011, 18:50:56 pm »
Да, така е. Но когато отида в това меню   Audio Output   и  Stanby Through  не са активни и не мога да ги командвам!

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #3 -: Декември 07, 2011, 19:09:27 pm »
Уви няма как да влезна в менюто ти дистанционно.
Така или иначе, проблема при теб е, че се налага да избираш ИЛИ аудиото да отива в телевизора, ИЛИ да остава в рисивъра.

Идеята ти за втора зона също не върши работа, по простата причина, че аудио изходите и спикър терминалите за втора зона поддържат само Аналогови входове.
След като звука постъпва в рисивъра по HDMI, не може да отиде към втора зона.

При положение, че използваш HDMI изхода за телевизор в друго помещение, с какво подаваш видео сигнал на екрана в основното помещение?

lubaca

• Гост
« Отговор #4 -: Декември 07, 2011, 19:22:42 pm »
 :) Настъпи ме по болното място - още не съм купил необходимия телевизор за основната стая. Ще минат още месец-два. Имам съмнения, че проблема идва от HDCP, но лаптопа е с WINDOWS 7 който е съвместим с HDCP. Не съм сигурен дали използвам правилно термините. Второто ми съмнение е, че HDMI Control трябва да е на Off, както е на картинката в упътването, винаги си е било на On. Третото и най-гадно нещо е, че не съм в БГ и не мога да пробвам нищо сега - чак за Коледа  >:(

lubaca

• Гост
« Отговор #5 -: Декември 15, 2011, 11:21:44 am »
Да довършим разговора - http://www.ebay.com/itm/HDMI-1x4-splitter-v1-3-4-ports-switcher-Amplifier-3D-2-/250954178708?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item3a6e08e094
с ето това творение на китайскта наука  :D смятам да клонирам сигнала от изхода на Ямахата към 2-3 телевизора. Устройството е вече закупено, пробвано и ....... работи!  ;D

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #6 -: Декември 15, 2011, 11:31:46 am »
Мисля, че щом телевизорите са в отделни помещения, много по-удобно ще е да им се сложи по един евтин медия плеър, вместо да опасваш цялото жилище с кабели и на всички телевизори да върви едно и също, без възможност за управление...

lubaca

• Гост
« Отговор #7 -: Декември 15, 2011, 11:44:11 am »
Кабелите вече са пуснати и скрити, това не е проблем. Но с удоволствие бих научил какво имаш в предвид под "медиа плеър"  ??? Не съм се занимавал с тези неща от години и съм малко назад с информацията  :)

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #8 -: Декември 15, 2011, 15:06:37 pm »
Във форума - в раздел "Видео източници" има писано по въпроса.
На нашия пазар вече има голямо разнообразие от модели на най-разнообразни цени.

lubaca

• Гост
« Отговор #9 -: Декември 24, 2011, 20:25:18 pm »
Благодаря Rudra, в правилна посока ме поведе- HDMI го изключих и това активира двете опции за звук. Сега всичко е наред. Весела Коледа! (rock)