Автор Тема: Първи стъпки към домашно кино - системата на CP  (Прочетена 38567 пъти)

CP

• Гост
Възползвам се от поканата на Rudra да пусна снимки на моята система /в развитие/:

• Телевизор - Panasonic TX-P50G20
  • Ресивър - Denon AVR-1912
  • Тонколони - Monitor Audio Silver RX2
  • Стойки - Atacama SL600
  • Кабели - QED Silver и QED Original - bi-amping
  • Мултимедиен плеър - WD TV Live Hub

Искам по-нататък да добавя и останалите компоненти от Silver RX серията на Monitor Audio /без субуфера, за който и без това няма да има място/  :)

iwoto

• Гост
Re:Първи стъпки към домашно кино - системата на CP
« Отговор #1 -: Юни 28, 2012, 19:23:30 pm »
Честито, със здраве да си слушаш любимата музика (rock) и филми.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1871
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #2 -: Юни 28, 2012, 20:00:52 pm »
Честито и успех в скорошното доизграждане на системата! :)

Опитвал ли си как ще се отрази на звука поставянето на плътен килим пред озвучителните тела?
Телевизорът ми се струва твърде високо, налага ли нещо да е така поставен или просто така ти е по-удобно за гледане?

vessk0

• Гост
« Отговор #3 -: Юни 28, 2012, 20:43:37 pm »
Супер е системата, и от мен поздрави! Харесва ми добрия подбор на компоненти, доста е балансирано. :)

Струва ми се че колонните кабели са много дълги, хубаво е да са равни дължини за лява и дясна и по възможност максимално къси. Гледай посоката да е една и съща за каналите.

Това, което ми се набива на очи е "голотата" на помещението. Постарай се да постелиш дебел килим на пода и да помислиш за стените, я някакви плътни завеси, я повече етажерки, секцийки и прочие, които да изпълняват ролята на дифузер.

Какви са размерите на помещението?

CP

• Гост
« Отговор #4 -: Юни 28, 2012, 21:26:51 pm »
Благодаря ви, само дето не е за честитене, защото е в тоя вид от края на лятото на миналата година  :)

За килима - знам, че ще подобри звученето, но трябва и други неща да балансирам вкъщи, освен аудиото  :) С две малки деца сме, които учудващо досега пазят играчките на татко си... Стараем се да има по-малко прах, затова няма и пердета.

Телевизорът се наложи да го поставим малко по-нагоре за да има достатъчно височина, осигуряваща нормална зрителна позиция при разни пречещи предмети по средата на стаята /има маса/. Но установихме, че височината ни е добре за гледане.

За гората от кабели трябва да се направи нещо. Сбърках с дължината, когато ги купувах, явно да се подсигуря. Те са с еднаква дължина, но като са и дублирани + кабелна, интернет и т.н. става страшно.

За в бъдеще се чудя дали да поставя центъра на стената под телевизора /макар че не ми се дупчи още/ или върху масичката. Също така за съраундите - има възможност за монтаж на стената, но може да се сложат и на стойки.

За помещението - никога не съм знаел колко е точно. Някъде около 25 кв.м., със сигурност не е повече. Тия колони са му предостатъчни  :)

Неактивен dimstanchev

• Публикации: 57
« Отговор #5 -: Юни 28, 2012, 22:47:51 pm »
Пожелавам ти да продължиш с граденето на системата, но без субуфер според мен не може да се мине за домашно кино... а и RXW12 е доста компактен по размери 12 инчов бас.

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #6 -: Юни 28, 2012, 23:13:03 pm »
Със сигурност денивелацията между екрана и центъра, сложен на масичката, ще води до нежелан ефект.
Дано имаш възможност за сваляне на телевизора с 30-40 см.
Направо ти завиждам, че жена ти търпи тия кабели както са :)

Неактивен drpetar

• Публикации: 239
« Отговор #7 -: Юни 29, 2012, 10:03:36 am »
Честито за системата, със здраве да си я слушате и гледате  :)

БТВ субуферът си е субуфер. Пък и не е нужно да е МА RX.

CP

• Гост
« Отговор #8 -: Юни 29, 2012, 18:16:26 pm »
Направо ти завиждам, че жена ти търпи тия кабели както са :)

На това много се смях  :)

По въпроса за субуфера - не съм го изключил съвсем като вариант, да стигнем дотам. Обаче от това, което съм чел нямам идея къде може да се сложи - гледам, че го слагат обикновено до някоя от предните колони или в ъгъла, при мен обаче мястото е ограничено. Принципно тия колони са си доста басови, но е ясно, че със субуфер звученето ще бъде съвсем друго.

vessk0

• Гост
« Отговор #9 -: Юни 29, 2012, 21:25:32 pm »
Ако вземеш флоорстендъри дори от същата серия, а тези отидат като задни, може и без суб да минеш, аз съм много доволен от баса, макар и да не са такива. :)

Неактивен dimstanchev

• Публикации: 57
« Отговор #10 -: Юни 30, 2012, 22:56:54 pm »
За домашно кино каквито и да са колните не става без субуфер, аз пробвах ли пробвах, дори субуфери сменях за да се получи нещо. Ако е само за музика това е друг въпрос...

CP

• Гост
« Отговор #11 -: Януари 08, 2014, 12:09:03 pm »
И така, на път съм да довърша най-накрая домашното кино, искам да кажа, за който сега е тръгнал по тоя път, че се радвам на решението си за поетапно изграждане на системата и че не се хвърлих на евтин вариант "всичко в едно", да не говорим, че всяко ново допълнение радва все едно цяла нова система си си купил  :)

Добавих центъра от същата серия Monitor Audio RX /при първа възможност ще добавя снимки/, пасна идеално като звук. При филми с HD звук, например DTS HD, не мога да си представя, че може да звучи по-добре /е, знам че може, но на мен повече не ми трябва, затова вероятно никога няма да отида да чуя златната серия GX  :)) Жената каза, че по-добре на масичката да я сложим, отколкото да дупчим, стои добре.

В момента търся да реша въпроса и с RXFX колоните. Жената пак не ще да дупчим и сигурно ще ги слагам на стойки, колкото и да не ми се искаше.

Вече почти узрях и за идеята за субуфер, затова се надявам да получа малко съвети тук.

Харесват ми субуферите на REL, поне по отзиви и на картинка. Мислех за Т7, Т5 или някои от старата серия, обаче попаднах на страхотни отзиви за субуферите на BK - XLS 200 и XXLS 400. Тези на картинка малко по-малко ми харесват от на REL, макар че предполагам зависи от цвета. Това може би не е толкова важно, все пак ще стои на земята и няма толкова да се набива на очи, а може и да няма особена разлика на живо. По отношение на цена/възможности обаче изглежда са доста по-добър вариант. Проблемът основно е къде ще го сложа.

Оказа се, че не съм бил точен, като писах размера на помещението, наскоро си прегледах етажния план - 30 кв.м. е, не знам защо си мислех че е по-малко. Въпреки това ми се струва, че разликата в мощността на субуфера за мен едва ли ще е от значение.

Всякакви съвети са добре дошли.

Неактивен Invisigoth

• Публикации: 36
« Отговор #12 -: Януари 08, 2014, 12:51:55 pm »
За съраундите, мисля че спокойно можеш да минеш с BXFX. Като за дупченето ще е хубаво да убедиш жената в обратното. Все пак дупките остават скрити зад колоната. Като притежател на BK XXLS400 те уверявам, че на живо изглежда страхотно. Изработката е много кадърна и Black Ash финишът мисля, че е ако не същият то е много близък до този на твоите колони. Предлагам ти тема за размисъл: Вместо да се хвърлиш на REL T1, примерно, обмисли комбинацията XXLS400 + Anti Mode 8033.

CP

• Гост
« Отговор #13 -: Януари 08, 2014, 14:01:40 pm »
Благодаря за съветите.

За съраундите съм решил да си остана на RX линията, даже и от естетически съображения  :)

Ще има ли съществена разлика в звученето, ако задните са на стойки? Зрителската позиция не позволява разстояние зад дивана, който е опрян до стената, така че ако са на стойки, ще дойдат малко отстрани.

Тая сутрин мерих къде мога да сложа суба, единственият вариант е да изместя масичката наляво или надясно и да го вместя между нея и едната фронтална колона. Не знам дали ще стане много читаво. Гледах размерите на XXLS 400, който си е направо големичък, но може би ще се побере.

Мерси за идеята за Black Ash финиша, не се бях сетил, че може да е близък цвят.

Тоя Anti Mode звучи интересно, хвърлих едно око, но може да остане като идея за бъдещето, щото няма да стане интересно, ако всичко свърши  :)

CP

• Гост
« Отговор #14 -: Януари 29, 2014, 12:17:40 pm »
Пускам снимка на центъра, вързах го с QED Original. Междувременно поръчах  BK XXLS 400 Black Ash (отново благодарности на Invisigoth за съвета), чакам го да дойде до 2 - 3 седмици и ще пиша после как се е получило.