Автор Тема: Проблем с разположението на тонколони.  (Прочетена 13691 пъти)

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re:Проблем с разположението на тонколони.
« Отговор #15 -: Април 08, 2012, 00:03:35 am »
Темата е чудесно озаглавена.
Имаме именно проблем с разположението и дори не става дума за проблем от акустична гледна точка, а чисто физически - в това... екстравагантно помещение е трудно да се разположат озвучителни тела, така че да не пречат.

Дори да успееш да нагласиш колоните така че вратите да се използвят  горе-долу нормално, се сблъскваме с друг проблем - озвучителните тела се очертава да са доста близо освен до задната - и до страничните стени.
Това уви в нито един вариант не е добра ситуация.
При такъв бюджет и твоите вкусове за музика, бих ти препоръчал нещо като Klipsch RB 81, но при така създалата се ситуация, мисля че по-безпроблемен вариант би бил Klipsch RB 61 - на хубави стойки или ако наистина няма къде - на стойки на стената от двете страни на процореца, плюс хубав субуфер, който можеш да разположиш под телевизора без да пречи на движението и освен че би ти предложил качествен бас, мисля че би спестил доста акустични проблеми, свързани с разполагането на по-големи озвучителни тела в ситуация като твоята.

За да се вмъкнеш в боджета, ако не те притеснява да купуваш втора ръка компоненти - в момента и RB 61, и хубав субуфер се продават от потребители на форума, в съответния раздел.

Неактивен PIP

• Публикации: 44
« Отговор #16 -: Април 08, 2012, 09:53:10 am »
При този вариант, ако вземеш колони със заден порт, които ще имат въздух да 'дишат' и да 'хвърлят' сцена назад остава физически да не те притеснява разположението им. Аз дори бих препоръчал озвучителните тела да се издърпат далеч от стените.

H8me

• Гост
« Отговор #17 -: Април 08, 2012, 10:58:55 am »
Горе- долу нещата почнаха да се изясняват (y) Някой може ли да ми каже нещо за KEF Q300? Засега съм се ориентирал към тях, но за съжаление ще мога да ги чуя чак Май месец.

Неактивен drpetar

• Публикации: 239
« Отговор #18 -: Април 08, 2012, 12:23:14 pm »
Относно KEF Q300 виж тази тема: http://www.avguide.bg/forum/index.php?topic=1444.msg9270#msg9270
Лично аз съм слушал KEF iQ30, звучат много детайлно и чисто, едновременно с това за мен прекалено студено и сухо. Сравнявах ги с Mordaunt Short Mezzo 2 и предпочетох вторите :) Но всичко е въпрос на вкус, добре е да ги чуеш предварително.

Също така не пренебрегвай предложението на Rudra за Klipsch RB-61 или 81. Доста хора ги харесват, особено за този стил музика, който ти посочваш.

Освен това, ако наистина можеш да изтеглиш колоните напред, така както PIP ги е нарисувал, наистина можеш да помислиш за колони със заден бас рефлекс, напр. Monitor Audio RX-1 + субуфер или Monitor Audio RX-2. Обаче отново остава проблема с близостта на колоните до страничните стени.

Доколкото знам, колоните със затворен обем имат по-малко претенции откъм разположение и близост до стени, но не съм сигурен дали има такива, които да се вместят в бюджета ти. Напр. ATC SCM-7 или 11. Има колеги от форума с такива колони, разгледай в раздела Моята система.

H8me

• Гост
« Отговор #19 -: Април 10, 2012, 22:04:22 pm »
Изглежда ще го бъде предложението на Pip, ще разположа колоните по посочената схема - в момента съм се спрял на следните тонколони, които за съжаление ще имам възможност да чуя другият месец:
 - Klipsch RB81;
 - Dali Ikon2;
 - KEF Q30;
 - Monitor Audio RX2;
Усилвателя който ще ползвам е Creek Evo 2, като засега съм се ориентирал към грамофон Pioneer PL518. Всякакви коментари и предложения са добри дошли :) опита ми в тази сфера за съжаление клони към нула :)