Здрасти, изпробвах всички настройки, но нито една не ми допадна. ZOOM 1,2,3 или разтегля прекалено малко или прекалено много. Но това е строго индивидуално и според някой друг може и да е добре

Аз си оравя следния експеримент, давам пауза от STB-то на сцена от футболен мач, на която се вижда топката. На 4/3 топката е кръгла, сменям режимите докато топката не стане пак кръгла, но на цял екран. Обаче с нстройките на телевизора, ако топката е кръгла картината е много орязана отгоре и отдолу, хубавото е че пропорциите на топката се запазват във всички части на екрана. STB-то реже отгоре и отдолу и леко разпъва картината по краищата, тоест топката е кръгла в центъра и не точно кръгла по краищата (и при SONY е почти същото на SMART). Обаче не се забелязва леката деформация на картината, лично за мен е много добър вариант. Пак казвам че това е лично мое наблюдение и всеки може да вижда нещата по различен начин. Нека колегите с Panasonic, да споделят на какъв режим гледат 4/3 TV. A да е оплача, котката се е катерила по телевизора и малко е понадрала дисплея. На изгасен TV се забелязва, но под ъгъл, когато телевизора работи нищо не се вижда, дори и при тъмни сцени. Да питам, има ли някакъв проблем за самия телевизор ?