Автор Тема: Домашно кино 5.1 - Klipsch vs Monitor Audio, Yamaha vs Denon ?  (Прочетена 6240 пъти)

gomez

• Гост
Здравейте !
Най-накрая след доста четене по форумите реших да обсъдим личната ми бъдеща аудио система.
Тъй като бюджета е важно нещо, но все пак е леко разтеглив особено в бъдещето, да започнем с около 4000-4500 лева.
Концепцията ми е следната - домашно кино с ресивър и 5.1 озвучителни тела. Да е възможно надграждане и до стерео система с отделен стерео усилвател, както четох във форума. За да се получи гореспоменатото ресивъра трябва да има предусилвателни изходи( Yamaha rx-v771 ) примерно. Фронталните ОТ трябва да звучат добре и в стерео и в кино режим (МА bronze, silver vs Klipsch RF-62) са ми идеите. Флорстендъри черни задължително - жена !!!
Помещението е хол с кухня, но е доста шашаво - общо е 32 кв. Ще го начертая горе долу.
Забравих да напиша че ще има 55 инчов LED Samsung на стената и под него масичка с аудио и видео компонентите.
Схема :

Вдясно и долу тънките линии по края са прозорци или врати към балкони.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re:Домашно кино 5.1 - Klipsch vs Monitor Audio, Yamaha vs Denon ?
« Отговор #1 -: Март 20, 2012, 17:13:02 pm »
Не виждам как ще се впишеш в бюджета с Monitor Audio Silver, нито пък с Klipsch 5.1 система, с фронт RF-62 + рисивър с предусилвателни изходи.

Относно рисивърите с предусилвателни изходи - при Yamaha те започват от RX-V 771, а при Denon от 3312, който е около два пъти по-скъп от Ямахата...

При такова разположение, в това помещение, има сериозна опасност ако вземеш стоящи колони със заден порт и ги разположиш на петдесетина сантиметра от задната стена, да се окажат по средата на стаята ти  :-\

gomez

• Гост
« Отговор #2 -: Март 20, 2012, 19:03:03 pm »
Благодаря.
Засега се спирам на Ямаха 771.
Бюджета е примерен. Нещата ще изграждам постепено. Въпроса ми е както е такова шашаво помещението какво влияние ще оказват тези " чупки " и " коридори " ? Тоест да приема ли че помещението ми е 15-тина квадрата или ?
Да разбирам, че ако нямам поне 40-50 сантиметра от стената за предните ОТ по-добре с преден бас рефлекс или букшелф с преден.
Съраундите трябва да са на стената(мисля на около 60 сантиметра над нивото на ухото) и кое е по-добре - с формата на съраундите на МА примерно или малки букшелф ?

Сега още се ремонтира апартамента и искам да преценя кое къде ще е за да си прокарам кабели, кутии и т.н.
Оказва ли влияние ако аудио системата, ТВ и климатик са на една магистрала на контакти ?

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #3 -: Март 20, 2012, 19:09:24 pm »
Многократно сме обсъждали, че при озвучителни тела със задноразположен басрефлекс порт е силно желателно да се осигури достатъчно място до задната стена, а и до страничните(при каквито и да е озвучителни тела).

Ако си принуден да разболожиш колоните близо до задната стена, препоръчвам да се насочиш към такива с преден порт.

При положение, че ще монтираш съраунд колоните на стена, при това зад теб, мисля че биполярните  решения ще са много по-подходящи в твоя случай.

gomez

• Гост
« Отговор #4 -: Март 20, 2012, 19:19:01 pm »
А помещението да го приемам ли за 15-тина квадрата ?
Може ли да предложиш нещо за Ямахата и това разположение ?

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #5 -: Март 20, 2012, 19:26:08 pm »
Квадратурата на така разчупено помещение не е задължително от решаващо значение при избора на озвучителни тела.
Обособеното помещение, в което слушаш реално не е толкова голямо - не слушаш от огромно разстояние и си заобиколен донякъде от стени.

Ако не можеш да осигуриш на фронт колоните достатъчно място отзад и си се спрял на двете марки, споменати в заглавието на темата, то може би Klipsch RB-81 II би бил по-подходящ фронт, а и ще се впишеш горе долу в бюджета.

В случай, че държиш фронт колоните да са стоящи, Focal има интересни предложения с преден порт - например 716V.

Това, че едни озвучителни тела са с преден порт или затворен обем, не означава че ще свирят идеално долепени до стената! Просто са малко по-малко взискателни от гледна точка на разполагането им.

gomez

• Гост
« Отговор #6 -: Март 20, 2012, 19:44:16 pm »
Разбира се няма да ги залепвам за стената. Мисля, че поне 20-30 см. ще има зад тях. Не държа на марките - просто ми се иска петте ОТ да са от една марка и серия. Да изградя постепено 5.1 с бъдеща възможност за прилично стерео. И да звучат добре с Ямаха 771.