Автор Тема: Panasonic PDP / Faq - на първа страница, обсъждане, мнения  (Прочетена 214154 пъти)

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
  • Публикации: 698
Viera Cast

YouTube

Bloomberg News  

The Weather Channel  

Amazon Video on Demand  

Netflix, Fox Sports, Pandora, Skype, twitter, Picasa,
Последното добавено приложение е Acetrax    http://www.acetrax.com/

Забележка: старите модели от 2008 и 2009 година не подържат Netflix и Skype

До собствениците -искам да ви помоля да тествате Viera cast и да опишете впечатленията си от приложенията.
(тествайте с различни страни в настройките)

viki72

• Гост
В какво да се изразява теста?
Скайп не може да се ползва без тяхна камера!
Метео канала има само 5-6 града за Б-я (Русе го няма).
Amazon Video on Demand  - няма такова нещо!
Клиповете вървя добре в зависимост от връзката.
Това Amazon Video on Demand  може и да го добавят в някой от следащите фирмъери.
Това е на 50G20

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
Amazon Video on Demand  - май е само за щатите.
Виж с променени настройки за държава и пиши за всяка държава ,колко приложения се появяват.

boboev

• Гост
Преди няколко дена се захванах да калибрирам екрана на телевизора, след като стана на 200+ часа.

Реших, че може да е полезно да публикувам моите резултати. Не претендирам, че съм експерт, аз самият едва от три-четири месеца се занимавам активно с калибриране, след като си купих малко софтуер и хардуер за целта. Ако намерите измерванията и коментарите ми за неуместни, неточни или подвеждащи, моля споделете.

Започвам до публикувам резултатите от различни начини на калибриране, които опитвам на телевизор Panasonic Viera TX-P50V20E.

Първо, резултат от калибриране направено с помощта на колориметър Eye One Display 2, софтуер HCFR, който e безплатен и може да се свали оттук http://www.homecinema-fr.com/colorimetre/index_en.php, и може би най-добрият безплатен генератор на тестови изображения HTPC Software Pattern Generator http://www.spectracal.com/download_HTPC.html

Телевизорът беше свързан с лаптоп, посредством HDMI кабел, по който сигналът беше 1080p/60Hz.

Проведох калибрирането към стандарта REC.709 за HD видео сигнал.

Ето резултатите:

Luminance:

Гама крива, с цел 2.2

Баланс на бялото 6500К

Настройка на цветовете и графика на отклоненията (delta E)

Припокриване с REC.709 стандарта спрямо CIE (белият триъгълник изобразява цветното простронство на телевизора, а черният, който е под него и за щастие почти не се вижда  :) е стандартът REC.709):

Ето и настройките за резултатите от по-горните графики. Резултатите не са 100% перфектни, както се вижда и от графиките, има какво да се желае още откъм светимост на зеления цвят, която ми е малко височка, малко още да се поизпипат нещата, но засега дотук стигнах. Ако постигна подобрения просто ще коригирам версията тук.

Забележка: Отбележете още веднъж, че настройките са за HD video стандарта REC.709. Настройките на цветовете за PAL/SECAM са други и в момента ги правя.

Версия 1 от 12.07.2010:

Аз си избрах за база режим на картината "Професионален1".

Контраст: 49
Яркост:  +2
Цвят: 29
Рязкост: 7
Еко-режим: Изкл.
P-NR: Изкл.

При тези стойности на контраста и яркостта, картината може и да не ви харесва, но само при тях постигнах добри резултати от тестовите изображения.

Настройката на цвета е важно да е на 29, тъй като този телевизор няма отделни настройки на светимостта или яркостта на всеки отделен цвят и само чрез глобалната настройка на цветовете можем да постигнем правилното процентно съотношение на цветните яркости, а именно R+G+B=100%, където R=21%, G=71%, B=8%.

По-нататък, ето и допълнителните настройки (за да имате достъп до тях, трябва предварително да сте ги активирали от Меню - Настройки - Разширени (isfccc) - Вкл.):

При тези настройки понеже няма цифрово изражение на стойностите, с +1 обозначавам бутването на плъзгача с една степен надясно, а с -1 съответното бутване наляво:

Баланс на бялото:

R-ниво - +1
G-ниво - +1
B-ниво - +1
R-изключване - +1
G-изключване - 0
B-изключване - +8

Режим цветове:

R-нюанс - 0
G-нюанс - +1
B-нюанс - +2
R-насищане - -2
G-насищане - -4
B-насищане - 0

Гама - 2.4 (само така гамата става 2.2)

boboev

• Гост
За сравнение, ето и резултатите от измерването на THX режима с неговите настройки по подразбиране. Наистина е близо до истината и може да се използва като някакъв еталон, ако нямате оборудване за калибриране или не ви се плаща за такава услуга, но още от първата картинка се вижда, че стойностите на Delta E са доста високи. Принципно се смята за калибриран екран, чието средно Delta E е под 2. Ако падне под 1 се смята за перфектно калибриран. Аз и затова не съм съвсем доволен от резултатите от калибрирането по-горе, защото на монитора ми, средната стойност на Delta E е 0,2-0,3, докато на телевизора е около 2. Но може и да прекалявам с моя максимализъм. Като се има предвид, че гледам я кабеларка, я някой рипнат филм.

И така, картинките от THX:

Luminance:

Gamma:

Баланс на бялото:

Ето тук се вижда защо в THX нещата зеленеят:

И любимото триъгълниче  :)

Забележка: Промених фона на графиките на тъмен, за да имат по-добра четимост, иначе няма промяна в системата на калибриране.

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
Поздравления   :)
Резултатите са наистина добри. Впечатляващо- като се има в предвид ,че калибрираш от едва няколко месеца.
Може да ти се обадя да калибрираш и моя като си го купя ноември месец  ;). Ако не ме лъже памета сме съграждани-Варна.
За съжаление в България няма нито един сертифициран специалист /по калибровка/ по ISF или THX.
Все още търся станадартите за THX..но досега почти нищо.
http://hdguru.com/wtf-is-a-thx-certified-display/1523/

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
Стандартите на ТХН са тайни. На сайта на HDGuru имаше част от тях.

Неактивен dimitar_genchev

• Публикации: 8
Браво ! Ако някой ден решиш , че имаш свободно време и желание разбира се може да калиброваш и мойто тв  :)

boboev

• Гост
Вчера вечерта довърших калибрирането по PAL/SECAM цветовото пространство. Дали защото това е HD телевизор или защото беше много късно, това ме поозори. Най-малко 3 часа играчка и пак магентата не можах да я добутам до стандарта, но като изключим отклонението при нея, мисля че се получи добре, въпреки че някой ден ще се заинатя и само за идеята, ще оправя и тези отклонения. Ето и графиките:

Обща с цифрите по сивата скала:

Luminance:

Gamma:

White Balance:

RGB и Delta E:

CIE графиката с избягалата ми магента:

Ето най-после и настройките, необходими за постигане на горните резултати:

Забележка: Отбележете още веднъж, че настройките са за SD video стандартите PAL/SECAM. Настройките не са същите като цветовете на REC.601, което е стандартът за NTSC, популярен в САЩ.

Версия 1 от 14.07.2010:

Аз си избрах за база режим на картината "Професионален2", тъй като "Професионален1" вече го използвах за REC.709.

Контраст: 49
Яркост:  0
Цвят: 30
Рязкост: 6
Еко-режим: Изкл.
P-NR: Изкл.

Настройката на цвета е важно да е на 30, тъй като този телевизор няма отделни настройки на светимостта или яркостта на всеки отделен цвят и само чрез глобалната настройка на цветовете можем да постигнем правилното процентно съотношение на цветните яркости, а именно R+G+B=100%, където R=21%, G=71%, B=8%.

По-нататък, ето и допълнителните настройки (за да имате достъп до тях, трябва предварително да сте ги активирали от Меню - Настройки - Разширени (isfccc) - Вкл.):

При тези настройки понеже няма цифрово изражение на стойностите, с +1 обозначавам бутването на плъзгача с една степен надясно, а с -1 съответното бутване наляво:

Баланс на бялото:

R-ниво - +11
G-ниво - +1
B-ниво - +4
R-изключване - -4
G-изключване - +2
B-изключване - +6

Режим цветове:

R-нюанс - 0
G-нюанс - +6
B-нюанс - +6
R-насищане - -4
G-насищане - +7
B-насищане - +14

Гама - 2.4 (само така гамата става 2.2)

Продължавам с опитите да подобря резултатите.

parvans

• Гост
Най-вероятно отговор на моя въпрос съществува някъде из страниците, но аз не усппях да го открия, за което се извинявам предварително!
Имам телевизор Panasonic TX-P50G10E. Прочетох, че е по-добре да бъдат изключени етикетите DVB-T и аналоговия тунер. За съжаление, не знам как става това и молбата ми е да ми окажете помощ в тази посока.

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
Прочетох, че е по-добре да бъдат изключени етикетите DVB-T и аналоговия тунер. За съжаление, не знам как става това и молбата ми е да ми окажете помощ в тази посока.
Извинявай не разбрах -как така да изключиш ''етикетите'' ?

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
Аз се сещам само да върнеш заводските настройки и да го изключиш от контакта. Тогава като го включиш те пита да настройваш каналите и избираш какъв сигнал имаш.
Нищо чудно да има и друг начин без да губиш всички настройки, но не се сещам.
Довечера ще проверя.

parvans

• Гост
"Как да сменя региона, за да ми тръгне DVB-C тунера ?
Върнете фабричните настройки на телевизора и започнете наново да избирате език на меню , страна и регион.
Това става по следният начин-  влизате в в системното меню -заводски настройки, телевизора ви пита два пъти -потвърждавате- да.
Внимание! При връщането на заводските настройки телевизора ще нулира всички настройки които сте направили.

Натискайки два пъти "TV" на дистанционното - всяко негово натискане превключва между DVB-T и аналогов тунер.
Изключете етикети DVB-T тунер и аналоговият тунер ,защото блокират декодиращата карта и от време на време изписва "кодиран сигнал" и се налага да преминавате от цифрова на аналогова за да се оправи".

Това е текста, копиран от първия пост на Hristoslav2 и който послужи за моя въпрос. Може да не съм се изразил съвсем правилно!?

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
Сега разбрах. Това упътване е превод на инструкция от друг форум. За съжаление нямам такъв телевизор пред мен за да ти дам подробности. Eкспериментирай -би трябвало  да можеш да изключиш позициите на DVB-T и аналогов тунер от менюто.

zlobarov

• Гост
parvans
След като направиш това --> "Върнете фабричните настройки на телевизора и започнете наново да избирате език на меню , страна и регион.
Това става по следният начин-  влизате в в системното меню -заводски настройки, телевизора ви пита два пъти -потвърждавате- да. "

Ще иска да изключиш ТВто след това го пускаш избираш последователно език и страна/регион (пробвай с Финландия област "turku") след което или ще можеш да избираш с кои тунери да сканира (на V20 ме пита на X10 не.. ако те пита там маркираш с кои тунери да сканира)  или ще започне автоматично...
След края на сканирането превключването между тунерите се осъществява с копчето ТВ на ДУ.
Ако нещо не е ясно питай....