Имам предвид, че действаш малко непоследователно.
Преди 2 седмици търсихме усилвател за Focal 726... като обсъждахме основно усилватели около 1500-2000лв.
Накрая се спря на Nait XS, като по-скъпа алтернатива, която би могла да извади максимума от настоящите ти колони и да бъде адекватна при евентуален ъпгрейд. Мисля, че XS се справя чудесно с настоящите ти колони, а явно и ти мислиш така. Мисля също, че XS би бил чудесен вариант при ъпгрейд на колоните с 1-2 нива...
Стигаме до момента, в който изневиделица решаваш да смениш колоните си, с 4-5 пъти по-скъпи

Това е чудено решение само по себе си, стига да можеш да си го позволиш. Но всеки път призовавам, при изграждане на системата да се мисли в перспектива...
Докато за някои озвучителни тела, в посочения от теб ценови диапазон, Nait XS би бил подходящ и адекватен партньор, то за други ситуацията не е такава. С други думи, с такива резки скокове, можеш да попаднеш на чудесна комбинация, а можеш и да изградиш тотално небалансирана система. Ако преди 2 седмици беше помислил, че ще минаваш на толково висок клас озвучителни тела, може би системата ти щеше да се развие по малко по-различен начин - и като усилвател, и като източник.
Както и да е, при свършен факт няма смисъл да теоритизираме прекалено. Просто имай едно на ум и при евентуалното прослушване на озвучителни тела, направи всичко възможно да ги чуеш с твоя усилвател.
В конкретния случай с D28 - мисля че са чудесни озвучителни тела за бюджета си, но искат контрол, и не съм на 1000% убеден, че Nait XS може да им осугири оптимален контрол...
Успех!