Автор Тема: Panasonic PDP / Faq - на първа страница, обсъждане, мнения  (Прочетена 183224 пъти)

aliudmilov

• Гост
Re:Panasonic PDP / Faq - на първа страница, обсъждане, мнения
« Отговор #285 -: Октомври 16, 2012, 16:14:53 pm »
Значи .. при първоначално пускане дадох Български език а после ме пита за регион и там не видях БГ и дадой 'друг регион' ... днес ще ъпдейтна firmware-а и ще ви кажа резултата .. дано има разлика .. че иначе за да настроя правилния аудио поток трябва да отида на канала на manual tuning и там да го променя ръчно. Довечера е кажа резултата. Искам ако има някой да сподели мнение за телевизора и +, - ... някакви хитринки ... основни настройки които да направя и т.н.

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #286 -: Октомври 17, 2012, 09:56:22 am »
Интересно как си с нов G20 при положение, че е модел на над 2 години.
Аз ползвам такъв и моя съвет е да си го ползваш със настройки THX и Cinema.
Задължително потърси вариант за по-качествен сигнал от аналоговата телевизия.
За звука мисля, че ще ти се наложи ръчно да смениш формата.
Аз не помня при мен дали така го правих, но съм избрал страна Финландия.

Kikata

• Гост
« Отговор #287 -: Октомври 17, 2012, 17:04:51 pm »
И аз се замислих над това...да не би да става дума за новите плазми G50 серията ?

aliudmilov

• Гост
« Отговор #288 -: Октомври 18, 2012, 00:06:02 am »
Значи .. историята е следната .. в един магазин Зора до нас на бул България имаше в един ъгъл една плазма дето не работеше а и там нямаше осветление .. и попитах какъв и е случая .. защото исках да си купя и бях харесал един модел UT пак 42 инчов от техномаркет дето е на цена 1350 ... та те ми казаха, че това е последна бройка и ако искам да я пусна трябва да я носят на ръце до място дето може да му сложат сигнал .. и аз пожелах естествено като междувременно си поговорихме, че трябва да ми направят и отстъпка за цена и те свалиха 10% ... пуснахме я ... милата грейна .. просто не е истина ... видях че към нея вървяха и 3Д очила .. ама от тея истинските знаете ... и общо с очилата (които са около 160 кинта) ми стъпи на 1260 ... и предпочетох GT-to пред UT-то .. та така ... за мен направих добра сделка .. не знам вие какво ще кажете .. сега ще дам страна финландия да видя какво ще стане ... казаха ми, че към кабелната имало май някакви цифрови канали .. минаващи пак по същия кабел .. та се чудех дали няма да мога да ги хвана ?

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #289 -: Октомври 18, 2012, 10:31:15 am »
Та последно G20 ли си взел или GT нещо?

aliudmilov

• Гост
« Отговор #290 -: Октомври 18, 2012, 11:24:15 am »
Както съм казал в първия си пост модела е P42GT20E. Вчера му зададох регион Финландия/Хелзинки и ми излезнаха 5-6 цифрови на DVB-C и не всички аналогови (кабелни) .. съответно с 5 по-малко ... но звука беше оправен .. та може би ще изчакам да ми монтират Булсатком-а щото е грехота да го включвам на кабелна :)

aliudmilov

• Гост
« Отговор #291 -: Октомври 29, 2012, 22:34:25 pm »
Момчета ... имам КА модул .. Виваком ТВ но не мога да настроя телевизора .. дадох регион Slovenia, но казва Няма Сателит ... интересното е че хората от Виваком някякси ръчно са настроили честоти и неща а аз с целия си акъл дадох фабрични настройки и сега ... както се очаква .. не знам как да го настроя :( Някакви идеи?

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #292 -: Октомври 30, 2012, 00:26:40 am »
Може би ти трябват началните им честоти и да сканираш ръчно.

aliudmilov

• Гост
« Отговор #293 -: Октомври 30, 2012, 11:19:41 am »
Е ... ще се наложи да дойдат утре вечерта .. КА модула си има ПИН който аз не знам разбира се .. пък и те не са ми го оставили .. + това наистина не разбирам от сателитна телевизия, но то и форума не е за такава .. така, че ще ви пиша при резултат .. и ще направя един блог пост за всички които имат Вивакомски КА модул и искат да си го вържат на своя Panasonic без техници 'разбирачи'.

tsv_vatev

• Гост
« Отговор #294 -: Декември 16, 2012, 18:26:25 pm »
Здравейте!
Да знаете дали G30 имат  PIP или PAP?

antyox

• Гост
« Отговор #295 -: Декември 16, 2012, 23:23:33 pm »
Някой пробвал ли е на Панасоник нещо такова http://www.sim.bg/smart-tv-android-4-dongle-full-hd-1080p-wifi-usb-usb-mini-pc ще реши ли проблема със субтитрите на български и ще замести ли фирменият донгъл ?

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #296 -: Декември 17, 2012, 00:07:32 am »
Няма как да замести фирмения донгъл. Това се връзва към HDMI входа на телевизора и действа като външен плеър.
Дали и какво подкарва зависи от софтуера му. Лично аз не съм си играл с подобна играчка, но съм скептичен към мултимедийните му възможности. Android отдавна се доказа като провал в тази сфера.
Жалко, че все още няма на пазара това:
http://www.streamernation.com/dune-hd-connect-media-player/
защото със сигурност е по-добър вариант.
Не че за 200 лв. няма що годе добре работещи външни плеъри.

antyox

• Гост
« Отговор #297 -: Януари 06, 2013, 23:02:59 pm »
Не само действа като външен плеър но и през него се браузва в интернет навсякъде а не в сайтовете които Панасоник/Чехия/ ни позволява без тази джаджа телевизора е супер куц а струваше 2000лв.

Неактивен drpetar

• Публикации: 239
« Отговор #298 -: Февруари 10, 2013, 16:05:55 pm »
Покрай шурея взе да узрява и в мен решението за нов телевизор, но за разлика от него твърдо клоня към плазма. Дилемите ми са две:

1. Таванът на бюджета, който съм готов да отпусна за ТВ е около 3000 лв. Така че изборът ми е между 55 инчов ST50 или 50 инчов GT50/VT50.

2. Дали да не изчакам до коледа и да взема от таз годишните серии. Панасоник обявиха моделите за америка за 2013 г. Гледам че има нов флагман - ZT60, GT серията отпада, VT и ST сериите остават, като че ли новата ST серия се доближава до GT от миналата година.

Какво ще ме посъветвате?

3. Един частен въпрос. В настройките има ли възможност да се избира между многоканален и стерео звук от оптичния дигитален изход?

Edit: Разстоянието е около 3 м.

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #299 -: Февруари 10, 2013, 17:52:33 pm »
1. 3м. са ОК за 50 инча, макар че 55 би било отлично за филми.
2. Според мен изчакай /до Великден/ да видиш новите модели. Мисля че за 3000 ще може да вземеш 50" от тях.