Автор Тема: Списание HI FI май ни напусна :)  (Прочетена 6803 пъти)

Неактивен dimitar_genchev

• Публикации: 8
Списание HI FI май ни напусна :)
« -: Февруари 28, 2012, 22:10:45 pm »
Единственото БГ списание на нашата любима тематика май вече ни напусна :(. Не , че беше кои знае какво и , че имаше реална и вярна информация , но все пак си беше Българското списание и аз с радост си го купувах може би  десетилетие . На саита на списанието няма инфо какво се случва , а то не е излизало 1-2 месеца вече , много жалко ако го спрат .

Неактивен sss

• Публикации: 95
Re: Списание HI FI май ни напусна :)
« Отговор #1 -: Февруари 28, 2012, 22:58:15 pm »
Не знам как е последните 2-3 години. Преди време правих няколко опита да
си го купувам и чета, но освен кратки реклами на техника друго не си спомням.
Нямам спомени да съм виждал там приличен тест или сравнение.

Жалко все пак - беше българско.
Може пък да е за добро. Току виж си имаме What Hi-Fi.bg  ;)

Неактивен p100ynov

• Публикации: 133
« Отговор #2 -: Февруари 29, 2012, 00:10:27 am »
Митко, честито!
Аз го спрях преди доста време - 2-3 години, а си го купувах точно поради причината, че е единственото българско и че си е друга така, да пипнеш нещо, да си го занесеш в тоалетната   :D
Отказването от четене на псевдо ревюта и реклами за мен е важна крачка в развитието на всеки аудиофил, така че радвай се, направили са ти услуга  ;)
you're nobody without a naim

Неактивен dimitar_genchev

• Публикации: 8
« Отговор #3 -: Февруари 29, 2012, 00:35:02 am »
Прави сте момчета , списанието беше много зле и имаше само платени реклами , но :) ........ написах ( но ) и незнам как да продължа иска ми се да кажа нещо хубаво ама не се получава :) , Е ако го спрат лека му пръст , ако го пуснат отново дано поне го направят истинско HI FI списание .

Неактивен svetlio1

• Публикации: 77
« Отговор #4 -: Февруари 29, 2012, 00:41:37 am »
И аз го спрях преди 2-3 години /а го купувах от самото начало/ -много реклами ,50% от обема псевдо каталог и само рекламни статии без реални тестове. Най-вероятно ще е като рубрика в HiComm.
47LM660S ,40XV733G , 40B750 , 37R81 ,37LG5000 ,32LG3000 ,PlayStation3 , XBOX360 , YAMAHA RX-V673

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #5 -: Февруари 29, 2012, 01:01:38 am »
Всъшност огромна част от рекламите в това списание дори не бяха платени :)
Понякога вносители на определена марка у нас, се учудваха, че е писано за техен продукт.
Проблемът на списанието според мен беше по-скоро другаде - а именно, че пишещите го явно нямаха особен интерес към материята и не си правиха труда да се запознаят с продуктите, за които пишат ревю. А това според мен е абсурдно! Сещам се за случаи, в които - на нашия пазар се появява нов продукт, една единствена бройка, от редакцията на списанието не отделят и минута да видят или чуят продукта... но в следващия брой се появява ревю, където е описано как свири, къде са силните и слабите му страни и т.н.
Едно от нещата, потенциално полезни в това списание, бяха каталозите на продукти с актуални цени на гърба му.
Уви, цените на повечето продукти не бяха никак актуални, а и в някои случаи, в каталога фигурираха продукти, спрени от производство преди години...
Друго нещо, което ми беше трудно да разбера, беше защо в едно Hi-Fi списание, започнаха да изобилстват теми за GSM апарати, портативни плеъри от най-нисък клас и т.н.
Преди време дори писах на редакцията с въпроси в тази насока :)

Както и да е, мисля, че изчезването на списанието е съвсем нормално и закономерно имайки предвид посоката, в която се "развиваше". Всъшност списанието беше далеч по-интересно преди около 10 години, преди да смени собственика си и да стане едно с HiComm и т.н.

Уви не мисля, че скоро на нашия пазар някой ще се наеме да издава качествено списание за Hi-Fi. По-скоро нещата биха могли да се развият донякъде в електронен вариант, но и това изисква доста време и усилия, а ентусиастите не са много. Може би не е лоша идея да се обмисли дистрибуция на някои от сериозните западни издания тук, но уви търсенето е наистина скромно :)