Здравейте.
Най-накрая се сдобих и с RXFX, с което слагам края (засега

) на изграждането на системата ми за домашно кино, път продължил близо три години. Кабелът, с който ги вързах е QED 79 Strand. Предпочетох го пред QED Micro, заради по-голямото му сечение 2.5 mm, което доколкото четох при по-голяма дължина на кабела е за предпочитане (пуснах 2 х 16 метра). Относно кабела, имаше алтернативи на подобни цени от други производители, по-специално гледах Fisual и Van Damme Blue, но реших да остана на QED, първо защото всички останали кабели са ми QED и второ алтернативите бяха по-дебели /с двойна изолация/. Разбира се, цената беше от важно значение, затова не отидох на QED Original, който при тая дължина ми беше доста скъп.
Засега съм вързал всичко временно, но тия дни ще се дупчи, за да ги закача на стената. Тук вече имам голям проблем.
Първо, зрителната позиция е доста встрани, не е централна, близо е до стена /по-точно до комин/. Второ, диванът, от който се гледа е залепен за стената, отзад няма място. Както и да го мисля, не ми се вижда възможно да ги сложа отстрани, затова обмислям, да ги сложа на задната стена, обаче едната тонколона ще бъде почти над главите ни или може би съвсем малко встрани, за да не бъде пък и съвсем близо до страничната стена. Няма как да експериментирам преди да се дупчи, в момента временно са отстрани, но са ниско, даже под нивото на главите, да не говорим, че едната съм я сложил в секцията, която е на страничната стена. Не съм пускал и Audyssey, щото не виждам смисъл и в момента звукът не ми харесва особено. Пробвах di-pole и bi-pole режимите, мисля, че повече ми харесват като bi-pole. Чета противоречиви мнения къде е най-добре да се слагат и направо се обърках...