Автор Тема: Denon 3805 или Marantz SR8001  (Прочетена 6711 пъти)

Неактивен ogidimov

• Публикации: 23
Denon 3805 или Marantz SR8001
« -: Септември 27, 2012, 18:25:04 pm »
Здравейте, търся си ресивър на старо и тези двата ми спряха вниманието. Знам, че нямат новите HD аудио формати но пък са сериозни машини.
Източника ми е Попкорн Ц200.
За стерео си имам лампов усилвател, така че ресивъра ще се ползва само за кино и концерти.
Заслужава ли си да се вземе нов Денон нисък клас примерно 1912 или да заложа на старо но по висок клас?

Неактивен sss

• Публикации: 95
Re:Denon 3805 или Marantz SR8001
« Отговор #1 -: Септември 28, 2012, 09:32:36 am »
Привет.

С какви колони ще го слушаш?

Аз бях през подобна дилема и в моята конфигурация upgrade-а между receiver-и: Technics XXX, Yamaha 440, Denon 3805, Denon 4308 беше забележим на всяка една стъпка.
Моят съвет е за възможно най-добър receiver. Дори и да избереш по-стар модел.

Неактивен ogidimov

« Отговор #2 -: Септември 28, 2012, 09:47:58 am »
Колоните са ми JBL MX1000. Доста стар модел още от добре свирещите. Остана варианта с Денон 3805 но е доста стар и не подържа доста формати. Незнам дали да се връщам толкова назад.

Неактивен sss

• Публикации: 95
« Отговор #3 -: Септември 28, 2012, 10:24:52 am »
Единственото, с което не разполага е HDMI входове и съответно HD форматите (DTS HD, Dolby Tru HD, etc.).
В тези случаи през цифровите входове (коаксиални и оптични) ще влиза нормален DTS/DD звук.

Неактивен ogidimov

« Отговор #4 -: Септември 28, 2012, 10:31:03 am »
А когато плеара подава DTS-HD сигнал като какъв ще го разпознае ресивъра?

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #5 -: Септември 28, 2012, 11:31:55 am »
А когато плеара подава DTS-HD сигнал като какъв ще го разпознае ресивъра?
Ще си го познае и ще го изкара.
Проблема като няма HD декодери е, че ще се лишиш от по-качествения сигнал и въпреки че ще е по-качествен като компоненти е възможно крайния резултат да е по-нискък при гледане на филми.

Активен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #6 -: Септември 28, 2012, 15:58:21 pm »
Може би е добре, освен да обсъждаме конкретни рисивъри, да обърнем внимание на цялата ситуация и да я огледаме добре в перспектива.

Казваш, че озвучителните ти тела са JBL MX1000. Значи ли това, че за момента разполагаш само с 2 колони?
Ако е така, то може би е добре да обмислиш как да изградиш многоканалната си система - да добавяш произволно избрани център, съраунди и бас(защото надали ще намериш лесно от същата серия, ако въобще са произвеждани) или да се ориентираш към по-висок клас озвучителни тела, от които евентуално да можеш да намериш и съответстващ им център и т.н., и които биха осмислили рисивър от висок клас.

Това решение, може да окаже роля и при избора ти на рисивър.
От една страна - колкото по-висок клас е рисивъра, толкова повече можеш да очакваш като звук и контрол над озвучителните тела.
От друга страна, при съвсем нисък клас колони, инвестирането във висок клас рисивър от едно ниво нагоре се обезмисля до голяма степен.
По същия начин стоят според мен нещата с новите HD кодеци. Сами по себе си са интересно подобрение, но ако озвучителните ти тела са на много ниско ниво, по-добрите звукови формати няма да ги накарат да засвирят над възможностите си.

Хубаво е също да вземеш предвид възрастта на евентуалните компоненти. 3805 е модел на 7-8 години. Ако работи изправно и се задържи така - чудесно, може да те радва с добър звук, особено имайки предвид цената на която се продава на старо в момента. Ако обаче се повреди и нямаш гаранция, може ремонта да ти струва колкото половината рисивър.

Неактивен ogidimov

« Отговор #7 -: Септември 28, 2012, 18:19:45 pm »
Благодаря за компетентните отговори!
Така си и мислех ще погледам още известно време кино на стерео докато събера още някой лев.