Автор Тема: Panasonic PDP / Faq - на първа страница, обсъждане, мнения  (Прочетена 214028 пъти)

koko_varna

• Гост
Re:Panasonic PDP / Faq - на първа страница, обсъждане, мнения
« Отговор #255 -: Ноември 08, 2011, 04:54:06 am »
Вградения тунер е MPEG2 , а не MPEG4, както се излъчват програмите у нас

Неактивен RossT

• Публикации: 21
« Отговор #256 -: Декември 13, 2011, 22:17:03 pm »
Мисля, че грешиш. В ръководството ясно си пише, поддържа и двата кодека....

Неактивен RossT

« Отговор #257 -: Декември 18, 2011, 10:08:41 am »
Ще съживя темета с един недотам приятен факт. Бях се насочил към покупка на 50" G30 или V30 и за нещастие (или обратното) попаднах на много дълга и неприятна тема в avforums за т. нар. зелено петно при плазмите на Panasonic от 30-та серия. Изглежда проблемът е доста разпространен заедно с чести оплаквания за проблемни "пиксели". някой тук да притежава плазма от тази серия, който може да сподели впечатления?

Недоволните там си връщат телевизорите в магазина, което знаем, че при нас би било трудно до невъзможно.

За референция google = Panasonic+green blob

Kikata

• Гост
« Отговор #258 -: Декември 23, 2011, 12:24:23 pm »
Здравей,аз имам плазма от споменатата серия ,по-конкретно модела е PANASONIC TX-P42GT30E...не виждам каквото и да е петно за момента и дано няма проблем за в бъдеще.Дълго време се колебаех дали да е плазма или LCD и дано  не съжалявам за избора си.Телевизора е на 1 седмица все пак и още не е разработен ,както си трябва...приемам съвети за надежден и тестван метод за разработване на плазма.При мен се ползва основно към РС-то и PS3-ка за филми и игри,пуснах му няколко 3D демота и филми,ефекта е поразяващ,доста по-добър от пасивната технология при LG...

Kikata

• Гост
« Отговор #259 -: Декември 23, 2011, 16:16:02 pm »
Искам да попитам как точно мога да вляза в сервизното меню на тв-то ,за да проверя дали е пускано като мостра и колко часа евентуално е работил преди покупката ?

Активен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #260 -: Декември 23, 2011, 16:41:05 pm »
На първа страница в тази тема е описано как се влиза в сервизното меню и как се проверяват часовете...
Добре е преди да се пита първо да се чете  :-X

Kikata

• Гост
« Отговор #261 -: Декември 23, 2011, 18:35:45 pm »
Сори,явно съм го пропуснал,въпреки че четох първа страница внимателно...

perder

• Гост
« Отговор #262 -: Декември 27, 2011, 18:04:30 pm »
Добър ден и от мен. Аз също съм вече горд собственик на panasonik 50g 30 , въпросните зелени пета не съм ги вждал и по-добре  ;D но пък имам друг интересен въпрос към нашите знаещи съфорумци. Та проблемът  ми е следния- като си включа компютъа посредством HDMI  и ми свива картината с поедин пръст отвсякъде. От къде ще мога да си я разпъна по-целия екран моля споделете...

Неактивен RossT

« Отговор #263 -: Декември 27, 2011, 22:16:58 pm »
Трябва да си махнех overscan опцията. При твоя модел не знам точно къде се намира, защото от това, което видях в магазина, менютата на 30-та серия са доста по-различни от предишните. А за зелените петна - по-добре не ги търси, че...

perder

• Гост
« Отговор #264 -: Декември 27, 2011, 22:41:41 pm »
каде по точно да  я търся тази опция на телевизора
Ако по подробно и да е на български
Благодаря ви предварително

Kikata

• Гост
« Отговор #265 -: Декември 29, 2011, 00:02:12 am »
Колега,въпросните "зелени петна/отенъци" си личат най-вече на бял фон,обикновено изчезват след ъпгрейд на фърмуера с по-нов или след първите 100-200 часа разработване.Относно орязването на картината,при мен се оправи с преминаване към THX режим на картината и спиране на overscan функцията...Честито за новата придобивка  ;)

perder

• Гост
« Отговор #266 -: Декември 29, 2011, 16:33:08 pm »
Да на THX режим съм но не мога да открия тази опция overscan пишете къде точно в менюто да я намеря, моля Ви! А за зелени оттенъци и петна и помен нямам от тях и по-добре и весели празници от мен.

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #267 -: Декември 29, 2011, 18:19:52 pm »
Menu-Setup-Other Settings-16:9 Overscan. Трябва да е на OFF при подаване на HD резолюция, особено 1080р.

perder

• Гост
« Отговор #268 -: Декември 30, 2011, 19:36:53 pm »
Да всичко е така само дето немам 16:9 Overscan в менюто Other Settings, има само Power on Preference, Power Save i Time Zone

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #269 -: Декември 30, 2011, 19:49:32 pm »
Трябва май да си включиш Advance настройките.