Автор Тема: Избор на стерео система до 3000лв.  (Прочетена 20380 пъти)

vessk0

• Гост
Re:Избор на стерео система до 3000лв.
« Отговор #15 -: Август 08, 2012, 19:47:11 pm »
Ако мериш тези 50см от задната стена на ОТ и стената на стаята е повече от идеално! Дето се вика може и по-плътно към стената да ги залепиш и да запушиш бас порта, отново ще заспят с хубави стойки. Focal съм слушал и са много хубави колони, но не и за музиката, която ще слушаш, освен ако не си вземеш субуфер, което усложнява нещата.
Разходи се да чуеш Dali колоните в този бюджет, чувал съм добри думи за тях за рок музика, също така има колега във форума с Dali ОТ, може да се свържеш с него за повече инфо.

Активен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #16 -: Август 08, 2012, 20:08:25 pm »
Запушването на бас-рефлекс порта, често води до изменение в цялостната звукова картина и компрометиране на звука като цяло! Не бих го препоръчвал освен в съвсем краен случай!

Цитат
Дето се вика може и по-плътно към стената да ги залепиш и да запушиш бас порта, отново ще заспят с хубави стойки.
vessk0, това пробвал ли си го с Focal 807V или отново говориш на изуст? Това, че една колона е с преден порт, не означава че е предвидена да свири добре блиизо до стени, да не говорим пък за - залепена до стена (wtf). Наивно е да се мисли, че проблеми с баса се създават само в посоката, на където е отворен порта!

iwoto

• Гост
« Отговор #17 -: Август 08, 2012, 20:24:31 pm »
Focal съм слушал и са много хубави колони, но не и за музиката, която ще слушаш, освен ако не си вземеш субуфер, което усложнява нещата.

Веско , Фокала има доста добър бас.По повечето ревюта казват ,че 706 е като на малък флорстендер.
Може и да не слизат много ниско , но басът е плътен и силен.
807 са с по-големи драйвер и кутия , което води и до още по-добър бас.
Колоните са супер за инструментална музика ,включително и рок,но проблема според мен е от лошите запиши,особенно при хард бандите.
От друга страна,вероятно след закупуването на новите колони ще си промениш и вкуса,простно песни които си харесвал не звучат добре а други ,които не си предполагал ,ще слушаш с голям кеф.
Това се случва при много хора,при мен също.

kalints

• Гост
« Отговор #18 -: Август 08, 2012, 21:13:53 pm »
Да, това с промяната на вкуса е много вероятно да се случи, след като ще мога да чувам всичко по друг начин.

Много се замислям за този DAC:

NAD C446 BEE

Ако мога просто да го бодна в рутера и да не се занимавам с кабели и връзки към компютъра и другите ми устройства в тази мрежа направо ще се родя. В комбинация с този Фокал:

Focal Chorus 807V

всичко ще излезе на доста разумна цена за мен. Като сложа стойките + някаква масичка за усилвателя ще надхвърли 3000 лв, но пак няма да е прекалено много. Какво мислите за тази комбинация?

Активен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #19 -: Август 08, 2012, 21:16:25 pm »
В комбинацията, която си споменал, липсва усилвател :)
А NAD C446 BEE, не е просто ДАК, а завършен източник - стриймър.

Неактивен dimitar_genchev

• Публикации: 8
« Отговор #20 -: Август 08, 2012, 21:22:36 pm »
За промяната във вкуса съм напълно съгласен , аз след смяната на колоните започнах да заслушвам и доста различни стилове музика :) . Не знам защо обаче масово се надъхват хората за Фокал , МА и Клипш. Не че съм голям специалист и разбирач , но според мен има и други марки които си заслужават , например Epos и atc горещо ги препоръчвам. Най реалната препоръка към бъдещият купувач , слушайте всичко което има на пазара по няколко пъти и след това купувайте :) . Успех :)

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #21 -: Август 08, 2012, 21:29:29 pm »
Не бих нарекъл NAD C446 BEE DAC. Това си е мрежов аудио плеър. Не че няма да ти свърши работа, нямаш нужда от външен DAC с него, но нямаш опция да вържеш външни цифрови източници.
Ти прецени дали ще са ти нужни сега или занапред. Иначе е много удобен уред. Особено със управлението си по WiFi през Android/Apple.

Помисли и за вариант Sonos мрежов плеър + NAD 356 със вграден DAC.

Моите наблюдения от 2-3 модела колони на Focal е че не са подходящи за тежка рок музика. Аз също слушам такава и не ми допаднаха. Не е заради липса на бас или нещо такова. Аз дори предпочитам по-слаби ниски, но по-качествени, но някак не им се получаваше. Monitor Audio се справиха доста по-добре като тембър и динамика.
Не отричам, че с подбран усилвател би могло да има някакво подобрение.

kalints

• Гост
« Отговор #22 -: Август 08, 2012, 22:15:42 pm »
NAD 356 със вграден DAC е ок, но кои Monitor Audio колони имаш предвид? Трябва ми нещо, което е все пак сравнително близо до стената, а не чета много хубави неща за BX колоните.

NAD 356
SONOS CONNECT
Focal Chorus 806 V

До колкото чета Focal Chorus 806 V е доста подходящо за всякакъв вид музика - рок или не. Би трябвало също да е долу горе ок малко по-близо до стената.

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #23 -: Август 08, 2012, 23:25:43 pm »
Както каза колегата каквито и колони да вземеш е задължително да ги отделиш от стената.
Дали ще са 10-12 см. по-близо или далече спрямо стената не такава драма. Като гледам разположението ти не виждам защо те притеснява това.
Не че Focal 807 е лоша колона. Звучи добре, изглежда страхотно за този бюджет. Специфична е като тембър и някой му харесва на друг не.

iwoto

• Гост
« Отговор #24 -: Август 09, 2012, 00:01:47 am »
За промяната във вкуса съм напълно съгласен , аз след смяната на колоните започнах да заслушвам и доста различни стилове музика :) . Не знам защо обаче масово се надъхват хората за Фокал , МА и Клипш. Не че съм голям специалист и разбирач , но според мен има и други марки които си заслужават , например Epos и atc горещо ги препоръчвам. Най реалната препоръка към бъдещият купувач , слушайте всичко което има на пазара по няколко пъти и след това купувайте :) . Успех :)

И задължително на прослушване със собствени дискове.Когато слушах аз в магазина ,нямаше нищо от това което слушам или поне нищо познато, съответно нищо не установих.Вземаш си любимите песни на диск и отиваш. (y)
 (y)

bishan

• Гост
« Отговор #25 -: Август 09, 2012, 12:27:50 pm »
Здравейте, позволявам си да се включа и аз в дискусията:
 - Да, хората масово се насочват към МА, Клипш и Фокал поради проста причина - предлагат качество на разумна цена;

- Относно МА RX 6, 2 или1. Те обичат да имат пространство около себе си, обичат да "дишат". Не мога да се изказвам за RX2, защото съм ги слушал без да ги притежавам. Субективно мое мнение, което сигурно не е меродавно е, че колкото и странно да звучи RX 1 искат повече въздух около себе се отколкото RX6. Добре е, да не се фиксираме около свободно пространство само отзад, а от всички страни, като ограничение за това  са не само стените, а и мебелите. И така, аз считам, че едни 40 cm, но от всички страни са достатъчни за тези колони.
 И още разликите между бронз и силвър серията на МА са значителни, като звук. "Проблемите" с баса на МА RX, са напълно преодолими с по-висок клас техника. При мен те звучаха по един начин с Denon AV 1805, по съвсем друг с Denon AV 3312 и по трети с Naim 5i.
Успех и приятни емоции с изграждането на Вашата система.

Admin: Пиши по темата!

hgi

• Гост
« Отговор #26 -: Август 09, 2012, 19:59:42 pm »
Идеята ми по принцип е да подам чист цифров оптичен сигнал от PC'то към усилвателя (DAC'а ?) и там да се случи самото преобразуване, след което вече да си замине към RX2 колоните.

Аз ти препоръчвам да се насочиш към ДАК с USB свързване, защото за оптика ще ти е нужно още едно устройство, което дори да е добро и да не повлиява негативно сигнала най-малкото ще ти увеличи инвестицията.

Иначе моите Klipsch-ове свирят екстра на 38 см от стената, но не знам дали ще ти допадне звука - острички са и трябва да се внимава с какви компоненти и кабели ще си партнират.

kalints

• Гост
« Отговор #27 -: Август 12, 2012, 21:11:47 pm »
Благодаря на всички - взех решение какво да купя. Чух го вчера и ми допадна звука. Утре ще почна да го тествам вече у нас.

Неактивен dimitar_genchev

• Публикации: 8
« Отговор #28 -: Август 12, 2012, 21:56:55 pm »
Очакваме представяне в раздел "Моята система" със снимки и лични впечатления. Честито ако си я пазарил вече :)

iwoto

• Гост
« Отговор #29 -: Август 13, 2012, 20:56:52 pm »
Надявам се да споделиш какъв ти е изборът и впечатления от тестването.  ;)