Аз миналото лято бях пред същата дилема, само моделите на Yamaha бяха извън уравнението, защото още не ги бяха вкарали в България. Накрая взех Denon 1912 от България, но тогава този ресивър по същата цена се продаваше и в Западна Европа, така че го взех така да се каже по нормална пазарна цена.
Винаги в началото на годината в белите държави почват да чистят миналогодишните модели за да отворят път на новите, обаче това в България скоро едва ли ще се случи. Причините за мен са неизвестни. От друга страна нормално е човек да се притеснява да поръчва такава техника от чужбина, особено ако не го е правил досега, притеснението идва най-вече от това как ще бъде транспортирана стоката. Но ако си готов да рискуваш - горе-долу отсега до към края на пролетта най-късно е моментът да се пазарува от чужбина, понеже тогава вече остават най-вече мостри.
Ако не държиш на седемканален ресивър, може да провериш и цените на Onkyo 509 от чужбина, които съм сигурен, че ще бъдат добри.
В края на краищата, съдейки по това, което пишеш, вече си доста добре запознат с характеристиките на изброените модели, така че сам ще решиш, кое за теб е по-важно. Според мен по-скоро трябва да решиш дали ще пазаруваш от чужбина или от България. Ако купуваш от тук - според мен трябва да избираш между Denon 1912 и Yamaha 671, които са от един клас.