Автор Тема: усилвател денон- избор на колони  (Прочетена 5681 пъти)

Неактивен ivaylo10

• Публикации: 104
усилвател денон- избор на колони
« -: Август 25, 2012, 22:45:44 pm »
Здравеите, усилвателя ми е denon pma-2000ae цд-то denon dcd-1510. Какво мислите за комбинация на усилвателя с колоните фоkал серия v или по точно 816v? Стаята ми е 4 на 5 метра. Държа колоните да са стоящи на пода, 826v май ще доидат доста големи за моето помещение. Слушал съм колоните от тази серия и ми допаднаха като звук, но усилвателя на който бяха вързани не беше денон. Притеснява ме високите да не дойдат в повече, знам че всичко е субективно и е най добре аз да ги чуя как звучат в комбинация но за съжаление нямам тази възможност.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re:усилвател денон- избор на колони
« Отговор #1 -: Август 25, 2012, 23:10:53 pm »
В предишна твоя тема тук - избор за аудио система, спомена че си слушал Chorus 816V с усилвател от юбилейната серия на Denon.
Щом си слушал и знаеш как звучат, какви са притесненията ти?

За да ти дадем каквито и да било други препоръки, зобре е да споменеш максимален бюджет и изисквания към звука.

Неактивен ivaylo10

« Отговор #2 -: Август 25, 2012, 23:46:24 pm »
Тогава останах с впечатление че са вързани към денона, но на другата седмица когато отидох повторно в магазина с дискове от личната ми колекция се оказа че денона е използван като предусилване, така ми казаха от магазина и беше продаден, това с което разполагаха беше усилвател на кембридж аудио и в краина сметка се оказа че сам слушал колоните на този усилвател.Парите които мога да отделя за колони за сега са 3500 лева. Много ми харесаха колоните dali mentor 6 , имах възможността да ги чуя но цената им е 4800, а това е над моя бджет. Това което ми казаха е че дали и денон си партнират доста добре.

Неактивен ivaylo10

« Отговор #3 -: Август 25, 2012, 23:49:50 pm »
Забравих да вметна че музиката която слушам е предимно джаз, изпълнители като: lee ritenour, spyro gyra, acoustic alchemy, george duke.... и други

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #4 -: Август 25, 2012, 23:58:53 pm »
При положение, че 816V са ти харесали с нисък клас Cambridge Audio(ако не се бъркам, мисля че имам представа точно с кое стъпало си ги слушал), то ме съмнява да не ти допаднат с PMA 2000AE.
Характера на тези усилватели е доста различен, но според мен въпросния Денон, макар да не ми е фаворит в този ценови клас, е на доста по-високо ниво от въпросния CA.

Относно избора на колони, в случай че може да им се осигури достатъчно място, бих обмислил сериозно като вариант ProAc Studio 140 Mk2