Автор Тема: Panasonic PDP / Faq - на първа страница, обсъждане, мнения  (Прочетена 213941 пъти)

steftzo

• Гост
Re:Panasonic PDP / Faq - на първа страница, обсъждане, мнения
« Отговор #210 -: Октомври 28, 2010, 14:19:35 pm »
Ако не планираш да кладеш огън вътре в нея едва ли ще се опуши :)
Като я монтираш на стената от задния панел до стената има поне 10-тина сантиметра. Не вярвам да се отрази топлината на самата стена.

Ми и аз така си мислех, но все пак ми се искаше да попитам за всеки случай :)

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
  • Публикации: 698
« Отговор #211 -: Октомври 29, 2010, 17:46:44 pm »
Ако не планираш да кладеш огън вътре в нея едва ли ще се опуши :)
Като я монтираш на стената от задния панел до стената има поне 10-тина сантиметра. Не вярвам да се отрази топлината на самата стена.

Ми и аз така си мислех, но все пак ми се искаше да попитам за всеки случай :)
При мен растоянието от телевизора до стената е 4,5 сантиметра и няма никакви проблеми.

viki72

• Гост
« Отговор #212 -: Ноември 12, 2010, 14:34:50 pm »
Колеги някой успя ли да модне Viera Cast ?
Може ли да се добави vbox7 например?

stavenger

• Гост
« Отговор #213 -: Ноември 29, 2010, 00:54:45 am »
Здравейте,миналата седмица си взех Р42G20 и като цяло съм много доволен. На DVB-C обаче някои HD програми имат само звук без картина. Това ме озадачи защото в съседния квартал на същата кабелна и Philips телевизор си показва всичко. Аз съм от Варна и съм на МСАТ. Някакви предположения на какво може да се дължи това?
Освен това EPG-то ми показва само текущото и следващото предаване, а стария кабелен приемник показваше няколко дни напред!

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #214 -: Ноември 29, 2010, 01:35:04 am »
Така е, показва само текущо и следващо.
Да не би да са кодирани тези канали или платени?

stavenger

• Гост
« Отговор #215 -: Ноември 29, 2010, 17:28:19 pm »
Бях сложил мойта карта в "Common interface" на Филипса, така че и да са кодирани картата ги чете. Явно друга е причината.
А за това EPG няма ли възможност да показва примерно  ден напред?

veszxr

• Гост
« Отговор #216 -: Декември 12, 2010, 20:32:53 pm »
Тъщата иска телевизор,а в момента в маркета са пуснали на разпродажба TX-P42G10E,имат две бройки,но са отваряни,утре ще ходя да ги гледам,как се проверяваха часовете,които е наработил,прегледах набързо началната страница,но не видях комбинацията за сервизното меню и къде точно в менюто се гледа,ако някой знае за друг магазин,където има бройки освен Техномаркет,да сподели,в Зора и Полиса ги няма,поне на сайтовете им!

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #217 -: Декември 12, 2010, 20:42:01 pm »
Сигурен ли си, че плазмата е добър избор за тъщата? :)
Вземи й едно евтино LCD - едва ли ще го оцени.

veszxr

• Гост
« Отговор #218 -: Декември 12, 2010, 21:16:53 pm »
Едното място откъдето ще се гледа  е под голям ъгъл,затова и препоръчах плазма,а и това ТВ беше от топ моделите за 2009,ти също си го препоръчвал!
Немога да намеря комбинацията за сервизното!

veszxr

• Гост
« Отговор #219 -: Декември 12, 2010, 21:39:20 pm »
Намерих я комбинацията на първата страница на темата,то било хотел меню,а не сервиз!
In order to display the Hotel mode setup menu, please
the following command (within 2 second).
[TV] : Vol. “Down” + [REMOTE] : TV/AV (3 times),
но къде са наработените часове !!!!!!

rony67

• Гост
« Отговор #220 -: Декември 12, 2010, 21:44:03 pm »
Здравейте, интересуват ме Панасониците през 2011г ,нещо ново-говори се за Z серията, ще се купува плазма, та да се подготвим ???

civica

• Гост
« Отговор #221 -: Декември 12, 2010, 22:15:06 pm »
Цитат : "  Проверка на заработените часове в новите плазми Panasonic серии G10 с помоща на Сервизното меню.
Оказва се че, в новите модели, по точно в G10, този ред не се вижда въобще. След като попаднете в в сервизното меню, отивате в SRV-TOOL и натискате ОК, - появява се друга таблица. Нужно е със стрелките да преминете в празният ред срещу ред  PTCT :00.00.00.00.00  и да натиснете на MUTE на дистанционното управление дотогава (приблизително 5 сек), докато не се появи ред, където са изписани часовете и колко  вкл/изкл. за извършени. Изхода от сервизното меню - натискате бутона on/off на телевизора. "

Panasonic PDP -влизане в сервизното меню
1.На панела за управление на телевизора (отстрани) натискаме  бутона "V -" , и докато е натиснат натискаме бързо три пъти подред цифра "0" /на дистанционното управление/ и след появяването на сервизното меню отпускаме.

За проверка на заработените часове
2. Натиснете само веднъж 'червеният бутон на телетекста' или бутона '2'  /Ако не става с червеният бутон или '2' пробвайте с 'ТЕХТ' (този до STTL)/.
3. Натиснете 'ОК' - влизате в SRV-TOOL
4. После отивате на празния ред срещу 01.01.01 и задържате 'MUTE' /виждате заработените часове и броя включвания и изключвания/
5. За изход задържате бутона 'EXIT' или гасите телевизора.

veszxr

• Гост
« Отговор #222 -: Декември 12, 2010, 23:18:59 pm »
Мерси!Утре ще го пробвам!

veszxr

• Гост
« Отговор #223 -: Декември 15, 2010, 12:25:59 pm »
Мерака ми да зарадвам тъщата с 42G10 онзи ден отмина много бързо след като видях единствените две бройки в БГ.
Бяха някакви брутални мостри най-вероятно бърсани за по-лесно с парцал за земя,и двете тв-та бяха с много надрани рамки,по панелите нямаше поражения,часовете не ги гледах изобщо,просто нямаше смисъл.
Огледах се за V10,и от тях имаше две мостри,но вече не ми се купуваше ТВ втора употреба,дори и да е за тъщата!
Все пак отскочих до конкурентната верига маркети,ако случайно има неотваряна G10 или V10.Първото го нямаше,а V10-та пак мостричка,единствена,но изглеждаше добре външно,нейния панел е по-труден за брутални интервенции от страна на персонала.Реших да видя часовете,на консултантите им беше много интересно,но като се появиха почти 4000 часа,350 и няколко включвания всичкия интерес изветря,най-вече моя!
Та в крайна сметка тъщата се сдоби с 42G20,чисто нов,неотварян,пак в промоция,навъртях му 3 минути докато го оглеждам.
За пореден път се обеждавам,че плазмата си е плазма (но не като Пионера де  ;D)Снощи го отворих и поразцъках малко,след като изчетох всичко от първата страница тук,за което още един път браво на съфорумците,че отделят време и улесняват хората,на които им се чете и занимава!Та така,да си гледат със здраве хората телевизорите!
Отивам да звъня в полиса да си търся гаранцията някъде,затрили са я някъде пичовете или пич....те!

Reotan

• Гост
« Отговор #224 -: Декември 20, 2010, 14:39:02 pm »
Здравейте,
Насочил съм се към плазма на Панасоник, изчетох доста материали и в крайна сметка изборът се свежда до PANASONIC TX-P42S20E и PANASONIC TX-P42G20E. Първоналчано се бях насочил към TX-P42S20E след бляскавите отзиви в ревюто на http://hdtelevizija.com (сайтът е хърватски и използвах гугъл транслейт), като линка към ревюто взех от AVguide.bg. От сайта твърдят че са измерили по-добър контраст при TX-P42S20E спрямо TX-P42G20E и спрямо V10:

"За сравнение:

V10 има 5797: 1 contrast ratio with a maximum luminance of 115.94 cd / m 2

G20 има 6069: 1 contrast ratio with a maximum luminance of 121.38 cd / m 2.

S20 има 7283: 1 contrast ratio with a maximum luminance of 145.66 cd / m 2.

Всички 3 модела имат ниво на черно 0.02 cd / m 2."

Тези дни обаче в Техномаркета свалиха цената на TX-P42G20E, който по каталог има контраст 5 000 000:1 спрямо 2 000 000:1 за TX-P42S20E и аз изпаднах в сериозна дилема - дали да вярвам на каталожните данни или на измерените от сайта?
Някой имал ли е възможност да сравни 2-та модела? Какъв  е вашия съвет при условие че се сравняват само панелите, а не  допълнителните опции като ДЛНА?