Автор Тема: Помощ за избор на колони за Marantz PM7004  (Прочетена 11478 пъти)

vankata86

• Гост
Здравейте,

имам нужда от помощ при избора на колони за Marantz PM7004. Помещението е около 14 квадрата, така че букшелфки може би ще са по-добрият вариант. Първоначално идеята ми беше за Monitor Audio RX2, но сега се двоумя между тях и Mordaunt Short Mezzo 2. Тъй като вносителят на вторите в момента подготвя нов шоурум, няма къде да ги чуя. Затова ще съм много благодарен, ако споделите опит - кой от двата варианта би бил по-удачен за въпросния усилвател. Евентуално сравнение между тях би ми било много полезно. Разбира се ще се радвам и на други предложения. Музиката, която слушам е в доста различни като звучене жанрове - джаз (Melody Gardot, Jill Barber, Norah Jones, Katie Melua...), рок (Dire Straits, Scorpions, Guns N' Roses, Status Quo...), поп и много рядко класическа.

Неактивен p100ynov

• Публикации: 133
Re:Помощ за избор на колони за Marantz PM7004
« Отговор #1 -: Юни 12, 2012, 23:45:06 pm »
Историята на вносителя на Mordant Short с новия шоуруум, както би казал "любимият" спортен коментатор Пепи Василев, отдавна не е модерна тема, така че не разчитай скоро да можеш да чуеш въпросния модел. Дано ме опровергае де...
Даже и да случиш на 10 човека, които са слушали конкретните 2 модела озвучителни тела, не смятам, че тяхното мнението трябва да определящо за избора ти, защото почти всичко е въпрос на вкус. Понеже все пак питаш, аз все пак ще отговоря - бих заложил на Monitor Audio по няколко причини - има ги, можеш да ги пипнеш, да ги чуеш, според мен си пасват с Marantz-а и като цяло според мен са едни... да го кажем по-завършени и балансирани като звук колони, с малко повече (имайки предвид класа и размера) бас фундамент, доколкото може да се говори за такъв имайки предвид обстоятелствата в скобите:)
Успех!
you're nobody without a naim

Неактивен drpetar

• Публикации: 239
« Отговор #2 -: Юни 13, 2012, 01:44:18 am »
Здравей,

Аз съм с Marantz PM-6003 и MS Mezzo 2 и мога да кажа, че за мен звучат чудесно. За 14 м2 смятам, че букшелф са оптимален вариант. Нужни са ти и добри стойки. Вероятно си от София, ако беше от Варна можеше да дойдеш у дома да ги чуеш. MA RX2 съм слушал за много кратко в друга система и не мога да направя сносно сравнение, но сами по себе си са много класни колони с вероятно по-добър бас предвид 8 инчовия ууфър, не знам как си пасват с Маранц, но поне тях можеш да чуеш. Досадното при тях е изискването за сравнително голямо отстояние от задната стена. Между другото гледам че имаме сравнително сходни музикални вкусове :) Какъв ти е източника?

VB studio HI-FI

• Гост
« Отговор #3 -: Юни 13, 2012, 11:23:31 am »
Здравейте,

В София има толкова голям избор на модели и цени в тази категория, че е неразумно да си ограничавате избора само с два модела (на практика с един).
Имате усилвател, а навярно и източник...
Отделете си време и спокойствие за тестове преди да изберете.

Успех!

vankata86

• Гост
« Отговор #4 -: Юни 13, 2012, 12:09:00 pm »
Работата е там, че не съм от София и не ми е възможно да бия път без конкретна идея за покупка и за това се надявам да ме насочите към няколко определени варианта, които впоследствие да ида да чуя и да избера измежду тях. Тези два модела, за които съм писал, са само първоначална идея според нещата, които съм чел по форуми и ревюта, но ще се радвам да споделите опит и с други такива в този клас.

Неактивен ivogmarinov

• Публикации: 141
« Отговор #5 -: Юни 14, 2012, 00:53:12 am »
Привет!Аз имам тонколони Focal и усилвател Marantz,и моето мнение е,че си пасват  добре и това е още един вариант. Отдели внимание и на кабелите!

vankata86

• Гост
« Отговор #6 -: Юни 14, 2012, 20:49:48 pm »
Здравей, ivogmarinov,
благодаря ти за отговора. Аз бях отписал Focal като вариант, защото имам впечатление за тях, че са с по-ярък звук и имайки предвид, че усилвателите на Marantz също са склонни да звучат откъм ярката страна, мислех, че ще стане прекалено и няма да им се получи заедно. Но да чуе човек от първа ръка мнение за комбинацията си е полезна информация. Кой модел са твоите?

iwoto

• Гост
« Отговор #7 -: Юни 14, 2012, 22:05:23 pm »
Аз също бях с Маранц PM80/Фокал 706 и на мен комбинацията на определени песни ми идваше малко остра.Други звучаха супер.
Така или иначе продадох Маранца ,въпреки че беше много хубав усилвател.

CP

• Гост
« Отговор #8 -: Юни 15, 2012, 11:29:13 am »
Аз имам Monitor Audio RX2, но са в комбинация с Денон, така че не мога да се включа с мнение, само едно допълнение - ако решиш да вземаш тези колони, идеалните стойки за тях са Atacama SL600, които мисля не се продават в България, аз си ги поръчах от чужбина - колоните са големи и на тези стойки, които са на сравнително прилична цена стоят чудесно.

От колоните съм много доволен, наистина обаче трябва разстояние от стената.

Неактивен ivogmarinov

• Публикации: 141
« Отговор #9 -: Юни 16, 2012, 10:31:05 am »
Тонколоните са Focal Chorus 714v наи-малките стоящи,а усилвателя е Marantz PM7200.Определено изпъкват  високите,по звънки са на места,което на мен ми харесва.Детайлни,няма бумтене,единствено в началото ми се струваше че ми липсва малко бас.От тестовете с кабелите според мен най добре си паснаха с Kimber и Nordost.Аз съм с Nordost :)!

Неактивен ivaylo10

• Публикации: 104
« Отговор #10 -: Август 26, 2012, 01:23:39 am »
Можеш да обърнеш и внимание на KEF, в момента усилвателя ми е маранц pm 8003 и цд-то от същата серия. Аз на времето се спрях на kef iq70. Вече не се произвеждат, заместени са от q700. Едно от нещата с което се съобразявах тогава е колоните да са 8 ома. Тези усилватели са 2 по 70 на 8 ома и 2 по 100 на 4 ома и осем омовите колони биха били по добър вариянт.