Автор Тема: Въпрос свързан с ''pure direct'' на Yamaha RX-V1800  (Прочетена 6388 пъти)

Неактивен sabrax

• Публикации: 12
Въпрос свързан с ''pure direct'' на Yamaha RX-V1800
« -: Януари 25, 2012, 18:33:08 pm »
Здравейте,
до скоро ползвах Sony STR-DA1200ES http://www.sony.co.uk/product/hcs-home-cinema-receiver/str-da1200es на  който при режим ''direct'' пропуска само аналогов сигнал.Това според мен е защото сигнала отива направо в краиното стъпало, тоест не се обработва от дака на ресивъра.За мен е логично-ако имаш източник с по-добър дак от този на ресивъра, да не се преработва сигнала от самия ресивър.Сега обаче съм с въпросната ямаха http://usa.yamaha.com/products/audio-visual/av-receivers-amps/rx/rx-v1800_black__u/?mode=model на която при включен режим ''pure direct'' няма проблем да се слуша радио,музика която се подава от компютър чрез оптика и дори филми като си изкарва 5.1 сигнал.Тоест явно сигнала си минава пак през дака и всички други цифрови обработки.Явно нещо от логиката на производителя ми убягва?Все пак ямахата я имам за малко по-висок клас от сонито.Някой да ме просветли какъв е смисълът от този бутон?

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re:Въпрос свързан с ''pure direct'' на Yamaha RX-V1800
« Отговор #1 -: Януари 25, 2012, 19:16:38 pm »
Явно не си си направил труда да прочетеш упътването на рисивъра си.
Там ясно е описано какво се заобикаля при ''pure direct'' режима.
Цифровите обработки не работят - за това и неможе в ''pure direct'' режим да пуснеш някоя симулативна програма.
Ако не искаш да ползваш вградения в рисивъра DAC - връзвай нещата аналогово.
Идеята ти, че при предишния рисивър, при аналогова връзка сигнала отива директно в крайното стъпало, не е много смислена :). Ако отива директно в крайното стъпало... как усилваш и намаляваш нивото на сигнала?

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #2 -: Януари 25, 2012, 19:28:23 pm »
Сигурен ли си в това - "при режим ''direct'' пропуска само аналогов сигнал"?
Защото на два ресийвъра Сони съм ги пускал в Direct режим и си върви аудиото от плеър, вързан по HDMI.
Наистина звучи нелогично.

Неактивен sabrax

« Отговор #3 -: Януари 25, 2012, 20:12:38 pm »
Аз го бях свързал към компютър чрез оптика и не стана нищо.Всъщност не мога да твърдя със сигурност, че пропуска само аналогов сигнал.Може да е била у мен вината да не излезе звук.Но след като не успях, а и при сони мисля бутона се казва ''analog direct'' и от там моите разсъждения дето съм ги пльоснал в първия пост, че върви само аналог.

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #4 -: Януари 25, 2012, 21:09:50 pm »
Да, при твоя модел наистина има такъв режим и поне както го разбирам от упътването наистина пуска само аналогови източници. Малко ми бяга логиката за такава функция на ресийвър, но явно така са решили.

Неактивен sabrax

« Отговор #5 -: Януари 25, 2012, 21:16:21 pm »
Явно инженерите на двете марки разсъждават по различен начин.