Автор Тема: Избор между два ресийвъра Denon 1912 Harman Kardon AVR 165  (Прочетена 6455 пъти)

JikDak

• Гост
Само да уточня с какви колони ще го ползвам JBL es100 es 25 и задни ES 30. Основно звука връзвам към ресийвара от двд,телевизията и всякъкви други щуротии. Когато слушам музика минавам в стерео режим, но в останалото време си слушам на 5 колони и не мисля да слагам повече. Слушам Рок,прогресив Метал и съвременни класици като Стинг и т.н.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re:Избор между два ресийвъра Denon 1912 Harman Kardon AVR 165
« Отговор #1 -: Октомври 06, 2012, 12:37:37 pm »
Ако не бъркам, pnikolov ползваше същите колони с Denon 23** и мисля, че този вариант е по-добър.
На теория тези озвучителни тела би трябвало да са лесен товар, на практика, според мен биха се възползвали от допълнителния контрол на по-високия клас рисивър.
Що се отнася до самите озвучителни тела, в случай че все още не си ги взел, наистина е добре да обмислиш алтернативи  ;D. Освен това споменаваш 5 озвучителни тела, ако това значи че нямаш или не плануваш субуфер, то според мен ощетяваш сериозно домашното си кино. Това обаче е дискусия за друг раздел, ако решиш може да пуснеш тема на подходящото място и за озвучителните тела.

JikDak

• Гост
« Отговор #2 -: Октомври 06, 2012, 23:47:06 pm »
Благодаря колега, но все още не мога да взема решение защото съм си наложил бюджет. За да мина в по висок клас ресийвър трябва да има нещо повече от екстри като две зони, 7 колони и т.н, които най-вероятно няма да използвам. Не виждам и смисъл и образа да се обработва от видео процесора защото картината е достатъчно добра и от приемника(няма да споменавам от коя фирма използвам телевизия)но подава в HD качество каналите които гледам.Относно колоните много ми харесват, което е най-важното и доста колони прослушах преди да си ги купя. Не казвам, че са най-добрите, но всички други, които ми харесаха повече бяха доста по-скъпи. Суб не ми трябва, черна музика не слушам, а за филми ЕS 100 доставят достатъчно добър и плътен бас. След няколко години не знам дали няма да си променя решението, но за момента озвучителните тела задоволяват напълно "меломанския" :). ми слух. Много хора незаслужено говорят срещу JBL ES 100, но реално това са си Infinity beta 50,които са се доказали като добри колони.
Има ли други колеги с такива колони и какви ресийвъри използват?

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #3 -: Октомври 07, 2012, 00:38:09 am »
Колегата е имал предвид да вдигнеш класа на ресийвъра най-вече заради по-високата мощност, която никога не е излишна на колони с толкова много на брой големи говорители. Не става въпрос да свирят по-силно, а по-добро качество на звука.
Ако 1000 лв. ти е максимума нямаш кой знае какви варианти. Аз лично не харесвам звука на HK като цяло и смятам, че за такъв стил музика каквато слушам и аз, Denon и Yamaha са по-добре.

ПП. За кино събуфера винаги си е необходим в една система. Неслучайно в десетки пъти по-скъпи системи той също присъства.

JikDak

• Гост
« Отговор #4 -: Октомври 07, 2012, 18:21:34 pm »
Колеги аз съм рационален човек и ако нещо си заслужава бих се качил на по-висок клас стига наистина екстрите които се получават да са наистина използваеми от мен. Ако погледнем по-високия клас избора става още по-труден защото тук освен HK AVR 265,Denon 2310 се намесва и YAMAHA RX-V773. Помогнете отнсоно избора.

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #5 -: Октомври 07, 2012, 18:50:17 pm »
За мен ресийвъра е ядрото на една система за домашно кино. Днес си решил, че тези колони ти харесват, утре други, днес ти трябват едни функции, а утре други. Общо взето, при ресийвърите нещата вече са изгладени и в скоро време не се очакват драстични промени. Затова е добре да вземеш модел, който поддържа важните неща - HD звук, 3D и 4k видео, мрежови функции, AirPlay. Не бих пренебрегвал и 2-рия HDMI изход и предусилвателните изходи. Не че е проблем да ъпгрейдваш ресийвъра след 2-3 години, но повярвай ми, играчката с кабели, настройки, нови менюта е голяма и е добре да си я спестиш.
Дали сега ще дадеш 1000 лв. за този уред или 1400 да кажем, не е толкова голяма разликата, че да рискуваш да се окаже, че нещо ти липсва - мощност, входове, изходи или дадена функция.
Един модел с горните характеристики би могъл да се ползва адекватно близки 6-7, да не кажа 10 години.
През това време нищо чудно да смениш 1-2 модела колони, да разшириш до 7.1 или даже 9.2, да сложиш стерео усилвател за музика, да смениш телевизора /или проектор/ с 4k резолюция и тн.