Автор Тема: Panasonic PDP / Faq - на първа страница, обсъждане, мнения  (Прочетена 213918 пъти)

Неактивен RossT

• Публикации: 21
Re:Panasonic PDP / Faq - на първа страница, обсъждане, мнения
« Отговор #270 -: Декември 30, 2011, 22:44:12 pm »
Да на THX режим съм но не мога да открия тази опция overscan пишете къде точно в менюто да я намеря, моля Ви! А за зелени оттенъци и петна и помен нямам от тях и по-добре и весели празници от мен.

Като ти чета въпросите, зелените петна ще видиш, ако изскочат от телевизора и цопнат на земята... Overscan ще намериш в менюто Picture-Advanced settings. Advanced са на втората страница, може би затова не можеш да ги намериш.

За изчезването на петната след FW upgrade или 200 часа - иска ми се колегата да беше познал, но вече и за мое съжаление е далече от истината. От вчера съм собственик на 50VT30, която поне до момента няма проблеми с лоши пиксели, а зелените петна си ги има, но при мен са не много наситени. Имам една вертикална ивица вляво от центъра, относително голяма е, но интензитета на зеленото е слаб и не дразни. Дано си остане така! Другата 50 VT30, която гледах имаше концентрирано зелено петно почти в средата и беше ясно видимо. Иначе черното на телевизора е извънземно дълбоко, предполагам, че ще остане впечатляващо дори и след неизбежното му намаляване след 1000 часа.

Kikata

• Гост
« Отговор #271 -: Декември 31, 2011, 00:13:55 am »
Аз смених тв-то с чисто нова бройка и вече не се забелязва онова тинясало бяло,което го имаше при предната бройка,която се оказа мостра на 1700 часа...Може и да се дължи на това,че ъпгрейднах фърмуера от 1.306 на версия 1.318,но може и да не е това причината.Както и да е,аз адски много почвам да се дразня ,четейки предните коментари,че дори и при флагманската VT серия ги има тези зеленикави отенъци...Това не говори добре за Панасоник.

perder

• Гост
« Отговор #272 -: Декември 31, 2011, 19:24:01 pm »
Благодаря Ви за търпението и изчерпателните отговори с, който ме одостоихте! За моя жалост след като го изключих картината ми се сви още повече - лошо. Явно съм сляп, но наистина '' зелентий'' по екрана си не виждам (дано да не съм до такава степен слепец, че да чакам да потече ''зелено''), за сега ме дразнят само черните ленти отстрани и липсата на бг. субтитри от USB-то. От мен весело посрещане на новата година!!!  P.S. Черпете се с мярка....

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #273 -: Декември 31, 2011, 20:10:33 pm »
Не са ти подходящите настройката на видео картата. С изключен Овърскан телевизора показва това, което подава компютъра, без да реже нищо.
Търси проблема другаде.
За БГ субтитри търси програмката VieraSRT, но да знаеш, че са адски дребни и едва ли ще ти свършат работа.
Търси друго решение.

Неактивен RossT

« Отговор #274 -: Февруари 03, 2012, 01:18:32 am »
Panasonic са признали за проблема със зелените петна на 30-тата серия и в UK имат сервизни инженери, които обикалят домовете на собствениците с проблемни телевизори. Интересно дали някой тук ще го огрее? Актуализацията не може да се прави от потребителя и не е софтуерен update....

perder

• Гост
« Отговор #275 -: Август 21, 2012, 19:11:59 pm »
Здравейте отново! Гледам че темичката не е помръдвала отдавна и реших да я поразмърдам с едно въпросче, та роблемът е че преди около два месеца забелязах, че ми остава част от логото на FOX LIFE и по-точно само LIFE. He сме прекалявали в никакъв случай с гледането на тази програма, поради липсата на каквото идабило свободно време(но пък върви им обяснявай на чичковците в сервиза), доколкото съм запознат е нормално да се появяват такива забележки, но след няколко часово спиране те изчезват, ама не и в този случай. Та въпросът ми е това нормално ли е за тв. от този клас на около половин година експлатация моделът е 50G30, днес ходих до сервиза в Габрово, но милите нищо не можаха да ми кажат, щели да пуснат запитване в София и т.н.т... Щкам отговор с нетърпение, и предварителни Благодарности ...

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #276 -: Август 21, 2012, 20:06:07 pm »
Прикакви условия го забелязваш това life? По принцип то е бяло, а много сериали ги дават с черните ленти отгоре/отдолу, което е най-неблагоприятно за плазмата. Аз винаги ги махам тези ленти със Zoom1 режим и не съм имал проблем.
Всъщност имам проблем с логото на бТВ, но това е друга история.

perder

• Гост
« Отговор #277 -: Август 22, 2012, 22:32:44 pm »
Стана ми интересно какви са твоите проблеми с това лого защото и то е бяло, както в моя случай, само че на друга програма. При мен се забелязва най-добре на бял или светъл фон като сянка (остстъчна картина). Подобнно нещо забелязах и в горния десен ъгъл с EURO SPORT, но на другия ден го нямаше(както попрринцип би трябвало да е).Днес в иза ми пойскахха да им занеса документите наа тв-то за да ми го заверял, че това не бил гаранционен проблем(А ЗАЩО?) естевено бил съм прекалил с гледането >:(  Как мога  да си проверя екрана за дефекти и защо това не е гаранционен проблем???

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #278 -: Август 23, 2012, 01:49:30 am »
При мен логото на бТВ се прогори защото временно при мен живяха 2 баби и се оказа, че те по цял ден /близо 12 часа/ гледат само този канал, всеки ден. Това определено не са нормални условия за ползване и логично доведоха до този проблем. След преминаване в по-разумен режим на гледане - почти никаква телевизия - отпечатъка се намали до наполовина, но пак е видим на определени фонове - бял или по-светъл равен.
В ръководството ясно е описано, че проблема не се покрива от гаранцията.

nikisun

• Гост
« Отговор #279 -: Август 23, 2012, 08:19:54 am »
Да попитам ползвате ли си плазмите за работа с компютър. Понякога си пускам някоя игрица (в момента съм с LCD) за по 2-3 часа. Такава употреба би би била проблем за плазма предвид статичните елементи от интерфейса на играта?

Неактивен RossT

« Отговор #280 -: Август 28, 2012, 21:42:48 pm »
Аз играя на Xbox често, но и много често си "пера" екрана със break in слайдове или белия scrolling bar от менюто на телевизора.  Нормално е да има задържане на изображение, но трябва да изчезва след известно време.

perder

• Гост
« Отговор #281 -: Август 30, 2012, 14:32:07 pm »
Като стартирам  този scrolling bar , колко време е нормално да работи за да има някакъв ефект и какво му е точно предназначението?

Неактивен RossT

« Отговор #282 -: Септември 06, 2012, 16:25:22 pm »
Докато се махнат задържаните лога. Ако не виждаш такива, не го пускай. Няма риск да да прекалиш с употребата.

aliudmilov

• Гост
« Отговор #283 -: Октомври 16, 2012, 12:47:57 pm »
Здравейте,

тъй като съм нов с плазмен телевизор P42GT20E исках да Ви попитам нещо което не можах да намеря в FAQ-a:
След автоматично търсене на канали от аналоговия вход(кабелната) почти всички канали са без звук или с грешно настроен такъв без БНТ ... моля Ви кажете ми какво трябва да му задам като местоположение за да може да ми настрои правилно каналите. Другият вариант е аз ръчно да ходя и да ги настройвам един по един :( Благодаря предварително.

Неактивен sss

• Публикации: 95
« Отговор #284 -: Октомври 16, 2012, 13:43:17 pm »
При първоначалното инсталиране коя държава си избрал?
Предполагам ТВ-то е сложило грешния стандарт за зук.
Има ли опция за смяна BG <> DK?